Dünyadaki En İlginç Kabileler

Günümüzde insanoğlu şehirlerde eskiye nazaran teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok daha iyi şartlarda yaşıyor. Ancak dünyanın farklı bölgelerinde insanlar günümüze ayak uydurmayı seçmek yerine binlerce yıl önce atalarının benimsediği yaşam tarzını hala sürdürmekte. Diğer toplumlardan bağımsız ve kopuk bir biçimde yaşayan bu kabileler kendilerinden olmayanlara karşı da bir hayli soğuk bir tavır sergiliyor. Bu yazımızda birbirinden ilginç kabileleri sizlerle paylaştık. Paylaştığımız bu kabileleri ve daha farklı çeşitli bilgileri öğrenmek için biletall.com adresini inceleyebilirsiniz.

Mursi Kabilesi

Mursi Kabilesi Etiyopya’ya gelen turistlerin en çok ilgisini çeken kabilelerden biridir ve Omo Vadisinde yer alan Mago Milli Parkında hayatlarını izole bir şekilde sürdürürler. Banna, Aari, Karo gibi birçok kabile komşuları vardır. Mursi kabilesini ziyaret etmeden önce milli park girişinde bir silahlı koruma ile ziyarete başlıyorsunuz çünkü kabilede yaşayan insanların ellerinde kalaşnikof tüfekler bulunuyor. Kadınlar alt dudaklarına ham maddesi toprak olan tabak şeklinde olan objeyi takarlar ve yaşları arttıkça objenin boyu büyür bu da gelinin evlilik için hazır olduğunu sembolize eder. Vücutlarını ise jilet ile kesik atarak yaralarına bastıkları küller ile farklı desenler oluşmasını sağlıyorlar böyle bir hayat yaşamanın yanı sıra vadinin su ile dolduğunda nereye taşınacaklarını düşünüyorlar.

Himba Kabilesi

Himba Kabilesi Kuzey Namibya’nın Kunene bölgesinde yaşayan etnik bir grup olup göçebe bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Herero’lardan 15.yüzyılda ayrılan bu kabile ardından bugün bulundukları Namibya’ya yerleşmişler. Geçimlerini ise avcılık ve toplayıcılıkla sağlıyorlar. Var oldukları günden bu güne kadar birçok kuraklık, çatışma ve savaş geçirdiler 1980 yılında ise karılaştıkları kuraklık keçi sürülerinin ölmesine sebep oldu böylece yok olma sürecine girdiler. Böylece çoğu göç ederek gecekondularda yaşamaya başlasa da bir süre sonra eski yaşamlarına döndüler. Kabile aynı zamanda “Kırmızı Kadınlar Kabilesi” adıyla da bilinir bunun sebebi ise kadınların kendileri için hazırladığı bir tür karışımdır. Ayrıca kabilenin kadınları çıplak yaşıyor erkekleri ise hayvanlarının sayısı kadar kadınla evlenebilme hakkına sahip. Kabileye göre eğer bir suç işlenirse yapılması gereken cezalandırmak yerine suç işleyen kişiye benliğini hatırlatmaktır.

Dani kabilesi

Papua Eyaleti’nin Wamen kasabasında bulunan bu kabileye yalnızca uçak ile ulaşım sağlanıyor. Endonezya’da bulunan bu kabile ile ilgili en çarpıcı geleneklerinden biri eşleri öldüğünde parmaklarının birinin yarısını kesip külleri ve kili yüzlerine sürmeleri. Ancak bu gelenek birkaç yıl önce çağ dışı olduğu düşünülerek kaldırıldı. Neredeyse çırılçıplak bir giyimleri var ve dış dünyadan izole olmuş bir yaşam sürdürüyorlar.

Tidong Kabilesi

Endonezya’da yaşayan bir diğer kabile ise Tidong kabilesi. En ilginç geleneklerden birine bu kabilede rastlanır,  evlenmek isteyen insanlar üç gün tuvalete girmez, duş almaz ve cinsel ilişkiye girmez. Endonezya’da halen yaşamlarını sürdürüyorlar.

Papua Yeni Gine Kabileleri

Papua Yeni Gine oldukça değişik ve ilginç bir ülke. Birbirinden farklı kültürleriyle zengin geleneklere de sahip. Bunlardan biri Çamur Takımı kabilesi. Kabile, ülkenin batısındaki Waghi Vadisi’nde yaşamlarını sürdürüyor. Bu vadi günümüzün her türlü gelişiminden mahrumken koyun keçi gibi hayvanlardan da yoksun.  Papua Yeni Gine’de bulunan kabilelerde iletişim ve dil en büyük sorunlardan. Birbirine komşu olan kabileler bile birbirlerini anlamayacak düzeyde.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.