Yurtdışına Özgü, Türkiye’de Bulamayacağınız Markalar

Günümüz Türkiye’sinde çevremizi saran binlerce markanın yanında hiç duymadığınız fakat başka ülkelerde tanınmış, ürünleriyle göz kamaştıran markaların varlığı sizleri şaşırtabilir. Bazılarımızın yurtdışı seyahatlerinde tanışmış oldukları bu markaların ürünlerini, en kıymetli eşyaları olarak çevrelerine tanıttıklarına şahit olmuşsunuzdur. Otomotivden bilgisayara, giysilerden aksesuarlara kadar pek çok güzel ve nadide ürünlere sahip markaları sizler için listeledik.

Urban Outfitters

Amerika, Avrupa, ve Asya… Urban Outfitters bir dünya markası. Yurtdışına çıkıp bu mağazayı tanımayan, görmeyen, mağazanın havasını koklamayan kişi sayısı azdır. Hiç ihtiyaç olmayacak, hiç kullanılmayacak olsa bile, sırf tasarımlarının orijinal havasından etkilenip alışveriş yapan milyonlarca insan var. Özellikle dekoratif amaçlı ürünleri ile meşhur olan bu mağazada, az sayıda olsa fa farklı markaların özel ürünlerine de ulaşılabiliyor. Mağazanın şaşırtıcı özelliklerinden birisi de erkekler için özel bölümlerinin olması.

& Other Stories

Pek çok markasını bildiğiniz İsveç’in son derece değerli bir markası olan & Other Stories, ülkemizde de var olan H&M markası ile aynı gruptan. Ürün kalitesi bakımından H&M’den daha kaliteli olmasından dolayı fiyatları da daha yüksek. Son derece geniş ürün yelpazesi ile kişisel ihtiyaçlarınızın neredeyse tamamına hitap ediyor. Giyimden çantaya, mücevherden güzellik bakım malzemelerine kadar özel tasarımlarıyla etkileyici bir ürün yelpazesi sunuyor.

İsveç Uçak Bileti için Seferleri, Firmaları ve Fiyatları Sorgulayın »

Forever 21

Genç ve her zaman genç kalan kadınları hedef alan, ürünlerinin kalitesi ve ucuzluğu ile tanınan cazibe merkezi bir mağaza. Forever XXI olarak gördüğünüz mağazalarında ise erkek giyim de bulunmaktadır. Fakat mağazanın hedefi kadınlar. Kadınlar-kalite-ucuz sihirli kelimeleri. Bu üç kelime bir araya geldiği için her zaman popüler bir marka. Yılın trendini en iyi şekilde takip edebileceğiniz bu mağazanın can sıkıcı tarafı ise giyinme kabinlerinin önünde her zaman kuyruk olması. Fakat bu kuyrukların, gençleri ve genç kalanları asla yıldırmadığı da bir gerçek.

Monki

Monki sadece kadınlara özel. Forever 21, Urban Outfitters kadar çok popüler olmasa da gördüğünüz yerde girmeniz gereken bir mağaza. Özgün olmayı seçen, tasarıma önem veren kadınların özel tercihi. Vitrin tasarımları mağazanın en önemli ayırt edici özelliği. Her zaman eğlenceli vitrinleri dikkatinizi mutlaka çekecektir.

Weekday

Orta ve Kuzey Avrupa’da karşınıza çıkarsa mutlaka girmeniz gereken bir giyim mağazası. Mağaza kendi markası olan Weekday markalı ürünlerle beraber farklı markaların ürünlerini de sunuyor. “Benim vücudum/benim imajım” sloganıyla her tarza yönelik ürün sunuyorlar. Dolayısıyla size hitap eden bir ürünü mutlaka bulabilirsiniz.

Gumpert Apollo

Buraya kadar giyimden, dekorasyona kadar birçok markayı tanıtmaya çalıştık. Karşınızda bir Alman mühendislik harikası otomobillere sahip otomobil markası. Eski bir Audi yöneticisi Roland Gumpert’in arzularının bir eseri olan markanın en çok tercih edilen modeli ise “Apollo” serisi otomobilleri. Yüksek hızda bile aerodinamik etkinliği korumaya yönelik mühendisliği onu çok özel bir yere taşımıştır.

Mazzanti

Tanıtacağımız bir diğer otomobil markası da Mazzanti’dir. Luca Mazzani ve Walter Faralli tarafından İtalya’da kurulmuştur. 2000’lerin başında kurulmasına rağmen, spor ve yarış alanında aracın detaylarını son derece kişiselleştirmesi sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir markadır. Marka Antas ve Evantra modelleri ile üretim yapmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.