Yurtdışında Balayı Düşünen Çiftler İçin 10 Öneri

Mutlu beraberliklerin evlilikle taçlandırılmasıyla birlikte çiftler balayı için yola koyulmaya başlar. Planlama aşamasında dahi, gelin ve damadın düğün sürecindeki bütün stresini, yorgunluğunu alan balayı; ömür boyunca hatırlanacak çok özel bir tatil olduğu için büyük bir öneme sahiptir. Balayı planı yapan çiftler, yurtdışında keyifle geçireceğiniz 10 önerimize bakmadan plan yapmayın!

Tayland

Bir tarafta yeşil ve mavinin mükemmel karışımını, diğer tarafta dünyanın en büyük ve en kalabalık şehirlerinden Bangkok’u barındıran Tayland, balayında bu ülkeyi tercih eden çiftlere hem dünyaca ünlü plajlarda rahatlama hem de büyük metropollerinde doğu ile batının kültür çatışmasına şahit olma imkanı sunuyor. Sadece meşhur spa otelleri bile her yıl milyonlarca turisti ülkeye çekiyor. Tayland, ziyaretçilerine uçsuz bucaksız ormanlarında doğayla iç içe geçme hatta filler üzerinde turlayıp, maymunları elleriyle besleyebilme fırsatı veriyor. Tamamen egzotik bir balayı isteyen çiftler için uygun fiyatlı balayı otelleri bulunabilecek Phuket Adası, dünyanın en iyi plajlarından birçoğunu bünyesinde barındırıyor. Sessizlik, huzur, tadına doyulamayacak güzellikte manzara ve yerel insanların sempatik yaklaşımıyla başka bir atmosfere adım atmak isteyenler için Tayland yeterli bir rota.

Biletall.com’dan En Ucuz Tayland Uçak Biletini Bul »

İtalya

Rüya gibi şehirler, Rönesans mimarisi, santim santim işlenmiş tarih, başınızın üzerinde bir bulut gibi süzülen romantizm…

İtalya, her zaman balayı için akıllara ilk gelen ülke olmuştur. Ziyaretçilerine Venedik’in meşhur kanallarında gondol ile turlama; Floransa’nın ünlü müzelerinde tarihe tanıklık etme, Vatikan’da Hristiyanlık kültürünün görkemli kiliselerini görme ve başkent Roma’da Avrupa mimarisinin en kült yapılarını ziyaret etme fırsatı sunan İtalya, kültürel ve romantik bir balayı tercih etmek isteyen çiftler için ideal bir seçenek. Bütün bu şehirleri gezerken tadacağınız onlarca meşhur İtalyan lezzeti bile İtalya’ya hemen bilet almak için yeterli bir sebep.

Prag/Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve Orta Avrupa’nın gözde şehirlerinden biri olan Prag; daracık sokakları, Arnavut kaldırımları, göz alıcı mimarisiyle ziyaretçilerine gündüz ayrı gece ayrı bir güzellik sunuyor. Romantik balayı şehri arayanlar için beklentileri sonuna kadar karşılıyor. Prag, gündüz çiftlerin keşfetmeye doyamayacağı noktalarda doluyken gece ise şehrin huzurlu bir o kadar da dinamik görüntüsü ile doyasıya eğlenebileceği veya huzurlu vakit geçirebileceği bir şehir özelliğine sahip. Şehrin merkezinde yer alan Old Town meydanı, eğer kalabalıktan fırsat bulabilirseniz, mutlaka gezmeniz gereken noktalardan biri. Old Town’a yolunuz düşmüşken; meydanda bulunan Eski Belediye Sarayı, Jan Hus Anıtı gibi eserleri de mutlaka incelemelisiniz. Bunların dışında, Prag II. Dünya Savaşı’ndan diğer Avrupa şehirlerine kıyasla daha az hasarla kurtulduğundan; Karl Köprüsü, Eski Belediye Sarayı ve üzerinde bulunan meşhur Astronomik Saat Kulesi, barok mimariyi yansıtan birçok kilise ve hemen hemen diğer tüm mimari yapıları neredeyse hiç bozulmamış bir şekilde hafızalara kazımak mümkün. 

