Arkadaşlarım Ucuza Uçuyor, Ben Nasıl Ucuz Bilet Bulurum?

Uçak ile seyahat etmeyi sevenler ve bunu sık sık tercih edenler için altın değerinde bir konu olan ucuz uçuş noktasına değinmek istiyoruz bu yazımızda. Ucuz uçak bileti için detaylı bir çalışma yaptık ve madde madde söz konusu çalışma için yapabileceklerinizi listelemeye çalıştık. Buyurunuz efendim tüm detaylarımız burada;

Nasıl Ucuz Bilet Bulurum?

İlk Tavsiyemiz Erken Rezervasyon Yap, Bütçeni Kurtar

Erken rezervasyon, hemen hemen her yerde karşımıza çıkan fiyat stratejilerinden birisidir. Özellikle tatil köyleri, oteller ve sıralama ile girilen yerler için büyük değişiklik ve farklılık yaratan erken rezervasyon hizmetleri, firmalar için bir nevi ön satış alt yapısı yaratıyor. Bu sayede kampanyalı fiyatları da kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Uygun zamanda araştırma yaparak ortalama bir uçak bileti için yaklaşık 236$ tasarruf edebileceğinizi biliyor musunuz?

Bu tarz bir durumla karşılaşmak adına, yapmanız gereken şey biraz daha sistemli ve bilinçli hareket etmek olacak. Tarihleriniz önceden kesin ise işiniz çok kolay olacak. Ama kesin değil ise bir şeklide o tarihi kesinleştirmeye bakmanızı tavsiye ediyoruz (en azından esnek bilet çerçevesi dahilinde). Uçuş gününe son birkaç gün kala bilet almayı düşünürseniz bu size yüksek uçak bileti fiyatı olarak yansıyacaktır.

Havayolu şirketleri bilet fiyatlarını uçağın doluluk oranına göre sürekli değiştirir. Bu sayede hem havayolları, hem de müşteriler kendine has bir teknik oluşturmak durumunda kalıyor. Bu değişimler sezona göre haftalık veya günlük olabilir. Hatta kar yağışı, günlük yoğunluk ve talep düşmesi gibi durumların etkisi de çok fazla.

ucak-yolculariBu yüzden ana kural erken davranan tasarruf eder kuralı olmaktadır. Özellikle tatil günlerinde seyahat edecekler için erken rezervasyon büyük fark yaratacaktır.  Hem fiyat konusunda, hem de istediğiniz koltuğu seçme konusunda büyük artı yaratacak olan erken rezervasyon, işlerinizi de kolaylayacaktır. Seyahat edeceğiniz tarih kesinleşir kesinleşmez bilet fiyatlarını incelemeye başlamalısınız. Bu hem sizin için bir kıyaslama süreci yaratacak, hem de alt yapı konusunda daha verimli çözümlere ulaşmanızı sağlayacaktır.

Farklı sitelerden kampanyaları inceleyebilir ve bir kaç günde fiyatların gidişatı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Biletall.com sitemiz üzerinden detaylı bir araştırma yaparak, bilet fiyatlarını ve uçak firmalarını karşılaştırabilir, sizin için en ideal olanı organize edebilirsiniz. Hoşunuza giden bir fiyat gördüğünüzde çok fazla geciktirmeden bileti almanızı öneriyoruz. Bu sayede hem aklınızda kalmayacaktır, hem de bilet satın almış olmanın rahatlığı ile son derece güvenli ve verimli bir şeklide havalimanına ulaşabilirsiniz. Günümüzde kullanılan online sistemler sebebiyle uçak bileti fiyatları anlık değişimler gösterebilir. Bu yüzden ilk tavsiyemiz, geç kalmamanız ve erken rezervasyon seçeneklerini kullanmanız olacaktır.

Biletinizi Doğru Bir Vakitte Almayı Tercih Edin

Doğru zaman dediğimiz konu, uçak bileti alırken de çıkıyor karşımıza değerli arkadaşlar. Uçak biletinizi ne zaman almanız gerektiğini bilirseniz bir sonraki seyahatinizde ciddi tasarruflar yapabilirsiniz. Bu da sizin için bütçenizi daha da rahatlatacak bir tercih yaratacaktır.

