2016 Yaz Tatili İçin Oluşturulmuş Muhteşem Tatil Planı: Ege

Her sene olduğu gibi bu sene de yazın gelmesini dört gözle beklediniz. Yaz mevsiminin gelmesi bu kez biraz uzun sürse de nihayet geldi ve siz de uzun süredir gerçekleştirmeyi amaçladığınız yaz tatiliniz için planınızı yapmaya başladınız. Aklınızda hep bir “Acaba bu sene yazın nereye tatile gitsek?” sorusu… Bu soru sizi düşüncelere sürüklemeye yetiyor. “Bu sene de daha serin bir yaz tatili geçirmek için kuzeye doğru mu yol alsak?” diye düşünürken bir de bakmışsınız ki yol sizi Ege’nin o güzelim, ince kumlu sahillerine ve taşsız denizlerine götürüyor. Etrafınız insanlarla dolu… Cıvıl cıvıl… Tabii kalabalığın içine dahil olduğunuz bir tatil istemiyorsanız, sizi rahatlatacak ve sevdiklerinizle birlikte, dilediğiniz sportif aktiviteyi yapabilmenin yanı sıra dinlenebileceğiniz bir tatil imkanı da bulabilirsiniz. Kendine has güzellikleri ve çekiciliği ile Ege’de tatil sizleri bekliyor.

Sörf Yapmak İsteyenler – Alaçatı

tatilde-sorf-yapmakAlaçatı’ya geldiğiniz zaman esen hafif bir rüzgâr sizi “Hoşgeldin!” diye kayşılayacaktır. Yanı sıra etrafından reçine fışkıran çam ve sakız ağaçları önünüzde selam durur. Alaçatı’ya geldiğiniz zaman mutlaka her bir köşede sörf yapan bir grup insanla ister istemez karşılaşırsınız. Yani bu da demek oluyor ki eğer sörf yapmayı seviyorsanız, sörfe ilgi duyuyor ve öğrenmek istiyorsanız ya da bu yaz yeni bir spor keşfetmek istiyorsanız Alaçatı’nın dört bir tarafında yer alan sörf mekanları sizleri bekliyor. Bunun yanı sıra hazır Alaçatı’ya yolunuz düşmüşken her Cumartesi kurulan Halk Pazarı’nı da gezmeden dönmek olmaz. Alaçatı yöresine ait birçok ürünü bu pazarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

En Ucuz Çeşme Alaçatı Otobüs Bileti Al >>

Adaları Gezmek İsteyenler – Çeşme

cesmeÇeşme deyince hemen herkesin aklına konserler ve eğlence mekanları geliyor. Fakat Çeşme’nin merkezinde bulunan birçok seyahat acentası ile Çeşme’ye yakın yerde yer alan adaları; düzenlenen tekne turları ile gezmeye gidebilirsiniz. Çeşme’ye gittiğiniz zaman denize nazır oturduğunuzda en çok Sakız Adası’nı görürsünüz. Sakız Adası sizin için o kadar da uzak değil. Ancak yanınızda pasaportunuzun mutlaka olması gerekiyor. Sakız Adası’nı görmeden gelmeyin. Kısacası Çeşme’ye gittiğiniz zaman üzümünü yemeden, Çeşme Kalesi’ni gezmeden ve sizi alıp ruhunuzun derinliklerine yolculuk etmeye götürecek deniz seyahatine çıkmadan dönmeyin.

Tarihsel Yolculuk – Selçuk

selcuk-tarihTarih bilginizi yoklamak ya da geçmiş tarihte kısa bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız Selçuk’a mutlaka gitmelisiniz. Tarih boyunca birçok uygarlığa yer açmış olan Selçuk, Efes Antik Kenti’nin sahip olduğu güzellikleri günümüze kadar taşımış. Bu sayede sadece Türkiye içerisinde değil dünya çapında da bilinirliği bulunmakta. Kültür turizminin hareketlenmesine katkıda bulunan Selçuk; sahip olduğu doğal güzellikleriyle tatilcileri cezbetmeyi ve onlara rahatlatıcı bir tatil imkanı sunmayı da iyi biliyor. Tercih ettiğiniz bu tatil beldesinde yerli turistleri görebilme imkanı bulabildiğiniz gibi birçok ülkeden yabancı turistlerle de karşılaşabilirsiniz. Tatiliniz esnasında bir taraftan Selçuk’un tarihsel dokusunu keşfederken diğer taraftan da istediğiniz huzuru yakalayabilirsiniz.

