Birbirinden ilginç geleneklere, yemeklere ve hayat tarzlarına alıştık. Peki hiç sınırların da birbirinden farklı ve ilgi çekici olabileceğini düşünmüş müydünüz? Kuş bakışı bile belli olan sınırlardan saniyeler içerisinde yürüyerek geçebileceğiniz sınırlara, birbirinden farklı ve ilginç ülke sınırları bu yazımızda!
Bu İçerikte Neler Var?
Çin ve Nepal
1414 kilometre uzunlukta olan sınır, Himalayalar boyunca devam eder. Bu sınırın ilginç kabul edilmesinin sebebi, iki ülke arasındaki Everest Dağı’nın doğal sınır olarak kabul edilmesidir. Everest Dağı’nın da sınıra dahil olmasıyla dünyanın en yüksek sınır noktası burada bulunur.
Hollanda ve Belçika
Bilindiği üzere Schengen Bölgesi’nde olan bu iki ülkenin sınırlarının çok zorlayıcı olmasını beklemiyorduk ama mekan değiştirir gibi ülke değiştirmek de biraz şaşırttı açıkçası. Hollanda‘danın Baarle Nassau, Belçika’nın Baarle Hertog kasabalarını ayıran bu sınır tam fotoğraflık!
Biletall.com’dan En Ucuz Belçika Uçak Biletini Bul »
Diodeme Adaları
Diomede Adaları, Bering Boğazı’nın ortasında Alaska ve Sibirya arasındaki bir çift kayalık adadır. İki ada sadece 3,8 km uzaklıkta olmalarına rağmen sınırlarının önemi büyük. Adalar Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki uluslararası sınırı da belirleyen Uluslararası Tarih çizgisi ile ayrılıyor. Büyük Diomede Rusya’ya, Küçük Diomede ABD’ye aittir ve aralarında geçen Uluslararası Tarih Çizgisi sayesinde Büyük Diomede Küçük Diomede’dan 23 saat ileridedir, bu nedenle bazen Yarın Adası ve Dün Adası olarak adlandırılırlar.
Haiti ve Dominik Cumhuriyeti
Batı Yarımküre’deki en fakir ülke olan Haiti ve orta gelirli bir ülke olan Dominik Cumhuriyeti’nin arasındaki sınır belki de listenin en içler acısı olan sınır. 380 kilometrelik bu sınır, iki ülkenin farklılıklarını özetler nitelikte. Haiti tarafında ağaç bulmak zorken Dominik Cumhuriyeti tarafında ağaç kesme yasağı sayesinde yemyeşil bir görüntü mevcut.
Amerika ve Kanada
Amerika ve Kanada arasındaki sınır, 8.891 kilometre uzunluktadır ve iki ülke arasındaki en uzun sınırdır. Dünya’nın alan bakımından en büyük ikinci ve dördüncü ülkesi arasında olması bu sınırın bu kadar uzun olmasının sebebi sayılabilir.