Bu Yıl Kurban Bayramı’nı Değerlendirebileceğiniz En İyi Rotalar

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmışken birçok kişinin hem bayram hem de tatil planları ile boğuştuğunu görüyoruz. Her ne kadar bu yıl hiç istemediğimiz gibi gitse de bayramda yapacağımız iyi planlanmış bir tatilin herkese iyi geleceğini düşünmekteyiz. Kurban Bayramı ile ilgili merak ettiğiniz detaylar, Kurban Bayramı’nda tatil yapabileceğiniz rotaları bu yazı içerisinde sizlere belirtmeye çalışacağız.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Salgın telaşı ve endişesi derken birçok kişi 2020 yılında bayram tatil yapamayacağını düşünüyor. Oysa kontrollü sosyalleşme, maske ve sosyal mesafe ile beraber Kurban Bayramı’nda hem bayram hem de tatil yaşanabilecek durumda. 2020 yılı Kurban Bayramı 31 Temmuz’da başlayacak. 4 gün sürecek olan bayram 3 Ağustos 2020 tarihinde bitecektir.

Kurban Bayramı’nda Kaç Gün Tatil Olacak?

2020 yılında Kurban Bayramı’nda tatilin kaç gün olacağı da merak ediliyor. Birçok kişi otel ve seyahat planını tatil süresine göre ayarlayabileceğini belirtiyor. Ancak 2020 Kurban Bayramı’nın tam olarak kaç gün süreceği hakkında henüz resmi bilgi verilmedi. Bizler, tahminlerimize göre tatilin toplamda 5 gün süreceğini düşünüyoruz. İlerleyen günlerde bu süre uzarsa ve resmi bilgi gelirse yazımız içerisinde güncellenmiş süreyi görebilirsiniz.

Kurban Bayramı’nda Tatili Değerlendirebileceğiniz Rotalar Nereler?

Kurban Bayramı tatili 5 gün olabilir. Bu süre içerisinde oldukça güzel bir yaz tatili keyfi yaşayabilirsiniz. Kurban Bayramı’nda tatili değerlendirebileceğiniz rotalar neler konusundaki önerilerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Demre

Antalya’nın en güzel, en “saklı cennet” niteliğindeki sahillerine sahip olan Demre, tarihin en eski döneminden bu yana yerleşim bölgesi olarak kullanılıyor. Hem tarihi hem doğa hem de deniz turizmin yaşandığı bu bölge Hristiyanlar için de oldukça kutsaldır. Rivayete göre zaman içerisinde Noel Baba olarak anılan Santa Claus Demre’de dünyaya gelip bu bölgede Hristiyanlığı yaymış önemli bir din adamıdır. Demre bölgesine gittiğinizde denizin ve sahilin tertemiz olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda konaklama konusunda da oldukça güzel seçeneklere sahiptir.

Kaş

Kurban Bayramı oldukça özel bir dönem olduğundan dolayı birçok tatil beldesinin dolacağını biliyoruz. Bu dönemde aileniz ile beraber görece sessiz, sakin bir tatil yapmak için alternatif yer arıyorsanız sizlere Kaş’ı önerebiliriz. Bir tatil konusunda aklınıza gelebilecek her ayrıntı, her güzellik Kaş içerisinde yer alıyor. Akdeniz’in en güzel plajları, en güzel otelleri Kaş içerisinde yer alıyor.

Ölüdeniz

Fethiye, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Fethiye’de bulunan Ölüdeniz’in tüm dünyaca bilinen bir üne sahip olduğunu görüyoruz. 5 yıldızlı otellerin yan yana sıralandığı, farklı bütçelere göre de çok sayıda konaklama alternatifinin bulunduğu Ölüdeniz’de harika bir bayram tatili yapabilirsiniz. Deniz ve otellerinin temiz olduğu bu bölge daha çok yabancı turistler tarafından tercih ediliyor.

Dalyan

Kurban Bayramı tatili sırasında her zaman deniz, kum ve güneş ile ilgilenmeyeceksiniz. Aynı zamanda dışarı çıkmak, doğayı yakından tanımak da isteyebilirsiniz. İşte Dalyan sizlere bu olanakları sunan en etkileyici yerlerden birisidir. Otantik pansiyonlarda kalırken güzelce denize girebilir akabinde Dalyan Kral Kaya mezarlarını ziyaret edebilirsiniz. Dalyan, Antalya bölgesinde görüp görebileceğiniz en temiz yerlerinden birisidir.

Gümbet

Bodrum Türkiye’nin en hareketli tatil bölgelerinden birisidir. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Bodrum’da hayat Gümbet’te akmaktadır. Her bütçeye uygun konaklama merkezlerinin yer aldığı Gümbet’te gündüz denize girebilir akşamları ise eğlence hayatının yoğun olduğu caddelerde vakit geçirebilirsiniz. Gümbet bölgesi diğer bölgelere nazaran biraz daha pahalıdır.

Şirince

Kurban Bayramı’nı değerlendirebileceğiniz en iyi yerlerden birisi de Şirince’dir. İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince huzurlu bir tatil yapılabilecek en iyi yerlerden birisidir. Kültürel zenginliklerin ön planda olduğu Şirince’de küçük ama otantik pansiyonlarda kalabilir, köy hayatını yakından tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Bağla

Bodrum’un sahil kesiminde yer alan Bağla son yıllarda turist patlaması yaşıyor desek yalan olmaz. Yerli yabancı ayrımı olmaksızın tüm turistler genel olarak Bodrum Gümbet’te vakit geçirmektedir. Bu nedenle Bağla bölgesinin diğer bölgelere nazaran çok sessiz olduğunu söyleyebiliriz. Bağla bölgesindeki koylardan da denize girildiğini, akşam bu bölgenin de ideal bir eğlence hayatına sahip olduğunu görebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.