2016 Yılı Resmi Tatil Günleri Ve Seyahat Önerileri

2016 Resmi Tatil  Günleri Ne Zaman ve Tatillerde Neler Yapmalı?

Türkiye, birçok ülkeye nazaran resmi tatil günü sayısı açısından son derece üstün bir durumdadır. Bu durum yılın üçte birinin tatil olmasını sağlamaktadır. Hemen her sene bolca dini ve milli bayrama sahip olmanın tadını da bu zamanlarda tatile çıkarak geçirmeye çalışmak da son derece doğal bir hal almıştır. Eski zamanlarda bayramlarda topluca bayramlaşmak ve aile ziyaretleri daha ön plandayken şimdilerde her bir tatil günü şehirden kaçmak ve uzaklaşmak için iyi bir bahane haline gelmiştir.

Durum böyle olunca yeni yıla girer girmez takvimler ele alınır ve resmi tatil günleri hangi zamana denk geliyor diye iyice araştırılıp, incelenir.

2016 Yılı Tatil Günleri

2016 yılı 1 Ocak günü Cuma’ya denk geldiği için tatile 3 günlük bir bonusla başladı.

  • 23 Nisan Tatili

Bundan sonra gelecek olan ilk milli bayram 23 Nisan olmaktadır. 23 Nisan Cumartesi’ye denk gelmektedir. Bu çoğu öğrenci ve çalışan için çok da parlak bir haber değildir. Hafta sonuna denk gelen bir milli bayram günü sizlere ekstra bir tatil gün kazandırmayacağı için o gün için rutin bir hafta sonu olarak mümkün mertebe haftanın yorgunluğunu atacak basit bir plan yapabilirsiniz.

  • 1 Mayıs İşçi Bayramı Tatili

Bundan sonra beklenen tatil günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı da ne yazık ki Pazar gününe denk gelmektedir. Dolayısıyla ertesi gün birçok insan Pazartesi sendromu yaşamaya devam edecektir. Pazar gününüzü en yapıcı şekilde geçirmek ise, sizin elinizdedir. Kendinize güzel bir brunch keyfi verebilir, gazetenizi, derginizi keyifli bir kahvaltı eşliğinde karıştırabilirsiniz. Akşamüzeri güzel bir sinema keyfi de yapabilir ve haftaya çok daha hazır ve mutlu bir şekilde başlayabilirsiniz.

  • 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Tatili

Daha sonra gelecek olan bayram, büyük Ata’mızın gençlere emanet ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olacaktır. Şimdi sıkı durun! 19 Mayıs, Perşembe’ye denk geliyor yani o gün kesinlikle tatilsiniz. Haftanın yorgunluğunu atmanız için işte size harika bir fırsat; Perşembe gününü Cuma ile birleştirme ihtimaliniz varsa, kendinize 4 günlük güzel bir tatil fırsatı yaratabilirsiniz. Yaratamazsanız bile o gün dinlenmeniz için oldukça hoş bir fırsat olabilir.

  • Ramazan Bayramı Tatili

Dini bayramlarımızdan Ramazan ise, bu yıl hafta içine denk geliyor ve tam 3,5 gün tatil. Arife günü, 4 Temmuz Pazartesi gününde başlıyor. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri de tatil yapma şansına sahip oluyorsunuz. Buna Cuma gününün de tatil olarak eklenme olasılığı mevcut. Bu da demek oluyor ki 2 hafta sonu ve bayramla birlikte tam 9 gün harika bir tatil yapma fırsatı doğabilir. Hepimizin bildiği gibi Ramazan bayramı öncesi birçok seyahat acentesi özel kampanyalar ve fırsatlar sunmaktadırlar. Elbette Biletall‘dan da erken rezervasyon seçeneği ile bu tatilleri ekonomik bir hale dönüştürebilirsiniz. Yurt içi ve yurtdışı turlar, kültür turları ya da günübirlik turlar, tatile çıkacak olan kişilere oldukça zengin seçenekler sunmaktadırlar.

