2017 Yılı Resmi Tatil Günleri Ve Seyahat Önerileri

2007 yılı resmi tatil açısından diğer yıllara göre biraz daha kısır geçecek, çünkü çoğu tatil hafta sonuna denk geliyor olsa da gezginler için bir çok alternatifi sizin için hazırladık:

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar – Safranbolu

2017’de 23 Nisan Pazar gününe denk geliyor. Bu nedenle bu kısa tatilde günübirlik ya da haftasonu konaklamalı bir seyahat bu dönem için daha uygun olacaktır. Eğer baharı müjdeleyen Nisan ayında yeni yeni yeşillenen bir yere gitmeyi düşünürseniz tarihi ve kültürüyle göz dolduran Safranbolu’yu tercih edebilirsiniz. Daha önce UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne eklenmiş olan Safranbolu Nisan ayında sizi bahara ve yaza hazırlayacak atmosferi sunuyor. Safranbolu’nda kentin manzarasınnı panoramik olarak görmek için Hıdırlık Tepesi’ne çıkabilir, dilerseniz buranın meşhur çayı olan safran çayını deneyebilirsiniz. Evinize dönmeden önce biraz alışveriş yapmak isterseniz yaklaşık 9 kilometre uzaklıktaki Yörük Köyü’ne uğrayabilir ve burada köylülerin kendi üretimleri olan köy ürünlerinden satın alabilirsiniz.

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi – Cunda

2017 yılında resmi tatillerden biri olan 1 Mayıs Pazartesi gününe denk gelecek ve bu 3 günlük bir tatil planlaması yapılabileceği anlamına geliyor. Mayıs ayında artık bütün yurtta bahar havası hissedilmeye başladığı gibi yazlık bölgeler de henüz kalabalıklaşmamıştır. Cumadan başlayıp Pazartesiye uzanacak bir tatil düşünürseniz tavsiyemiz Cunda olacaktır. Yazı Ege’de karşılamak istiyorsanız Ayvalık çok doğru bir tercih olacaktır. Rum döneminden kalma mimarinin izlerine sahip bir ada olan Cunda’da Mayıs geldiğinde artık tabiat uyanmaya başlar. Henüz av yasağı gelmediğinden balıkçılardan taze balık alabilir, dilerseniz balığa çıkabilirsiniz. Burası diğer popüler tatil beldelerine göre biraz daha serin olabilir bu yüzden Şeytan Sofrası’na manzarayı izlemek için çıkarsanız üzerinize kalın bir şeyler alın.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma

Bu yıl 1 Mayıs’taki tatilden üç hafta kadar sonra yine Cumartesi ve Pazar ile birleştirebileceğiniz 3 günlük bir tatil fırsatı sizi bekliyor. Bizim size bu tarihte önereceğimiz yer Kapadokya olacaktır. Kapadokya Haziran ayı itibariyle kalabalıklaşmaya başlar ve uygun fiyatlı konaklama bulma şansınız oldukça düşüktür. Balonlara binmek için çok beklemeniz gerekir. Ihlara Vadisi’ni ve mağara evleri gezmek için yaz aylarını beklemenize gerek yok. Görece tenha olan bu dönemde yapacağınız bir Kapadokya kaçamağı enerjinizi yenilemek için bir fırsat olacaktır. Yazın gelişini balondan gözlemlemek isterseniz sabah 05:30 gibi hazır olmalısınız. Tur şirketleri size bu konuda yardımcı olacaktır.

Ramazan Bayramı 24 – 27 Haziran Cumartesi-Salı Gölyazı Köyü Bursa

Bursa’nın Nilüfer ilçesi sınırlarında yer alan Uluabat Gölü’nün kenarında konumlanmış küçük bir balıkçı köyü olan Gölyazı ülkemizde çoğu kişi tarafından hala pek bilinmiyor. Bu yüzden yoğun bayram tatilinde burası daha tenha kalıyor. Göl içinde bir adaya benzeyen Gölyazı’ya İstanbul’dan yaklaşık 3 saatlik bir yolculukla ulaşılabiliyor. Yerel halkın -kadınları dahil- çoğu balıkçılık yapıyor. Eğer köyde gezerken etrafınıza dikkat ederseniz ağ tamiri yapan kadınları görebilir, dilerseniz onlara katılabilirsiniz. Köyün insanı oldukça güleryüzlü ve misafirperver. 8 küçük adadan oluşan bu köyün en büyük adası ve muhtemelen sizin de konaklayacağınız ada Halilbey Adası.  Köye geldiğinizde Aziz Panteleimon Kilisesi ve Apollon Tapınağı’nı görmeyi unutmayın.

Zafer Bayramı 30 Ağustos Çarşamba – Adalar

Adalar’da yaşayan bir şair şöyle demiş: “İstanbul’u uzaktan sevmek en güzel olanı.” Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ve sadece bir günlük bir kaçamak yapmak isterseniz Adalar sizi bir vapur uzaklığında bekliyor olacak. Yolculuk ya da uçak derdi olmadan Adalar’a varabilir, tatil dönüş trafiğini umursamadan bir gün geçirebilirsiniz. Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı bu dönemde Adalar’da faytona binmek ve denize binmek haftasonuna göre daha kolay olacaktır. Akşam da faytonla çıktığınız tepeden büyüleyici İstanbul manzarasını izleyerek yemek yiyebilirsiniz.

Kurban Bayramı 1 Eylül Cuma – 4 Eylül Pazartesi – Side

Yazın artık son zamanlarına denk gelen 5 günlük Kurban Bayramı tatili için tavsiyemiz Eylül ayına denk gelmesi sebebiyle bunaltıcı sıcaklardan arınmış, ferah ferah bir deniz tatili yapmanız olacaktır. Yorucu geçecek kış maratonundan önce bayram tatilini fırsat bilip yola çıkmayı planlayanlar için tavsiyemiz Side olacak. Ege’de sular Eylül ayına doğru soğur ama Akdeniz’de bu ayda dahi sıcak sularda denize girebilirsiniz. Kumsallarında tatilin tadını çıkarırken dönüşte Manavgat Şelalesi’ni de görebilirsiniz.

Cumhuriyet Bayramı 28 Ekim Cumartesi – 29 Ekim Pazar – Akyaka

Gökova manzaralı Akyaka’nın ziyaretçileri burayı yaz mevsiminden çok sonhabar mevsiminde gezmeyi tercih ediyor. Yaz aylarında bunaltıcı bir sıcağı ve bununla birlikte adım atılmayan bir kalabalığı olan Aykaka’nın bu dönemde suyu biraz soğumuş olsa da bir de plajı var. Ahşaptan cumba evleri, dalgasız denizi ve tertemiz havasıyla ön plana çıkan Akyaka’da aynı zamanda doğal/ekstrem sporları sevenler için de imkanlar mevcut. Bu yıl eğer sonbaharda 2 günlük bir gezi planlarsanız Gökova Körfezi’nin bu benzersiz beldesini görebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.