Babanızla Katılabileceğiniz 10 Babalar Günü Aktivitesi

Bu yıl da geleneksel “babalar günü” kutlamaları geldi çattı. Babamla o gün “ne yapabilirim?” sorusuna cevap aradığınızı düşünerek size bazı öneriler sunacağız. Önceliğimiz ise o günü babanızla birlikte geçirirken, babanızın sizin hayatınızdaki yerini samimiyetle hissetmeniz ve hissettirmenizi sağlamaktır. Şair Cemal Süreya’nın dediği gibi “Sizin hiç babanız öldü mü? / Benim bir kere öldü kör oldum.” Babamız hayatımızın en önemli figürüdür. Her ne kadar büyüdükçe bu durum unutulsa ve farklı rol modeller seçmeye başlasak da çocukluğumuzun ilk idolüdür.

Babalar için de babalar günü önemli bir hatırlama ve hatırlanma vesilesidir. Babaların gurur kaynağı bir gündür. Çocuklarının her anını ve hallerini hatırlayıp, geldikleri noktadan memnun olma isteğidir. Babalar gününün sizler için keyifli geçmesini dileyerek, babanızla katılabileceğiniz 10 babalar günü aktivitesi tavsiyelerimize geçelim.

Bisiklet Sürmek & Trekking

Babasıyla hemen her yaş gurubu evladın yapabileceği ve hatta yapması gerekli aktivite. Mümkün oldukça doğal bir ortamda, sessizliğin sağladığı sükûnet içinde, babanızla belki o güne kadar kurulamayan yeni bir bağ bile kurabilirsiniz. Birbirinizle olan ilişkinizi tazeleyip, eski güzel anıları yad edebilirsiniz. Samimiyet içinde geçmesi garanti bir ortam her ikinize de iyi gelecektir. Sağlıklı yaşama da katkı sağlar. Üstelik arada bir durup “Hadi baba!! yapabilirsin” diyebilme şansınız yüksek.

Yemek Organizasyonu Yapmak

Daha çok yetişkin evlatlar için uygun olan bu aktivitede mutlaka bildiğiniz, kendinize özel hissettiğiniz bir mekâna, babanızı davet edebilirsiniz. Baş başa geçirilen huzurlu bir yemek ortamı babanızla olan iletişiminize mutlaka iyi gelecektir.

Balık Tutmak

Küçük çocuklar için eşsiz bir faaliyet. Yetişkin evlatlar içinse her şeyin konuşulabileceği mükemmel bir fırsat. Babaları içinse her zaman bir şeyler öğretebilecekleri büyük bir gösteri. Birbirinizle sürekli şakalaşabilir, aranızdaki tatlı rekabeti canlı tutabilirsiniz. Mevsimi gereği yaz yağmuru dahi tadınızı kaçıramaz.

Film İzlemek

Yine her yaş gurubuna hitap eden bir aktivite. Öncesi ve sonrası ile 4 – 5 saatinizi birlikte dolu dolu geçirme fırsatı. Önce bir şeyler atıştırarak sonrasında günün anlam ve önemine uygun bir filme bilet alabilirsiniz. Sinema salonunun karanlığı içinde, filmdeki güzel bir sahne sonrası göz göze gelinebilmesi, aynı duygunun hissedilmesi ve onaylanması en güzel tarafıdır.

Konsere gitmek

Gençler ve genç kalan babaların faaliyetlerindendir. Eğer babanın sevdiği bir kişi ya da grubun konseri ise zaman çok keyifli geçer. Fakat baba biraz memnun kalmazsa çevredeki gençlerin günün modasına göre giyinmelerinden, onların hal ve hareketlerine kadar uzayan baba görüşlerine hazırlıklı olmakta fayda var. Yine de müzik insanları birbirine yaklaştıran en önemli araçlardan birisidir. Mutlaka babanızla kendinizi çok yakın hissedeceğiniz bir an gelecektir.

Kamp Yapmak

Her ne kadar bolca sıkıntı yaşanabileceği gerçeği bizi zorlasa da, babayla kamp yapmanın unutulmaz olacağı garantidir. Yürüyüşler, kayboluşlar, bolca doğa gözlemi yapmak, ateş başı sohbetleri, hikayeler… Tabii babalar her şeyi bilir kuralı ve sürekli eğitim de garanti. Fakat doğada baş başa, birbirinizi en rahat dinleyebileceğiniz ortamda, sırlarınızı paylaşabilecek yakınlığı hissetmeniz tarifsizdir.

Mangal yapmak

Türkiye’de tüm erkeklerin uzman olduğu konulardan birisi mangal yapmaktır. Kamp yapmak, trekking vb. faaliyetlerden farklı olarak tüm aile bireylerinizin katılabileceği bir etkinliktir. Piknik alanında aileniz hoşça vakit geçirirken, siz kontrolünü tamamen babanıza bıraktığınız mangalın başında uzun süreli hoş sohbetler edebilirsiniz. Bu arada mangal yapmayı da ustasından öğrenmiş olursunuz.

Müzeye gitmek

Türkiye zengin müzeleri olan bir ülke ve bu açıdan bizler şanslı insanlarız. Seçtiğiniz müzeye giderek babanızın engin bilgi dağarcığından faydalanabilirsiniz. Müzelerin içinde veya çevresindeki tarihi sokaklarda kaybolmak çok eğlenceli ve bilgi arttırıcı olacaktır.

Futbol oynamak

Türk erkeklerinin çoğu futbola karşı büyük ilgi duyar. Babaların bazılarının “benden geçti artık” dediğine de bakmayın. Çoğu babanın futbol denildiğinde yüreği kıpır kıpırdır. Düzenleyeceğiniz bir organizasyonla babanızın yeşil sahalara dönmesini ve uzun zamandır içinde birikmiş olan hasreti sonlandırabilirsiniz.

Spor Müsabakası izlemek

Şu ana kadar ki babanızla ortak faaliyet tavsiyelerimizin çoğunda sizleri spora teşvik edici önerilerde bulunduk. Ülkemizde pek çok spor dalında birbirinden keyifli karşılaşmalar yapılmakta. Bunlardan birini seçebilirsiniz. Ayrıca bu yıl futbolda dünya kupası yılı ve turnuva babalar gününü de içine alıyor. Babanızla hoş bir mekânda dev ekranda bir maç keyfi de yapabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.