Yunanistan/Yunan Adaları

Komşu ülkelerden biri olan Yunanistan’ı elbette ki muhteşem adalarıyla ve bize çok benzeyen kültürü ile tanıyoruz. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadının doyasıya çıkarıldığı Yunan adaları; elbette sadece plaj keyfini değil, tarih ve doğanın muhteşem birlikteliğini de ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Sakız Adası, Midilli, Sisam Adası, İstanköy Adası, Rodos, Symi Adası, Meis Adası, Kalymnos, Leros, Patmos ve daha birçoğu… Öncelikle şunu belirtelim ki eğer zaman konusunda kısıtlıysanız mutlaka birbirine yakın üç veya dört ada seçip onları gezmeye çalışın. Görülecek çok fazla yer olduğu için 1 haftalık bir balayı tatilinde 7/24 yollarda olmak ve yorgunluktan tatilin keyfini alamaz hale gelmek istemeyeceğinizi düşünüyoruz.

Yunan Adalarına gitmişken ilk yapmanız gereken eşinizle muhteşem manzarası olan bir restoranda deniz ürünleri içeren bir akşam yemeği yemek olmalı, çünkü Yunanistan oldukça ucuz deniz mahsulleri ile de meşhur. Ve elbette Sirtaki’yi de es geçmeyelim. Seyahatiniz boyunca gideceğiniz adalarda; Ortodoks kiliseleri, manastırlar, müzeler de mutlaka ziyaret edeceğiniz noktalar arasında yer almalı. Zira hemen hemen her adada mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılar bulunmakta.

Toparlamak gerekirse; kültür, tarih, sanat, eğlence, lezzet yolculukları ve muhteşem plajlarda güneşlenme keyfi için komşu Yunanistan yeni evli çiftlerimizin mutlaka değerlendirmesi gereken çok cazip bir seçenek.

Paris/Fransa

Paris, tüm zamanların en romantik şehirlerinden biri olarak balayı rotaları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her sokağında ayrı güzelliklerin; tarihin, medeniyetin, farklı kültürlerin yer aldığı Paris, butik çikolatacıları, mini pastaneleri, küçük lokantaları, her yanından çiçekler sarkan Fransız balkonları ile ziyaretçilerine kendilerini 60’lı yılların Fransız filmlerinde gibi hissettiriyor. Kentin, hatta Fransa’nın simgelerinden olan Eiffel Kulesi romantik gezinin nirvana noktası oluyor. Fakat sanılmasın ki Paris yalnızca Eiffel Kulesi’nden ibaret. Orta çağın en ihtişamlı yapıları Paris’in silüetini süslüyor. Gotik mimarinin en önemli eserlerinden biri olan Notre Dame Katedrali, içlerinde meşhur ressam Leonardo Da Vinci’nin şaheseri Mona Lisa Tablosu’nun da bulunduğu neredeyse 35.000 eserli Louvre Müzesi, hem çocuk hem yetişkin; içindeki çocuğu korumakta olan herkesin hayali Disneyland, içerisinde Focault’nun dünyanın kendi ekseninde döndüğünü ispatladığı ünlü eser Focault Sarkacı ve birçok önemli ismin mezarının bulunduğu Pantheon, Versav Sarayı ve Bahçeleri ve Paris Opera Binası gibi daha birçok eşsiz eser Paris’te sizleri bekliyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Paris Uçak Biletini Bul »

Bora Bora

Pasifik Okyanusu’nda yer alan Bora Bora Adaları, mavinin her tonunun görülebileceği berrak okyanusu, okyanus üzerine konuşlandırılan bungalov evleri ile çiftlere adeta cennette balayı yaşatıyor. Eşsiz manzarasıyla kartpostallara layık bir görüntü sunan Bora Bora, unutulmaz bir tatil, ölümsüz fotoğraf kareleri için masalsı bir rota.

Bali/Endonezya

Enodezya’nın en meşhur adası olan Bali; şahane plajları, kültürel yönü ve huzurlu atmosferiyle balayı çiftleri için istenilen her şeyi bir arada sunuyor. “Bali Shanti Shanti Shanti” sloganına sahip olan adanın ismi, Sanskrit dilinde huzur ve barış anlamına geliyor. Bali; bedende, zihinde ve ruhta huzur ve barışı sağladığından bu şekilde anılıyor. Dans, resim ve heykelcilikte kendini geliştiren Bali, sanat ve kültürel anlamda çiftler için adeta bir huzur terapisi etkisi yaratıyor. Bali’ye gidecek olanlara mutlaka en azından bir kere Bali masajı yaptırmaları, Batur Yanardağı’nı görmeleri, Maymun Ormanında çıktıkları maceranın sonunda tepedeki tapınakta manzaranın keyfini çıkarmaları ve eğer yeterince cesaretleri varsa sörf yapmayı denemeleri tavsiye ediliyor. Ziyaretçilerine huzur ve mavinin yanında; serüven, macera ve aynı anda romantizm de sunan Bali, farklı rotalar görmek isteyen ve balayında klasiğin dışına çıkıp yeni dünyalar keşfetmeye meraklı olan çiftler için muhteşem bir seçenek.