  • 30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili

30 Ağustos Zafer bayramımız ise, 2016 yılında Salı gününe denk gelmektedir. Bu da demek oluyor ki Pazartesi sendromunu çok rahat bir şekilde atlatabileceksiniz. Salı günü kendinizi ödüllendirin. Güzel bir kahvaltı ya da dışarıda bir öğle yemeği üzerine deniz kenarında yürüyüş yapın ya da en iyisi kendinizi serin dalgalara bırakın.

  • Kurban Bayramı Tatili

Bir diğer dini bayramımız Kurban bayramı 11 Eylül’de başlamaktadır. Pazar günü başlayan bayram 15 Eylül Perşembe günü sona eriyor. Eğer 16 Eylül Cuma günü de tatil olarak ilan edilirse, 2 hafta sonu ile birlikte 9 gün bayram tatili fırsatı elinize geçecektir. Kurban bayramı Eylül’ün en güzel zamanına denk geliyor. Güneyde hatta Ege’de hala denize girme şansınız olabilir. Olmasa bile sonbaharın ilk günlerinde dinlenmek ve enerji depolamak ya da kültür turlarına çıkmak için harika bir dönem sizi bekliyor. Bu mevsimde Kapadokya da Gaziantep de harika bir seçim olabilir.

  • Cumhuriyet Bayramı Tatili

Ekim ayında ise, 1,5 gün olan Cumhuriyet Bayramı tatilimiz Cuma ve Cumartesi günlerine denk gelmektedir. Buna göre 28 Ekim Cuma günü yarım gün, 29 Ekim Cumartesi ise, tam gün tatildir. Yarım gün deyip geçmeyin, kendinizi iş çıkışı ödüllendirin ve güzel bir akşam yemeğini takiben haftanın yeni filmlerinden birine gidin. Tatile çıkmayı planlayanlar için ise, bu yarım gün de yola çıkmak için güzel bir fırsat olacaktır.

  • 2016 Yılı Toplam 120 Gün Tatil

Resmi tatillere hafta sonu da eklendiğinde 2016 yılında gerçekleşecek olan dini, milli ve resmi tatillerinden tam 120 gün yararlanılabilecektir. Bu rakam da oldukça iyi bir rakamdır. Elbette bu söz edilen rakamlar ne yazık ki her iş sektörünü, her çalışanı kapsamamaktadır.

aileniz-ile-tatilde-tasarruf-etmenizi-saglayacak

Bununla birlikte resmi tatillerde çalışacak olan herkese, işverenler tarafından bayram mesaisi verilmek zorundadır. 2016 yılı takvimine göre hem Ramazan Bayramının hem de Kurban Bayramının tatil başlangıç günleri Pazartesi gününe denk gelmektedir. Bu da demek oluyor ki her iki bayram da 9 günlük bir tatil yapma olanağı bulma şansınız çok yüksektir. Son zamanlarda uzun süreli tatil kaçamakları fırsatları oldukça cazip paketlerle sunulmaktadır.

Bunlara yurtdışı seçenekleri de dahildir. Bazı turlar vizesiz kapsamda oldukça pratik bir şekilde tasarlanırken, bazı turlar da önceden rezervasyon yapmak şartı ile sizler için yurtdışı seyahatiniz öncesi vize servis departmanları hizmet edebilmektedirler. Tatil planlaması yapmak çok önemlidir. Gerek ucuz bilet bulabilmek, gerek vize ile ilgili formalite işlemleri önceden hazırlayabilmek, otel ya da pansiyon rezervasyonları yapmak ve bütün bunları tatil başlamadan organize edebilmek oldukça önemlidir. Birçok kurumsal seyahat acentesi portföylerine her sene daha zengin tur programları eklemektedir. Vizesiz Yunan Adaları turlarından, Güney Amerika turlarına, Norveç fiyord turlarından Alaska turlarına, Uzakdoğu turlarından safari turlarına kadar her zevke ve her bütçeye hitap eden turlar, seyahat acenteleri tarafından son derece profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmektedirler. Size düşen sadece 2016 yılının takvimi açmak ve resmi tatil günlerine bakarak hangi günün tatile çıkmak için daha uygun olduğuna karar vermek. Önceden yapılan her tür plan çok daha organize bir şekilde işleyecektir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.