Yurtdışı Fuar Ziyaretinizde Olmazsa Olmazlar

Fuar, ticareti geliştirmek sebebiyle belli bir süre için kurulan pazarlardır. Satıcı ve alıcıların bir araya gelerek iş anlaşmaları yaptıkları bu pazarlar, genel olarak aynı yerlerde ve de düzenli aralıklarla, her yıl aynı tarihte ve birkaç haftalığına kurulurlar. Bu sergiler tek bir iş koluna veya belirli bir iş kolunun tek bir dalını konu alabileceği gibi her türlü ürünü ve hizmeti de kapsayabilir. Yani herhangi bir kısıtlaması yoktur. Özellikle uluslararası ticarette çok büyük önem taşıyan bu fuarlar,  21. Yüzyılda çok daha önemli bir hale gelmiştir. Gerek Asya’da olsun, gerek Avrupa’da olsun Dünya üzerinde çeşitli yerlerde her yıl düzenlenen bu pazarlar, binlerce alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek büyük bir alışveriş potansiyeli yaratmaktadır.

yurtdisinda-fuar

İktisadi ve ticari boyutu gittikçe ön plana çıkan fuarlarda katılımcı kuruluşlar ya da firma kendilerine ayrılmış alanlarda ziyaretçileri ile görüşmeler yapmakta, ürünlerini sergilemekte veya bu alanlarda kendi kurumsal imaj ve renklerime yer veren fuar stantlarında çeşitli görseller yardımı ile kendilerini, hizmetlerini ya da ürünlerini tanıtmaktadır.

Günümüzde yurt içi fuarlara olduğu kadar yurt dışı fuarlara da talep çoktur. Hem fuara katılan şirketler, firmalar için hem de konuya yahut ürüne ilgili halk için fuar gezmesinden alınabilecek en büyük verimin sağlanması gerekmektedir.  Pek çok ülkede ya da ülkemizde çok sayıda fuar yapılmaktadır. Yurt içi fuarlara katılım, yurt dışı fuarlara katılıma oranla bir nebze daha kolaydır. Ancak siz yurt dışı fuarına katılabilecek durumdaysanız o zaman dikkat etmeniz gereken noktaları mutlaka bilmelisiniz. Daha önce de bahsettiğimiz üzere fuar alanında en önemli şey verim almaktır. Bu sebeple siz de en iyi verimi almaya çalışmalısınız. Bunun için yapabileceğiniz şeyler mevcuttur. Bunlardan biri fuar turlarıdır. Fuar turları, sizin için bir rehber görevi göreceklerdir. Fuar turları, size bilgili bir ekip sunmak ile beraber çok daha rahat gezmenizi sağlayacaktır.

fuarlar

Uygun fiyatlı fuar turları ile siz de rahat bir yurt dışı fuar gezisi geçirebilirsiniz. Ayrıca fuarlara katılmak isteyen işletmelerin organizasyonlarından ya da ilgili halkın en verimli sonucu alabilmesi için bazı ön hazırlıklar yapması da gerekmektedir. Bu hazırlıklar geniş kapsamlı olmalıdır. Yanınızda götüreceğiniz fotoğraf makinası ve not alacağınız defter yahut kâğıtlar işinize büyük oranda yarayacaktır.

Fuardaki ürünleri fotoğraf makinanız ile çekebilir firmaların, şirketlerin anlattıklarını not edebilirsiniz. Bu bilgilerden ve görsellerden ileride faydalanabilirsiniz. Sonuçta yurt dışında bir fuara gitmek, çoğunlukla her zaman yapamayacağınız bir durumdur. Eğer gittiğiniz fuar bünyesinde alış veriş yapma ihtimaliniz var ise -kitap fuarı vb.-  gitmeden önce yanınızda bir liste götürmenizi öneririz. Böylelikle fuara gitmeden önce bir ön hazırlığınız olur.

Elbette fuarda çok daha fazlası ile karşılaşırsınız ancak bir ön hazırlığınızın olması işlerinizi daha da kolaylaştıracaktır. Fuar esnasında size gösterilecek olan slaytları izlemeli ve yapılan konuşmaları mutlaka dinlemelisiniz. Stantta sergilenen ürünler ile ilgili merak ettiklerinizi hiç çekinmeden sormalısınız. Stant görevlileri size merak ettiğiniz her şeyi açıklamak ile yükümlüdür. Fuarın sona ermesinin ardından önemli görüşmelerin sürdürülebilmesi için firmalar zaman ayıracaklardır. Siz de bunu değerlendirebilirsiniz. Son olarak size vereceğimiz ipucu ise; gidilen ülke hakkında bilgi edinmelisiniz davranışlarınızı ona göre düzenlemelisiniz.

Yurt dışı fuar ziyaretlerinizin verimli geçmesi için tüm bu önerilere dikkat etmelisiniz. Ancak verimli bir fuar size bir şeyler katacaktır bu sebeple en yüksek verimi almak için elinizden geleni yapmalısınız ve araştırmalısınız.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.