 

İspanya

Mimariye ve zekanın sınırlarını zorlayan ilginç yapılara meraklıysanız balayı rotanızı İspanya’ya çevirebilirsiniz. Çünkü orası yüzyılın mimari dehası Gaudi’nin vatanı. Özellikle Barcelona’da tertemiz sokaklar ve kubbeleri göğe yükselen, sivri ve aynı zamanda da yumuşak çizgilere sahip enteresan ve renkli yapılar görmeniz mümkün. Bir yapıya bakıp ‘’Ne enteresanmış.’’ derseniz; bilin ki o Gaudi’nindir.

Yeme içme ve eğlence konusuna gelirsek; İspanya’da hiç tahmin etmeyeceğiniz lezzetlerle karşılaşmanız oldukça olası. Fakat şimdiden uyaralım siestanın gerçekten var olduğunu deneyimleyeceğiniz İspanya’da hemen hemen tüm restoranlar geç açılıp geç kapanıyor. Öğlen 12.00 ile 16.00 arası neredeyse tüm alışveriş merkezleri, sokak arası dükkanları, restoranlar ve cafeler kapalı oluyor. Siesta saatleri içerisinde, bulunduğunuz şehrin konumuna göre kendinizi turistik gezilere adayıp Alcazar Sarayı, Montserrat Manastırı,  Palma Ejderha Mağaraları, Puente Nuevo Köprüsü, Elhamra Sarayı ve daha birçok tarih kokan noktayı ziyaret edip balayınızı dolu dolu geçirebilirsiniz.

 

Hollanda

Sanata, maceraya, eğlenceye ve farklı kültürlere meraklı çiftler için Hollanda’nın başkenti Amsterdam şüphesiz en ideal şehir. Müzeleri, meşhur Hollanda mimarisi, doğal yaşam alanları, şehir temposu, gündüz ve gece hayatı gibi birçok seçenek Amsterdam’ı çiftler için cazip hale getiriyor. Balayı tatiliniz sırasında 5 yıldızlı lüks otellere tıkılmak yerine yeni şehirleri ve kültürleri keşfetmek istiyorsanız Amsterdam’a gelmişken, şehirdeki en ünlü müzelerden biri sayılan ve her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan Van Gogh Müzesi’ni mutlaka ama mutlaka görün. Şehri sarmalayan kanallarda 1 saat civarı süren turlara katılıp Amsterdam’ı dolaşmak, Anne Frank Evi’ni dolaşıp tarihe tanıklık etmek, Volden Park’ta güneşin ve doğanın keyfini çıkarmak, Madame Tussauds Müzesi’nde ünlülerle fotoğraf çektirmek ve Kraliyet Sarayını görmek Amsterdam’dan dönmeden mutlaka yapmanız gereken şeylerden yalnızca birkaçı.

Barbados Adası

Karayip Adaları dendiğinde akla ilk gelenlerden birisi de Barbados Adası’dır şüphesiz. Turizm dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olan ada, egzotik dokusu ve tarihi izleriyle her çiftin balayı yapmak isteyeceği bir destinasyon. Ada; plaj partileri, dalış etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetler ile ziyaretçilerine renkli anlar yaşatıyor. Eşsiz kumsalları ve palmiyelerle bezenmiş sahil şeridiyle Barbados, egzotik bir balayı isteyen çiftler için biçilmiş kaftan! Vize istemiyor oluşu da Barbados’u balayı tatilinde tercih etmeyi düşünenler için önemli bir etmen. Başkent Bridgetown’da yer alan Parlemento Binası, Barbados Müzesi, 1600’lü yıllarda inşa edilmiş Mary Kilisesi ise şehirde gezip görülmesi gereken yerler arasında.  Okyanus sularında yüzüp, mavinin her tonunu keşfetmek istiyorsanız Barbados Adası balayı tatili için harika bir seçim olabilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.