Gezginlerin Sık Sık Kullandığı Konaklama Türleri

Yurt dışı seyahatlerinde en kaygılandığımız konulardan olan konaklamayı sizler için anlattık. Yüksek fiyatlı otellere para ödemek istemiyorsanız bu konaklama türleri ile hem bütçenizden kısabilir hem de unutulmaz arkadaşlıklar edinebilirsiniz.

COUCHSURFİNG

İnternet üzerinde oluşturulan bir kanepe sörfüdür.  Evde konaklama servisi olarak bilinmektedir. Ev sahipleri konaklama ücreti almazlar. San Francisco’da kurulmuştur. İnsanların birbirine yardım etmeleri amacıyla kurulmuştur. Tanımadığınız insanlara karşı önyargınızı kırabilecek bir konaklama türüdür. Her hafta binlerce gezgin tarafından kullanılmaktadır. Gezginlere tanışma fırsatı sunmaktadır. Dil gelişiminde de fayda sağlamaktadır. Gönüllüğe dayalıdır. Bir şeyleri farklı şekilde yapmayı amaçlayan insanlardan oluşmaktadır.

AIRBNB

Dünyanın her yerinde uygun fiyata barınma imkanı sağlayan bir konaklama türüdür. Özel oda anlamına gelmektedir. Ev sahiplerinin evlerini kiralamasına dayalı bir sistemdir. Gezginler sıklıkla kullanmaktadır. Gezginlere tanışma fırsatı sunmaktadır. Dil gelişiminde de fayda sağlamaktadır. Gönüllüğe dayalıdır. Bir şeyleri farklı şekilde yapmayı amaçlayan insanlardan oluşmaktadır.

BOOKING

Konaklamak için kullanılan seyahat acentelerinden biridir. Amerika Birleşik Devletleri’ne aittir. Daha çok otel rezervasyonu yapmakta kullanılır. Gezginlere tanışma fırsatı sunmaktadır. Dil gelişiminde de fayda sağlamaktadır. Gönüllüğe dayalıdır. Bir şeyleri farklı şekilde yapmayı amaçlayan insanlardan oluşmaktadır.

HOSTEL

Daha çok Avrupa’da öğrencilerin kullandığı pansiyonlarda konaklama sistemidir. Fiyatları oldukça uygundur. 10-15 kişilik odalar tutulmaktadır. İyi yanlarından biri de hayatın olmazsa olmazı haline gelmesidir. Mutfağında genellikle çok fazla malzeme bulunmaz.  Gezginlere tanışma fırsatı sunmaktadır. Dil gelişiminde de fayda sağlamaktadır. Gönüllüğe dayalıdır. Bir şeyleri farklı şekilde yapmayı amaçlayan insanlardan oluşmaktadır.

WORKAWAY

Aile yanında konaklama anlamına gelmektedir. Kültürel kaynaşmayı sağlar. Ev sahiplerinin yiyecek, barınma ihtiyaçlarını karşılaması sistemidir. Dil gelişiminde de fayda sağlamaktadır. Gönüllüğe dayalıdır. Gezginlere tanışma fırsatı sunmaktadır. Dünyayı gezmeyi de amaçlamaktadır. Bir şeyleri farklı şekilde yapmayı amaçlayan insanlardan oluşmaktadır.

WARMSHOWERS

Bisiklet gezintisi yapan kişiler için konukseverlik hizmetidir. Adeta bir hediye platformudur. Dünyayı bisikletle dolaşan gezginler için düzenlenmiştir. Ev sahiplerinin yiyecek, barınma ihtiyaçlarını karşılaması sistemidir. Dil gelişiminde de fayda sağlamaktadır. Gezginlere tanışma fırsatı sunmaktadır. Bir şeyleri farklı şekilde yapmayı amaçlayan insanlardan oluşmaktadır.

WWOOFİNG

Organik çiftliklerde yaşamayı kolaylaştıran konukseverlik uygulamasıdır. Gönüllüğe dayalıdır. İşte çalışma durumu mevcuttur. Tarlalarda çalışan insanlar vardır.  Bahçelerde çalışma karşılığında da yapılmaktadır. Gezginlere tanışma fırsatı sunmaktadır. Dil gelişiminde de fayda sağlamaktadır. Bir şeyleri farklı şekilde yapmayı amaçlayan insanlardan oluşmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.