Adrenalin Tutkunlarının Yapmayı Sevdiği 10 Şey

Adrenalin hormonu, özellikle tehlikeli ve heyecan verici durumlarda salgılanmaya başlanır ve kişinin kanına karışır. Adrenalinin bağımlılık yapan bir özelliği vardır. Bu yüzden adrenalin tutkunu olan kişiler maceraya atılmaktan korkmazlar. Adrenalin tutkusu olan kişiler, tehlikeli sporlar ve hobiler yapmaya karşı aşırı istek duyarlar. Korku duyulan bir anda salgılanan adrenalin hormonu, kişinin korkusunu yenmesini ve zevk duymasını sağlar. Adrenalin hormonu ile birlikte kan akışı hızlanır ve kalp atışları artar.

Macera seven, adrenalin tutkusu olan insanların yapmaktan keyif aldığı başlıca şeyler;

YAMAÇ PARAŞÜTÜ

yamac-parasutAdrenalin tutkunlarının en keyif aldıkları ve yapmaktan hoşlandıkları şeyler arasında yamaç paraşütü gelmektedir. Yamaç paraşütü ile tepeden boşluğa bırakılan kişi gökyüzünde kendini kuşlar kadar özgür hisseder. Yaklaşık 4 kilometrelik yükseklikten aşağı doğru süzülmek adrenalin tutkunları için inanılmaz keyiflidir. Birçok kişinin seyrederken bile yüreğini ağzına getiren yamaç paraşütü, oldukça cesaret isteyen bir doğa sporudur.

BUNGEE JUMPİNG

Bungee-JumpingAdrenalin tutkunu olanların yapmaktan keyif aldığı ve tüm adrenalin severlerin özellikle yapmak isteği sporlardan bir diğeri de bungee jumpingdir. Bungee jumping yaparken kişinin ayağına elastik bir ip bağlanır ve kilometrelerce yükseklikten aşağı bırakılır. Yüksekten atlayan kişi elastik ip sayesinde tekrar ivme kazanır ve birkaç kez yukarı yükselir. Oldukça eğlenceli bir spor olan Bungee jumping herkesin yapmaya cesaret edemeyeceği bir spordur. Ancak yüksekten kendini boşluğa bırakmanın keyfini yaşayanlar için büyük bir tutkudur.

RAFTİNG

RaftingAdrenalin seviyesini yükselten bir diğer doğa sporu da raftingdir. Rafting yaparken dalgalarla mücadele etmek gerekir ve botun üzerinde kalmak için yoğun çaba sarf edilir. Ülkemizde rafting yapmak için oldukça fazla nehir vardır. Ancak rafting yaparken gereken önlemleri almak ve dikkatli olmak gerekir. Adrenalin tutkunlarının grup halinde yaptığı rafting, oldukça keyiflidir ve su severler için vazgeçilmezdir.

KAYA TIRMANIŞI

kaya-tirmanisiDağcılığa ilgi duyan adrenalin tutkunlarının keyifle yaptıkları kaya tırmanışını, eğitimsiz olarak yapmak oldukça tehlikeli ve güçtür. Adrenalin tutkunları sert kayaları tırmanarak zirveye ulaşmanın keyfini yaşamak için tırmanışlarını özellikle kayalık alanlarda yapmaktadırlar. Ülkemizde kaya tırmanışı yapmak için çok fazla müsait alanlar vardır. Eğitimli adrenalin tutkunları, son derece zorlu olan bu sporu keyif alarak ve zevkle yapmaktadır.

YÜKSEK MEKÂNLARDA SELFİE ÇEKMEK

selfieSon zamanlarda adrenalin tutkunlarının yapmaktan keyif aldığı ve hobi olarak yaptıkları bir diğer eylemde binlerce kilometrelik yüksek mekânlara çıkarak selfİe çekmektir. Adrenalin tutkunları için hem son derece zorlu engeller aşmak, hem de sonrasında öz çekim yapmak son derece macera dolu bir hobidir.

SOKAK KIZAĞI

sokak-kizagiÖzellikle hız sever adrenalin tutkunlarının kaykay üzerine yatarak yaptıkları sokak kızağı, son derece süratli bir şekilde hareket etmelerini sağlar. Sokak kızağını yapmak için trafiğe kapalı olan alanları seçmek gerekir. Beton bir pistten ya da yokuş aşağı bir yoldan kendini aşağı bırakmak suretiyle yapılan sokak kızağında son sürat hareket edilir. Kaykayların freni yoktur bu yüzden adrenalin tutkunları ayaklarını kullanarak güzergâhlarını belirlerler.

MAĞARA DALGIÇLIĞI

magara-dalgicAdrenalin tutkunlarının severek yaptığı bir diğer eylem de dalış yapmaktır. Su altı canlılarını izlemek ve deniz altında basıncı hissetmek, adrenalin tutkunları tarafından severek yapılmaktadır.  Yeraltında bulunan mağaralarda dalış ise, hem gizemli, hem de son derece heyecan vericidir.

HELİSKİ

HeliskiAdrenalin tutkunları için kayak yapmak ve helikopterle uçuş yapmak son derece keyiflidir. Eğer helikopterle kayak birleşirse, bu çok daha zevkli bir hal alır. Heliski; helikopterli kayak sporudur. Kayak yapmak isteyen adrenalin tutkunları helikopterlerle dağın tepesine bırakılır ve oradan kaymaları sağlanır. Özel donanım gerektiren Heliski, aynı zamanda oldukça pahalıya da mal olmaktadır.

KİTESURFİNG

KitesurfingSon derece eğlenceli bir spor olan sörf, adrenalin tutkunlarının da vazgeçilmezleri arasındadır. Kitesörfing hem paragliding, hem de sörfün birleşimi bir spordur. Rüzgâr ve dalganın birlikteliği ile hem uçup, hem de sörf yapmanızı sağlar.

ZORBİNG

ZorbingAdrenalin tutkunlarının kesinlikle en sevdikleri arasında yer alan zorbing, yüksek bir tepeden şişme balon içerisinde aşağı yuvarlanmaktır. Şişme balonun içerisinde son derece hızla aşağı inerken oldukça zevk alınır. Kimi zaman şişme balon 50 kilometre hıza ulaşır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.