7 Farklı Yöntem İle Seyahat Çantanızı Genişletin

Seyahate çıkarken yanımıza ne alacağımızı şaşırırız. Bazen iki günlük bazen birkaç aylık yolculuklara çıkarız ama hepsinde aynı sorun söz konusudur. Sanki her şeye ihtiyacımız olacakmış gibi gelir. Çantamızı doldururuz da doldururuz, hatta bir bakarız düzgün yerleştiremediğimiz için ikinci ya da üçüncü bir çantaya daha ihtiyaç duyarız. Elbette çantaları hazırlamak sorun değil ama çanta sayısı arttıkça onları taşımak daha da zorlaşmakta. Bu nedenle sizin için bazı tavsiyelerimiz var.

Öncelikle gideceğimiz yerin hava koşullarını, orada kaç gün kalacağımızı, kaç günümüzün yolda geçeceği, fotoğraflarda hangi kıyafetlerin daha canlı ve daha güzel çıkacağını da göz önüne alarak bir liste oluşturmalıyız. Bununla beraber yine aynı nedenlerle ihtiyaç duyabileceğimiz şampuan, krem, havlu, saç kurutma makinesi, tırnak makası, ayakkabı ve çorap ihtiyaçlarımızın tamamını bu listeye yazmalıyız ki hiçbirini unutmayalım. Listemizi oluşturduktan sonra sıra bu eşyaların tamamını bir çantaya düzgün bir şekilde yerleştirmek kalıyor.

1. Tişörtlerin katlanması

Özellikle yazın bir yerlere seyahat ediyorsak yanımıza bolca tişört almamız gerekebilir. Bu tişörtler her ne kadar hafif ve az yer kaplayacakmış gibi görünse de üst üste geldikleri zaman oldukça yer kaplar. Bu nedenle tüm tişörtlerinizi etek ucundan kıvırarak bir rulo gibi sıkı sıkı sararak katlayabilirsiniz. Bu sayede çok daha az yer kaplayacaklar üstelik kırışmayacaklarda.

 

2. Pantolon katlama

Pantolonlarımızı hem oldukça ağır hem de yer kaplamaktadır. Aynı zamanda bazı pantolonlarımız üretildikleri kumaş nedeni ile oldukça çabuk kırışabilmektedir. Bu nedenle pantolonları katlarken düğmesini ilikledikten ve fermuarlarını çektikten sonra bel kısmından kıvırıyoruz. Daha sonra paça kısmından başlayarak yukarı doğru rulo şeklinde sıkı sıkı sarıyoruz. Bel kısmına geldiğimizde kıvırdığımız kısım içerisine sıkıştırıyoruz.  Ya da çantamızda yer varsa ve söz konusu kot pantolonumuz ise videomuzdaki gibi paçalarından tutup cep hizasına kadar katlıyoruz. Daha sonra ağ kısmını katladığımız kısmın  içine kıvırıyoruz.

 

3. Havlu Katlama

havlu-katlama

Gideceğimiz yer eğer otel ya da akrabalarımızın evi ise yanımızda havlu taşımak gereksiz olabilir. Bu nedenle mümkünse almayın. Özellikle uçak seyahatlerinde bildiğiniz üzere bagaj ağırlığı ile ilgili kısıtlamalarda size sorun çıkarabilir. Ancak almanız gerekiyorsa sizin için önerimiz hem hafif hem de az yer kaplayan peştamalları kullanmanız. Havlumuzu ikiye katladıktan sonra yine uçlarından başlayarak rulo şeklinde tıpkı pantolonlarda olduğu gibi kıvırıyoruz. Eğer sıkıştırabileceğimiz kalın bir kısmı yoksa bir lastik yardımı ile bağlayabilir ya da bavul içerisine yerleştirirken kıyafetlerin arasına sıkıştırarak açılmasını önleyebiliriz.

 

4. Çoraplar

Aslında çoraplarımız çok fazla ağırlık yapmaz ama onlarında hacimsel olarak çok fazla yer kaplamaması için olabildiğince ince bir şekilde katlamalıyız. Eğer yanımıza ayakkabı alıyorsak da ayakkabıların içine ekleyerek hem hacmi azaltırız hem de ayakkabıların formunun bozulmasını önlemiş oluruz.

 

5. Şampuan ve Duş Jelleri Gibi Akışkanlar

sampuan-ve-dus-jelleri

Bazı insanlar otellere giderken yanına hiç şampuan almazlar, özellikle erkek gezginler. Ancak bazı insanların saçları ya da tenleri hassas olduğu için kendi özel kremlerini, şampuanlarını ya da losyonlarını yanlarında taşımak isterler. Bunun için sakın koca koca şişelerinizi yanınıza almaya kalkmayın. Biletall shop ya da farklı mağazalardan bulabileceğiniz küçük seyahat şişelerinin içerisine kullanmak istediğiniz sıvıları aktarırsanız hem tüm şişeyi yanınıza almak zorunda kalmaz hem de kullandıktan sonra fazlalıkları bırakarak kendinize ekstra bir yük oluşturmamış olursunuz.

 

6. Kolyeler

Özellikle bayanlar her kombini için yanlarına farklı kolyeler almak isteyebilir. Bu eşyaların sayısı arttıkça onları düzgün bir şekilde muhafaza etmekte güçleşebilir. Kolyelerin zincirlerinin dolaşmaması için streç filmlerin içerisine kolyeleri sarabiliriz. Bu sayede zincirler birbirine dolaşmaz ve kolaylıkla açılabilir. Ayrıca zarar görmezler.

 

7. Küpeler

Küpeleri ilk aldığımız zaman genelde markayı temsil eden logolar ile süslenmiş bir karton üzerine iliştirilmiş olurlar. Buradan yola çıkarak küçük sert bir mukavva üzerine tüm küpelerimizi takabilir böylece hem kaybolmalarını hem de zarar görmelerini önleyebiliriz.

 

8. Bonus: 6’lı Valiz Düzenleyici Set

valiz-duzenleyici-set

Biletall Shop’tan kolaylıkla satın alabileceğiniz bu ürün ile birlikte valizinize yerleştirmek istediğiniz tüm eşyalarınızı sığdırabilirsiniz. Ürünü incelemek ve sipariş vermek için buraya tıklayın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.