On bir ayın sultanı, kıymetlisi bir Ramazan-ı Şerif’i daha uğurladık. Ramazan’ın ardından bu mübarek ayın coşkusunu artarak yaşayacağımız; arefe gününün ardından sevinçle karşılayacağımız Ramazan Bayramı’mız hayırlı olsun ☺ Ramazan Bayramı’na aynı zamanda “Şeker Bayramı” da denmesine sebep ‘şükür’ kelimesi midir yoksa bayramda çokça tüketilen şekerler midir kesin olarak bilinmemekle birlikte şundan eminiz ki tatlılar Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezlerindendir. Peki Ramazan Bayramı’nı nasıl karşılıyoruz? Geçmiş yıllardan beri süregelen bayram alışkanlıklarımız nelerdir? Gelin bu alışkanlıklara kısa bir yolculuk yapalım, yüzlerimiz gülümsesin.
Bu İçerikte Neler Var?
1. Büyüklerimizi Ziyaret Etmek
Bayramın en büyük güzelliklerinden birisi de akrabalarımızla görüşmemize, büyüklerimizi ziyaret etmemize vesile olmasıdır. Yakınlarımızla olan iletişimimizi güçlendirmek için bayram ziyaretleri çok güzel bir fırsattır. Bir de bu kıymetli kalabalık başladıysa koyu muhabbete, bu tablonun kıymeti paha piçilemez bir hal alır. Sevdiklerinize en uygun biletler için gitmek istiyorsanız Biletall.com yanınızda.
2. Bayram Namazı
Bayram bir nevi Bayram Namazı kılındıktan sonra başlıyor. Güneşin doğuşundan yaklaşık elli dakika sonra bayram namazı vakti girer. Cemaat bu namazı kıldıktan sonra hutbe verilir. Bu hutbede daha çok bayramın öneminden bahsedilir. Namaz çıkışı bayramlaşmalar da bayramların bir geleneği haline gelmiştir.
3. Şeker ve Harçlık Toplamak
Çocuklar için bayram demek bir taraftan da şeker, çikolata, harçlık demek. Bayramlarda çocuklar alırlar ellerine poşetlerini kapı kapı gezip şeker toplarlar. Zilini çaldıkları, bayramını kutladıkları evlere neşe dağıtırlar. Tabi sıra şekerleri yemeye gelince bu, çocuklar için belki de bayramın en büyük sevinci, heyecanı halini alır. Toplanılan harçlıkları saymak, olabildiğince fazla toplamak ciddi bir muhasebe işi oluverir. Geriye ise bunları diledikleri yerde harcamak kalır.
4. Bayram Günü Ailecek Oturulan Sofralar
Bayram insanları kaynaştırır, insanlar arasındaki muhabbeti, bağlılığı artırır. Günümüzde bir nevi mahkumu olduğumuz internet dünyasından sıyrılıp, hayatımızdaki önemli insanlarla vakit geçirmek, bu zamanda çokça ihtiyaç duyduğumuz şeyler arasında. Bayramda kurulan sofralar da bizleri bir araya getirir; Allah ne verdiyse yenilir, dillerde muhabbet, sofrada neşe hakim olur.
5. Lunaparka ya da Bayram Etkinliklerine Gitmek
Bayramda en çok eğlenenler belki de çocuklardır. Bayram ziyaretleri yapılır, şekerler harçlıklar toplanır sonra da sıra toplanan harçlıklarla Ramazan eğlencesini lunaparklarda, sinemalarda ya da bayrama özel hazırlanan etkinliklerde geçirmeye gelir. Tabi bayram sevinci paylaşınca güzel ☺
Biletall ailesi olarak herkese hayırlı bayramlar dileriz. Şükür ile ve şeker tadında bir Ramazan Bayramı geçirmeniz dileğiyle.