Ağustos Ayında Gidilebilecek En İyi Yurt Dışı Tatil Rotaları

Yurt dışında tatile gitmek, yeni yerler görüp, yeni insanlarla tanışmak çok zevkli bir iş olsa gerek. Ülkemizdeki çoğu tatil bölgesini çoktan gömüşseniz ve yurt dışı tecrübesi yaşamak istiyorsanız “Yaz tatilinde acaba nereye gitsek?’’ sorunuza cevap olacak yazımız tam size göre. Keyifli okumalar!

Makedonya

Makedonya ülkemize vize uygulamayan Avrupa ülkeleri arasında. Üsküp, Ohrid ve Manastır gibi şehirleriyle ziyaretçileri adeta büyülüyor. Ülkenin kuzey yönünde Kosova ve Sırbistan, güneyde Yunanistan, batıda Arnavutluk ve doğusunda Bulgaristan bulunmaktadır. Yüzyıllarca Osmanlı’nın hakimiyeti altında kanlan Makedonya’da, birçok Osmanlı mimarisi ve eserleri karşımıza çıkıyor. Balkan Ülkerlerini kapsayan turlarla vizesiz birçok yeri gezmekte mümkün. Makedonya’nın başkenti olan Üsküp, tarihiyle ve kültürel yapısıyla kesinlikle yadırgayamayacağımız bir yer. Geleneksel yemekleri ve sıcak kanlı insanlarıyla kendinizi ülkemizde hissedeceksiniz. Masallar diyarına benzeyen Üsküp meydanın dolaşıp, birçok sosyal aktivitelerle eğlenceli bir gün geçireceksiniz. Makedonya’nın en çok tercih edilen tatil beldesi de kesinlikle Ohrid şehridir. Başkente 3,5 saat uzaklıkta bulunan Ohrid, meşhur Ohrid Gölünün hemen yanında bulunuyor. Ohrid Gölünün kenarında oturup, şehirle ile gölün muhteşem uyumunu saatlerce izleyebilir, tüm bir yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. Kendinize en uygun Makedonya uçak biletini Biletall.com’da bulabilirsiniz.

Maldivler

Yıllarca İngiliz sömürgesi altında kalan Maldivler, 1965 yılında bağımsızlığı ilan etmiş. 1192 adadan oluşan ülkenin büyük bir kısmını oteller oluşturmaktadır. En popüler şehri ise Male’dir. Male, Maldivler ’in hem başkenti hem de en büyük şehridir. Tropikal bir iklime sahip olan ülke, neredeyse yılın her vakti tatile uygun. Maldivler’e gittiğinizde kendinizi bir kartpostalın parçası gibi hissedeceksiniz. Hiçbir yerde göremeyeceğiniz mavini bir tonuna sahip olan Maldivler, sakin bir tatil geçirmek isteyenler için kesinlikle doğru tercih. Balayı ülkesi olarak da bilinen Maldivler, Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat yapabileceği ülkeler arasında.

Maldivler’e Hemen En Uygun Uçak Bileti Bul »

Fransa

Fransa, Akdeniz sahillerinin birçok güzelliklerine sahip. Nice ve Cannas gibi tatil beldeleri bulunan Fransa, her köşesinde tarih fışkıran bir konuma sahip. Nice, Fransa’nın güney kısmında yer alır ve ülkenin en ünlü ve lüks tatil beldelerinin başında gelir. Masmavi denizi ve uzun sahilleriyle tam anlamıyla baş döndürücü.  Yemek konusunda da oldukça büyük ve lezzetli bir mutfağa sahip. Lyon, Fransa’nın 3. Büyük şehri. Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan şehir, Akdeniz iklimine sahip. Şehir yapısı ve mimarisiyle çok sıcak bir atmosfere bulunuyor. Lyon ünlü tatları ve nefis yemekleriyle tam manasında bir efsane.

Ukrayna

Vizesiz tatil olanağı olan ülkelerden biride Ukrayna. Dağlık alanları, ormanları, termalleri ve muhteşem bitki örtüsüyle önemli bir turistik yer. Başkent Kiev, sanat ve mimari eserlerle dünya kültürünü oldukça güzel yansıtıyor. Ülkede orta çağdan kalma birçok yer mevcut ve bu yerler insanı ayrı bir havaya sokuyor. Ukrayna mimarilerini görmek için Ukrayna uçak biletini zaman kaybetmeden satın alın.

Malezya

Malezya, birbirinden oldukça uzak Malay Yarımadası ve Borneo Adası’ndan oluşan Güney Asya ülkesi. Başkent Kuala Lumpur Malay Yarımadasının kıyı kesiminde yer almaktadır. Başkentte birçok Camii ve Hindu Tapınakları mevcut. Penang şehrinde ise etkileyici botanik bahçeler ve dünyanın ilk tropikal kelebek parkı bulunuyor. Tanjong Bungah ile Batu Ferring arasında hayranlık verici, bitmek bilmeyen kumsalları bulunuyor.

Arjantin

Arjantin, Güney Amerika Kıtasında yer alır. Ağzı açık bırakan muhteşem manzarası, enfes yemekleri ve kültürüyle tatil için nokta atışı denilebilir. Dünya harikası Iguazu Nehri üzerinde mükemmel şelaleler bulunuyor. Etkileyici manzara ve yemyeşil ormanla huzurun başkenti desek abartı olmaz. Dağcılık meraklıların içinde birçok fırsat bulundura Arjantin, Glaciers National Park ile tabiat güzelliklerine sahip. Mar del Plata ülkenin en büyük sahil şehri olmasıyla birlikte yüzbinlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Arjantin Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.