Arnavutluk’ta Görülmesi Gereken Tarihi Yerler

Söz konusu Arnavutluk olduğunda içerisinde yer alan tarihi eserlerde, tarihi yerlerde Osmanlı Dönemi izleri bulunmaktadır. Ayrıca Sırp, Bulgar gibi kültürlerin de etkisi görülmektedir. Birçok uygarlık tarihinin etkisini barındırması Arnavutluk’u özel kılmaktadır. Arnavutluk içerisinde yer alan kültür varlıklarını tarihi yerleri araştırmak, gezmek sizler için oldukça keyifli olacaktır.

Saat Kulesi

Başkent Tiran’da yer alır. Şehirdeki en uzun yapı olarak bilinmektedir. Neredeyse 35 metre yüksekliğinde olduğu bilinir. Tüm yerli ve yabancı turistler için görülmesi gereken önemli yerlerden biridir. Şehrin önemli meydanında yer almasından dolayı da oldukça önem verilmektedir. 1822 yılından beri şehir meydanında yer alan Saat Kulesi oldukça sağlamdır ancak birçok kez de değişime uğramıştır. İmar çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Saat Kulesi şehrin her yerini ayaklar altına seren bir manzaraya sahip olduğu için de ziyaretçileri oldukça çoktur. Kule merdivenleri 90 basamaktan oluşmaktadır. Şehir manzarası için tercih edeceğiniz ilk yer burası olmalı diyebiliriz. Arnavutluk seyahatinizde, Saat Kulesini görmeden gezinizi tamamlamamalısınız.

Butrint Antik Kenti

Butrint Antik Kenti’nin 1992 yılından beri UNESCO’nun kanatları altında olduğu bilinmektedir. Yunanistan’a oldukça yakın bir konumda yer alan antik kent, bir tepede yer almaktadır. Yunan medeniyetinin izlerini taşımaktadır. İyonya Denizi manzarasıyla da oldukça güzel bir manzara sunmaktadır. Sarende ile arasında yaklaşık 17 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. Sarende ziyaretinde gidilebilecek keyifli bir noktadır. İçerisinde yer alan kaldırım parçaları, saray kalıntıları, çeşitli tapınaklar ve Roma Hamamı’ndan kalan kalıntılar, parçalar ayrı ayrı görülmeye değer niteliktedir. Kent içerisinde görülmesi gereken neredeyse 14 farklı nokta bulunmaktadır. Kent girişinde sizlere verilen haritalar ile bu noktaları kolaylıkla bulabiliyor, gezebiliyorsunuz. Ayrıca Antik Kent’in anında sizler için yemek yiyebileceğiniz mekânlar da yer almaktadır.

Elbasan Kalesi

Elbasan şehri, Arnavutluk’un en önemli eserlerinden biri olan Elbasan Kalesi’ni içerisinde barındırmaktadır. Osmanlı döneminde, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Ayrıca Elbasan sancağının kalesi olarak da bilinmektedir. Elbasan şehri Balkanlardaki en güzel şehir olarak bilinmektedir. Kale içerisinde 1492 yılında kalan Kral Camii de yer almaktadır. Ziyaretiniz esnasında burayı da görebilirsiniz. İslami yapıların şehir içerisinde yer alması oldukça fazla dikkat çekmektedir.

Biletall.com’dan Arnavutluk’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Rozafa Kalesi

İşkodra’ da yer almaktadır. Tarihi neredeyse yaklaşık 14.yüzyıla dayanmaktadır. Kale içerisinde antik değerlere sahip olan merdivenler, kemerler, birçok mezar ve oldukça fazla taş duvarlar yer almaktadır. Ancak en güzel noktası tırmanılan yokuş sonrası size sunulan o müthiş şehir manzarasıdır.  Kalenin dört ayrı avlusu vardır. Ayrıca bu avluların birinde de bir restoran işletmesi bulunur. Kale ziyaretinizi özellikle gün batımı zamanında yaparsanız değmeyin keyfinize. Ayrıca kaleden Buna Nehri’ni de görebilirsiniz. İşkodra seyahatinize eklemeniz gereken noktalardan biridir.

Gjirokaster Eski Şehir

Eski Şehir kavramı, Balkanlar’da çok kez karşımıza çıkmaktadır. Gjirokaster şehrine gittiğinizde de o eski yeni kavramını bizzat yaşayacaksınız. Ayrıca şehrin içerisindeki taş evler UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Taş evleri de bizzat ziyaret etmelisiniz. 1670 senesinde Eviye Çelebi seyahatnamesine burayı eklemiş ve anlatmıştır. Yerleşim, Osmanlı tarafından 1417 yılında fethedilmiştir. İçerisinde hem çeşitli camiler hem de kiliseler bulunmaktadır.  Burası aynı zamanda da Arnavutların komünist lideri Enver Paşa’nın doğduğu yer olarak bilinmektedir. Enver Paşa’nın doğduğu evi de ayrıca müze olarak ziyaret edebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.