Dünya’nın En Yüksek Binaları

Yerden yükselen büyük binalar, modern metropol şehirlerin en hayranlık uyandıran, muhteşem yapılarıdır. 1930’lardan bu yana dünya çapında yapılmaya başlanan gökdelenler neredeyse şehirlerin popüler ve turistik yapılarından biridir. Görüntüsüyle adeta korkutucu bir gösteri sunan bu binalar mimari açıdan da oldukça özeldir. Birçok şehirde bu yüksek binalara denk gelebiliriz.  Hayatı sokaklardan göklere taşıyacak özellikte binaları sizlerle birlikte inceleyelim.

Şanghay Kulesi – Çin (632m)

Şangay’ın Luijiazui isimli bölgesindeki en yüksek binadır. Şangay Kulesi’nin yapılması yaklaşık sekiz sene sürmüştür.  Ayrıca dünyanın en yüksek ikinci binası olarak kabul edilmiştir.  2015 yılında yapımının bitmesine rağmen 2016 yılına kadar kule halka açılmamıştır. Binanın yapımını Amerikalı bir mimarlık firması üstlenmiştir. Kulede yaklaşık olarak 320 otel odası, restoranlar, kafeler ve çeşitli bahçeler bulunmaktadır. Bina yükseldikçe kıvrılmaktadır. Ziyaretçilere muhteşem manzaralar sunmaktadır. Çin’e gittiğinizde karşınıza hep yüksek binalar çıkacaktır ancak burası hepsinden kat kat fazla yüksekliktedir. Bu yükseklikle fazlasıyla dikkat çekmektedir.

Makkah Clock Royal Tower – Suudi Arabistan (601m)

Devlete ait olan bu yüksek bina Suudi Arabistan kültürü ve toplumu için oldukça önemlidir. Dünyanın en büyük camisi Mescid-i Haram’a oldukça yakın olması onu fazlasıyla değerli kılmaktadır. Binada daireler, otel odaları, konferans salonları, büyük bir dua odası ve hatta 5 katlı bir alışveriş merkezi yer almaktadır. Kutsal Aylarda ayı görebilmek için de bir Ay Gözlem Merkezi yapılmıştır. Arabistan’da ki yüksek binalar içerisinde kendisini gösteren bir binadır. Fazlasıyla özel bir mimarisi bulunmaktadır. Gözünüzü alamayacağınız ve kendinizi oldukça küçük hissedeceğiniz bu binayı ziyaret edebilirsiniz.

Ping An International Finance Centre – Çin (555m)

Henüz tamamen bitmemiş olan Ping An Uluslararası Finans Merkezi, 2015 senesinde açılmıştır. Bina, Çin’deki ikinci en büyük kule olarak bilinmektedir. Ayrıca dünyanın dördüncü en büyük binasıdır. Binanın içerisinde otel odaları, ofisler, perakende satış yerleri, lüks bir alışveriş merkezi ve üstte bir gözlem merkezi bulunmaktadır. Çin’de bulunan diğer yüksek bina da burasıdır. Binanın yanında kendinizi ufacık hissedeceğiniz aşikârdır. Oldukça özel bir mimarisi bulunmaktadır.

Biletall.com’dan İstediğin Yere En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Lotte World Tower – Güney Kore (555m)

Lotte World Tower, Sincheon-dong mahallesinde yer almaktadır. 123 katlı bir gökdelendir. Kule 2015 yılının sonunda tamamlanmıştır. Binanın tamamen bitmesi ise Mart 2016’yı bulmuştur. Ayrıca bina 2017 yılında halka açılmıştır.  Binanı içerisinde perakende mağazalar, rezidanslar, oteller, özel ofis alanları ve bir gözlem güvertesi yer almaktadır. Güney Kore’nin muhteşem mimarilerinden biri olduğu kabul edilir bir gerçektir. Oldukça özel bir mimaridir.

Freedom Tower – ABD (541m)

Dünya Ticaret Merkezi’nin Kuzey Kulesi’nin daha önceki yerinde yapılan One World Trade Center, Batı yarımküredeki en yüksek bina olarak bilinmektedir. Bina yaklaşık olarak 94 kat ve yer altında 5 kattan oluşmaktadır.11 Eylül Saldırılarından sonra yıkılmış olan İkiz Kuleler’in yerine New York’ta inşa edilen Tek Dünya Ticaret Merkezi’nin (WTC) girişinde yer almaktadır. Bir anıtsal yapıdır .Ayrıca, binanın yeni oluşan şekli, dünyadaki en güvenli, teknolojik olarak gelişmiş ayrıca da en çevre dostu binalardan biridir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.