Uzun süredir çeşitli siteler ve firmalar aracılığı ile yapılan bir çalışmaya göre yurt içi uçak bileti almak için en ekonomik fırsatlar uçuştan 49 gün öncesinde bulunuyor. Yani ortalama 50 gün öncesinden bilet almak demek, en uygun fiyatları organize etmek demektir. Tabi bunun için de net bir tarihe ihtiyacınız var. Eğer hayatınızda da net çözümler yaratmayı seven birisi iseniz, net tarih konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyoruz.

Tabi esnek bilet fırsatlarına ulaşarak olası değişiklikler için de yine bu çözümü kullanabilirsiniz. Bu rakamlar yılın hangi zamanı nereden nereye gideceğinize göre değişiklik gösterebilir. Yani yaz ve kışın farklı, belirli aylarda farklı fiyatlar görebilirsiniz. Bu çalışmadan çıkan sonuç nedir derseniz, ekonomik uçak bileti almak için en uygun zaman aralığı uçuş tarihinden 3 hafta ile 4 ay öncesidir deriz cevap olarak. Uçuşa bir iki hafta kala veya beş, altı ay öncesinde alınacak biletler ortalamanın üstünde fiyatlara sahip olacaktır. Dolayısı ile en ideal zamanı belirlemek için dönem dönem araştırmalar yapabilirsiniz.

Tatil Günlerine ve Tatil Karmaşasına Dikkat Edin

ucakTatil günleri konusunda pek çok sorun yaşanabiliyor. Bu durumda sizlere nitelikli tavsiyelerde bulunabiliriz. Uçak ile seyahat etmek istiyorsanız, ne zaman seyahat edeceğinizi bilmeniz kadar ne zaman bilet almanız gerektiğini de bilmelisiniz değerli arkadaşlar. Çünkü herkesin de bildiği gibi uçak bileti fiyatlarını belirleyen en büyük faktör uçağın doluluk oranıdır. Bu orandan dolayı hesabımızı ve çalışmalarımızı daha düzenli bir şekilde ele almalıyız.

Bu yüzden yarı yıl tatili (semestr tatili de diyebiliriz), bayramlar, resmi tatil günleri, yılbaşı gibi özel günlerde uçak bileti fiyatları çok hızlı bir şekilde yükselir. Bu durumu takip etmek için herhangi bir özel günde uçak bileti fiyatlarına bakmanız yeterli olacaktır.

Özellikle yurt dışı uçuşlarda seyahat yapacağınız sezon bilet fiyatları üzerinde son derece etkilidir. Yurt içi kadar, yurt dışı fiyatları da anında yükselip düşebilir. Noel arifesinde Paris, Viyana gibi şehirlere gitmeyi düşünüyorsanız erken rezervasyon dediğimiz sihirli kelime gurubunun etkin gücüne inanmalısınız. Bu sizi hem yüksek fiyatlardan kurtaracak, hem de yurt dışı seyahatiniz için daha erkenden planlama yapabilecek vakit bulmuş olacaksınız. Bunun dışında gideceğiniz ülkenin tatil, bayram gibi günlerini, yüksek ve düşük sezon zamanlarını seyahatinizi planlama yaparken göz önünde bulundurmanızda da fayda var değerli arkadaşlar.

Zira olası gelişmeler, tatiller ve resmi tatiller dışında yapılan anlık tatiller de bilet fiyatlarını etkileyen özel noktalar arasında yer alıyor. Popüler varış noktalarına seyahat etmek için düşük sezonlarda plan yapabilirsiniz. Plan konusunda bahsetmiştik bu durumdan ama yine de yinelemek istiyoruz. Yaz aylarını Londra gibi elit ve kaliteli noktalarda geçirmek isterseniz makalemizin başında da belirttiğimiz gibi erken davranarak ekonomik uçak bileti bulabilirsiniz. Bu sizler için büyük artılar yaratacaktır değerli arkadaşlar.

Bir başka yazımızda, yine benzer tavsiyelerle karşınızda olacağız. Görüşmek üzere. İyi uçuşlar diliyoruz.

2 Comments

  1. BiletallBlog

    Bir bileti ucuz almak için kaç ay öncesinden almak olur nasıl ucuz olur…

  2. BiletallBlog

    samsun istanbul gidiş dönüşlerde kampayalardan haberdar ederseniz memnun olurum ayrıca rotasız seyyaha desteğinizden dolayı teşekkürler sağ olu hayırlı işlre

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.