Yüzüklerin Efendisi Tutkunlarının Mutlaka Görmesi Gereken Yerler

Orta Dünya tutkunlarından biriyseniz ve kahramanlarınızın adımlarını takip etmek isterseniz, filmin bir çok setine ev sahipliği yapmış Yeni Zelanda’ya uğramanızı ve aşağıdaki yerlere bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Filmlerde gördüğünüz yerler ve gerçekteki halleri o kadar benziyor ki, buralara gittiğinizde kendinizi filmlerin içinde hissedeceksiniz.

Şehirden çıktığınız anda gördüğünüz tepelerden birinin Shire, diğerinin Hobbitton olma ihtimali çok yüksek. Aslında filmde birebir olmayan, sadece bir parçası kullanılan alanlarda bile atmosfere kendinizi kaptırıp heyecanlanmamanız elde değil.

Ngauruhoe Dağı

Ngauruhoe-dagiNam-ı diğer Hüküm Dağı! Frodo ve Sam gibi Hüküm Dağı’nın alevli ve kızgın çevresine Tongariro Geçidi’ni kullanarak ulaşabilirsiniz. Sauron’un taburlarının konuşlandığı düzlüklerde dolaşabilirsiniz. Dağın zirvesine tırmanıp Yeni Zelanda’daki en mükemmel manzalardan birini izlerken dinlenebilirsiniz.

Hobbiton

HobbitonHobbiton’da Shire’ı ziyaret edebilir, Yeşil Ejder’de bir şeyler içip, Parti Ağacı’nın altında dans edebilir ya da Bilbo’nun evini ziyaret edebilirsiniz. Eğer sıkı bir Orta Dünya hayranıysanız , Yeni Zelanda’ya uğradığınızda mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesi Hobbiton.

Kawarau Geçidi

Kawarau-gecidiYüzük Kardeşliği’nin buradan geçerken her iki tarafında da dev heykeller gördükleri Anduin Nehri de ziyaret etmeniz gereken yerler arasında. Üzülerek heykellerin birer efekt olduğunu söylemek zorunda olsam da nehir ve nehire ev sahipliği yapan geçit oldukça görülmeye değer. Üstelik yüzüğü yok etmek için Hüküm Dağı’na gidiyor olmasanız da, oldukça uygun bir fiyata rafting yaparak kendi maceranızı da yaşayabilirsiniz.

Sunday Dağı

Sunday-dagiOrta Dünya’ya gelip de Rohan’ın başkenti Edoras’ı görmemek olmaz. Canterbury’de bulunan bu göz alıcı yeri kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Yeterince yükseğe çıktığınızda ise Edoras’ın güzel bir fotoğrafınızı albümünüze ekleyebilirsiniz. Canterbury’den atlı bir rehber kiralayarak Rohan diyarında bir süvari gibi keşfe çıkabilirsiniz.

Twizel

TwizelGondor’a hoş geldiniz! Yüzüklerin Efendisi turunuzun bu aşamasında Pelennor Çayırları için yapılan savaşı tekrar tekrar yaşayabilir ve Leydi Eowyn gibi Angmar’ın Cadı Kralı’nı son defa yenerek kendinizi kahraman ilan edebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Yeni Zelanda Uçak Biletini Bul »

Snowdon Ormanı

SnowdonFiordland Milli Parkı, Fangorn Ormanı’na ev sahipliği yapıyor. Aragorn’un kayıp Hobbitlerin izini sürdüğü yolu takip edebilir ve yolun sonunda Ent’lerin evine ulaşabilirsiniz. Bu ormandaki ağaçlara dikkat etmeniz gerektiğini söylememize gerek yoktur umarım.

Twelwe Mile Deltası

Twelwe-mile-deltasiWakatipu Gölü’nün yakınlarında bir kamp alanında olan mekanda; Frodo, Sam ve Gollum, Faramir’in kolcuları ve Mumakil’lerin savaşını izlemişti.

Gunn Dağı

gunn-dagiGöz alıcı yerlerden bir tanesi de Gondor ve Rohan arasındaki işaret ateşlerinin yakıldığı Gunn Dağı. Aynı bölge oldukça güzel ve durgun bir göle de ev sahipliği yapıyor. İsterseniz yürüyerek dağa tırmanabilir ya da manzara uçuşları yapan uçaklardan kiralayarak dağı yukarıdan izleyebilirsiniz.

Tawhai Şelaleri

Tawhai-selaleleri

Ruapehu bölgesine gittiğinizde Tawhai Şelalesini ziyaret etmeyi unutmayın. Nehrin bir bölümü, Faramir ve adamlarının, balık avlayan Gollum’a oklarıyla nişan aldıkları sahneye ev sahipliği yapıyor. Yüzüklerin Efendisi’nden sonra en çok kullanılan adı Gollum’un Havuzu olmuş.

En Uygun Tayvan Biletlerini Listele »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.