Şehir Turu – Alsancak

AlsancakEge’de özellikle İzmir’e gittiğiniz zaman Alsancak’ı gezmeyi ihmal etmeyin. Alsancak’a vardığınız zaman Kordon Boyu’nu baştan aşağıya mutlaka dolaşın. Burada hem eğlenip hem yemek yiyebileceğiniz hem de konaklayabileceğiniz sayısız mekanı bir arada bulabilirsiniz. İlk anda kafanız karışabilir ancak bunu dert etmeyin. İçlerinden bir tanesi mutlaka sizi cezbedecek ve karar vermeniz kolaylaşacaktır. Dolaşmak istediğiniz zaman da tercih edebileceğiniz yerler çoğunlukta… Örneğin; alışveriş yapmak istediğiniz zaman AVM’lere gitmek yerine içi cıvıl cıvıl insan kalabalığı olan, istediğiniz her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz Kemeraltı Çarşısı’na gitmeyi deneyin. Eğer “Ben bir alışveriş merkezine gitmeyi daha çok tercih ediyorum” diyenlerdenseniz Eyfel Kulesi’nin mimarı olan Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiş Konak Pier’i gezmeyi düşünebilirsiniz. “Ben ikisini de tercih etmiyorum. Kuş bakışı İzmir’i seyretmek istiyorum” diyenlerdenseniz gün batmadan Varyant’a ya da Asansör’e çıkıp o eşsiz manzaranın güzelliğinin tadına varabilirsiniz.  Eğer çocuklarınızla birlikte seyahat ediyorsanız Varyant’a çıktığınız zaman tepede bulunan oyuncak müzesine uğramadan geri dönmeyin.

Balık Yemek İsteyenler – Ayvalık

ayvalik-balikEge Bölgesi’nde tatile gittiğiniz zaman dilediğiniz her sahil kasabasında leziz balıklar yiyebilirsiniz. Ancak Ayvalık’ta bu üçlünün tadı bir başka oluyor. Çünkü geçmişin yansıttığı o güzel dokuyu ve tarihi kendisiymiş gibi sahiplenen taş evlerinin eşliğinde bu zevkin tadı doyumsuzluğa erişiyor. Gül kurusu renginin Ayvalık’ta dört bir yanı sardığı sokakları, farklı diyarlara yolculuk etmenizde size yol gösterici oluyor. Ayvalık’ta konaklayacağınız yeri tercih ederken ister merkeze yakın olsun isterse de uzak hiç fark etmez, Ayvalık’ın o güzel kum plajlarına, doğal güzellikte olan Şeytan Sofrası’na ve herkes tarafından bilinen Sarımsaklı Plajı’na her an ulaşabilecek mesafede olacaksınız.

Yamaç Paraşütü Severler – Fethiye

yaz-tatiliTürkiye’nin belki birçok yerinde yamaç paraşütü yapmak için fırsat bulabilirsiniz ancak Fethiye’de yamaç paraşütü sporunu gerçekleştirmenin keyfi bir başka oluyor. Dağların yamaçlarının arasından yemyeşil ağaçlara uzanan ve ardından mavinin binbir tonuyla bezenmiş ucu bucağı olmayan denize doğru eşsiz bir yolculuk sizleri bekliyor. “Ben yamaç paraşütüyle manzaranın tadına doyamam” diyenlerdenseniz, her yaşa hitap eden Fethiye’nin sahip olduğu o yemyeşil doğal güzelliklerini ve deniz manzarasını her yerden izleme şansını bulabilirsiniz.

En Ucuz Fethiye Otobüs Bileti Al >>

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.