Avrupa’yı Öğrendik, Sıra Geldi Asya’nın En Ünlü Lezzetlerine!

Xiaolongbao, Şangay

“Xiaolongbao” veya bir başka değişle “büyük boy mantı” dünya çapında tanınmış ve en çok beğenilen lezzetler arasında kendine yer kazanmıştır. Bildiğimiz mantıya benzer şekilde ancak farklı iç harçlarla ve daha büyük boyutlarda hazırlanıyor. İçine lahana koyup yapılanı denemenizi tavsiye ederiz.

Yumurtalı tart, Hong Kong

Kelime anlamı “Güzel Kokulu Liman” olan Hong Kong’dan leziz bir yemek çıkmasa şaşırırdık. 1940’larda Portekiz kolonisi komşu ada Makau Hong Kong’u yumurtalı tart ile tanıştırmış. Bazıları ise yumurtalı tartın İngilizlerden geldiğini söylemekte. Milföy hamurunun üstündeki çukura yumurtalı muhallebi doldurulması ardından fırında pişirilmesi ile yumurtalı tartınız hazır!

Hong Kong Uçak Bileti Biletall.com’da! Hemen İncele »

Çin Böreği, Çin

Çin böreği atıştırmalık olarak yenebilecek, sebzeli ve hafif bir yemektir. Hazırlanması basit ve hızlı olduğundan çoğu restoranda bulunur. Bazı Çin böreği tarifi normal yufka ile bazıları ise Çin yufkası ile hazırlanmaktadır. İçine sebze dışında başka iç de koyabilirsiniz ancak çoğunlukla sebze ile pişirilmektedir. Yufkanın içine koyulan malzeme ile rulo haline getirilmesi ve derin yağda kızartılması ile Çin böreği yapılır.

Tom Yum Çorbası, Tayland

Diğer adıyla Acılı Ekşili Çorba Tayland’ın en leziz çorbalarından bir tanesi. Tom Yum çorbasının olmazsa olmazı Jumbo Karidestir. Bangkok sokaklarında bolca rastlayacağınız Tom Yum çorbasının kıvamlı ve kremamsı bir dokusu vardır. Çorbayı vejeteryan uyumlu yapmak isterseniz karides yerine mantar ile de pişirebilirsiniz.

Tayland Uçak Bileti Biletall.com’da! Hemen İncele »

Dim Sum, Çin

Bir başka çin mantısı da ‘Dim Sum’. Çinliler tarafından genellikle öğle yemekleri ve pazar kahvaltılarında tüketiliyor. Çoğunlukla buharda pişirilerek yapılması ile ünlü olan dim sum tavada da yapılıp yenebilir. Bambudan yapılmış ve birbiri üstüne yeleştirildiğinde ızgaralı tabanlarından buhar geçmesine izin veren buhar kaplarında pişirilmesi sebebiyle dim sum yapmak o kadar kolay değil. Güzel bir dim sum yemek istiyorsanız belli başlı restoranlara gitmeniz gerekmekte çünkü bu özel mantıyı iyi yapan yer de var çok kötü yapan yer de var.

Zencefil ve Domatesli Salata, Myanmar

Zencefil ve domatesli salata kelimenin tam anlamıyla çıtır çıtır bir salata. Çıtır çıtır olmasının sebebi salatanın kızarmış soya fasulyesi ile süslenmesi. Salataların diyet olduğu düşünülebilir ancak bu salata ile kilo vermeyi beklemeyin. Bir restorana gittiğinizde menüde bu salatayı göremeyebilirsiniz. Garsondan bir salata getirmesini rica edin, genellikle direkt bu salatayı getiriyorlar!

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.