Gönüllü Olarak Katılabileceğiniz Yurt Dışı Programları

Yurt dışına çıkmanın hem keyifli hem de bütçe dostu yolu da gönüllü yurt dışı programları. Bu programlar ile kişisel gelişiminize de katkı sağlayabilir, eşsiz bir yaşam tecrübesi edinebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere gönüllü olarak katılabileceğiniz yurt dışı programlarından bahsettik.

Think Pasific

Gönüllülerini Fiji’ye gönderen ve orada gönüllü hizmet vermesini sağlayan bir uluslararası bir kuruluştur. Kendi çapında değil aynı zamanda Fiji bakanlığıyla işbirliği içerisinde bir ortaklık yürütmektedir. Giden gönüllülerin Fiji’yi ikinci ailesi gibi hissetmesi iki tarafın da birbirinden memnun kalması bu hususta önemlidir.

IVHQ

2007 yılında kurulan ve Yeni Zelanda merkezli olan bir gönüllü seyahat şirketidir. Gönüllü projeler birçok farklı alanda hizmet sunmaktadır. Bunlardan bazıları çocuk bakımı, yaşlı bakımı, yaban hayatı, inşaat, eğitim, sağlık, sanat, denizi koruma, spor, mülteci desteği ve kadınların güçlendirilmesidir. Bugünkü kaynaklara göre, IVHQ 40’tan fazla ülkede 100.000’den fazla uluslararası gönüllü yerleştirmiştir.

Maximo Nivel

Latin Amerika’da yurtdışında eğitim ve eğitim seyahatlerinde önde gelen kuruluşlardan birisidir. Hem mutlu olmak hem de mutlu etmek için güzel bir fırsat. Gönüllü katılımın esas olduğu bu programla, Kosta Rika, Guatemala ve Peru’daki eğitim programlarına hizmet edebilirsiniz. Çocuklarla ilgilenme, hayvan sağlığı, tarım, eğitim, inşaat ve sağlık sektörü gibi çeşitli alanlarda hizmet ederek birilerini memnun edip kalplerine dokunabilirsiniz.

GIVE Volunteers

Tanzanya, Tayland, Laos ve Nikaragua’da gönüllülük esasına dayalı seyahatler gerçekleştiren, uluslararası hizmet vermektedir. Seattle merkezli bir seyahat organizasyonudur. Dünya çapındaki değişimlere destek vermektedir. Dünyanın uzak köşelerini keşfetmek, gidilen bölgedeki toplulukların ihtiyaçlarını giderip onları memnun etmek, büyüme ve gelişmeye katkı sağlamak başlıca amaçları arasında yer alır. Gidip gezdiğiniz ülkelerle ve verdiğiniz hizmetlerle kişisel gelişiminize de katkı sağlar.

Up With People On Tour

Gençlerin hem seyahat edebilecekleri hem de bu süre zarfında kendilerini gönüllülük, liderlik, kişisel gelişim gibi birçok alanda geliştirebilecekleri bir fırsat. Bir gap dönemi (5 ay) ya da tam bir gap yılı deneyimi sunar. Birçok sosyal aktiviteye katılabilecekleri ve kültürleri keşfedebilecekleri bir ortam sunmaktadır.

GLA

Küresel liderlik maceraları açılımına sahip olan bu program, lise öğrencilerine yöneliktir. Onlara farklı kültürleri yaşayarak keşfetme, maceralara güvenli bir şekilde katılma, zorluklarla yüzleşerek öğrenme, kendilerini erken yaşta geliştirme ve topluluklarla ilgili hizmet projelerine katılma fırsatı sunar. Gençlerin liderlik tarzlarını geliştirmeye oldukça önem veren GLA, dünyayı hepimizin paylaşabileceği ve birlikte yaşayabileceğimiz bir yer olduğunu gezerek keşfederek anlamalarını amaçlıyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.