Amsterdam’a Seyahat Etmek İçin 7 Sebep

Özgürlük ve mutluluk kavramlarının en çok yaşatıldığı yerdir Amsterdam. Hatta “Özgürlükler Şehri” unvanını da çoktan kazanmıştır. Çünkü bu şehirde herkes kendi işini kendisi yapmaktadır. Bu sebeple herkes kendisinin hizmetkârıdır diyebiliriz. Özgür bir yaşam da bu şekilde kaçınılmaz oluyor. Adeta tablo gibi duran Amsterdam ‘da labirenti andıran ve birbirine benzeyen sokaklarda gönlünüzce gezebilirsiniz. Amsterdam Avrupa’nın en fazla turist çeken şehirlerindendir. Amsterdam’da yaşayanların dünyanın en mutlu insanları arasında olduğunu biliyor muydunuz?

amsterdam

Şehrin içinde mini mini su kanalları, üzerinde yüzen sevimli tekneleri ve eşsiz mimarisiyle Amsterdam’ın heyecanına kapılmamak imkânsızdır. Amsterdam, tam anlamıyla ütopik bir şehirdir. Sokaklarında gezerken tek derdiniz bu büyünün bitmemesi olacak. Bu büyünün içinde yerinizi ayırtmak istemez misiniz? Amsterdam’a seyahat etmeniz için işte size 7 güzel sebep…

 amsterdam-sehri

İşte Amsterdam’a seyahat etmek için 7 sebep

Kanallarda Gezinti

Yapmadan asla dönmeyin. Bu muhteşem şehri kanallarda sizi bekleyen teknelerle mutlaka gezin. Kanalları ile bütünleşmiş bir şehir olan Amsterdam’da teknelerle gezerken şehrin kısa bir gezi özetini de çıkarmış olursunuz. Gezinti yaparken güneşin ve Amsterdam’ın mis gibi havasının tadını çıkarmayı unutmayın.

amsterdam-kanallar

Biletall.com’dan Amsterdam’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

 Bisiklet Keyfi

Bisikletle gezmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Sizi çocukluğunuza döndürecek bisiklet şehri Amsterdam’da harika bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Geniş bisiklet yollarında gezerken zaman kavramını unutacaksınız. Parklarda, caddelerde güvenli bir şekilde bisiklet sürmenin keyfini yaşayın. Güzeller güzeli doğasını bir de bisiklet üzerinden seyretmeye ne dersiniz?

bisiklet-surmek bisikletler

Amsterdam’ın Muhteşem Eğlence Hayatı

Gündüzleri kuzuların sessizliğine bürünen şehirde ilerleyen saatlerde müziğin, sanatın içinde kendinizi bulacaksınız. Şehrin kültürel etkinliklerinin oldukça fazla olduğunu düşünürsek, sanatseverlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir şehir olması da kaçınılmaz oluyor.

amsterdam-eglence

Yaz Günlerinde Mutlaka Amsterdam

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır. Kış aylarında bile soğuğa rağmen eşsiz manzarası ile büyüleyen Amsterdam’ı yaz aylarında özellikle ziyaret etmenizi öneririz. Yaz aylarında asla aşırı sıcaktan bunalmazsınız. Amsterdam’ın iklimi tek kelimeyle harikadır. Sıcak havayla beraber gelen nemli hava ile hiç karşılaşmazsınız. Yaz aylarında Amsterdam gezintinizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Amsterdam Uçak Biletini Bul »

Vondelpark’taki Harika Dostluklar

Amsterdam’ın en gözde parklarından birisi olan Vondelpark ‘ta kendinizi evinizde gibi çok huzurlu hissedeceksiniz. Size küçük bir tavsiyemiz olacak. Ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı çıkarıp yemyeşil çimenlerin üzerinde dolaşmanın keyfini yaşayın. Doğa hiç bu kadar size yakın olmamıştı. Vondelpark Amsterdam’ın en büyük parklarından olduğu için ziyaretçi sayısı da bir o kadar fazladır. Arkadaşlarınızla keyifli sohbetlerin yaşandığı, temiz havasını ciğerlerinize istediğiniz kadar çekeceğiniz bir yer olan Vondelpark’a uğramadan Amsterdam’dan kesinlikle ayrılmayın.

vondelpark amsterdam-park amsterdam-parklari

Mademe Tussauds Müzesi

Önceden gittiğiniz müzeleri kısa bir süreliğine aklınızdan çıkartın. Bu müzede gezerken çok eğlenceli anlar geçireceğinizin garantisini verebiliriz. Sevdiğiniz sanatçılar, müzisyenler ve film yıldızlarının heykelleriyle karşılaşabilirsiniz. Balmumundan yapılmış heykellerin içinde ayrı bir dünyada olacaksınız. Fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Çünkü hayran duyduğunuz yıldızların heykelleri ile selfie çekilmek isteyebilirsiniz. Bu heykeller size çok gerçekçi gelecek. Çocukların da ilgisini çekecek çizgi film karakterlerinin heykelleri de bulunmaktadır. Amsterdam’ın en gözde müzesi Madem Tussauds sizi kendine hayran bırakacak.

Futbol’un Kalbi Ajax’la Atıyor

ajax-stadyum

Amsterdam’a biraz da spor arası verelim istedik. Amsterdam’ın en iddialı takımlarından Ajax’ın maçlarının oynandığı ve çok büyük bir alanda kurulmuş olan Amsterdam Arena Stadyum’da ücretsiz olarak küçük bir gezinti yapabilirsiniz. Tabi maç ve antrenman günü değilse gezmenize izin verebilirler.  Size bu güzel stadyumda turlamayı kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Maç gününe denk gelirseniz de taraftarların heyecanına ortak olabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.