Balayına Çıkarken Yanınıza Almanız Gerekenler

Hayatınızın en özel günü, evlendiğiniz gündür. Düğünüzü telaşı ve koşturmacasının ardından yapacağınız balayı tatili, düğünün yorgunluğunu atmanıza yardımcı olacaktır. Eksiksiz ve mükemmel bir balayı için hazırlıklarınızı dikkatli yapmanız gerekir. Düğünün hemen arkasından tatile gidileceği için valiz hazırlıklarınızı önceden yapmanız gerekir. Balayına giderken muhakkak yanınıza almanız gerekenlerin listesi;

1. Mevsimine Göre Kıyafet

Balayı tatiliniz için valiz hazırlığı yaparken, gideceğiniz yerin mevsim şartlarını göz önünde bulundurun. Gittiğiniz yere uygun kıyafetleri özenle valizinize yerleştirin.

2. Şık ve Spor Kıyafetler

Eşinizle yapacağınız bu tatilde yanınıza hem şık, hem de rahat kıyafetler alın. Gideceğiniz yerin atmosferine uygun giyinirken, şıklığınızdan da ödün vermeyin.

3. Nikâh Cüzdanı

Evli olarak yapacağınız bu tatilinizde otelde herhangi bir aksaklık yaşamamak için yanınıza nikâh cüzdanınızı almayı unutmayın.

balayinda-yaniniza-almaniz-gerekenler

4. Ayakkabı ve Terlik

Balayı tatilinizde yanınıza yedek ayakkabı ve sandalet tarzı ayakkabılar almayı unutmayın. Kıyafetlerinizle uyumlu hem spor, hem de şık bir çift ayakkabınız muhakkak valizinizde yer alsın.

5. Kaliteli Güneş Gözlüğü

Balayına çıkarken mevsim ne olursa olsun muhakkak yanınıza güneş gözlüklerinizi alın. Seyahat ederken, güneşlenirken, yürürken ve gezerken güneş karşısında gözlerinizi korumak için oldukça önemli bir detay olan güneş gözlüklerinizi el çantanızdan eksik etmeyin.

6. Fotoğraf Makinası

Bu özel günlerinizi fotoğraflamayı unutmayın. Bu yüzden yanınıza cep telefonlarınızın kamerası haricinde kaliteli bir fotoğraf makinası da alın. Özel tüm anlarınızı çekin.

en-iyi-fotograf-makinalari

7. Güneş Kremi

Güneşten korunmak için yanınızdan eksik etmemeniz gereken bir diğer eşya da; güneş kremidir. En az 30 faktörlü bir güneş kremini muhakkak yanınızda bulundurun. Güne başlarken güneş kreminizi sürmeyi ihmal etmeyin.

8. Şehir Haritası

Balayınız deniz, kültür ya da kış tatili olabilir. Yanınızda gideceğiniz yerin haritasını bulundurun. Yolda herhangi bir aksilik yaşamamak için tatile gideceğiniz şehrin yol haritasını ve şehir haritasını çantanıza yerleştirin.

9. Para yahut Döviz

Balayında yurt dışına gitmeyi düşünüyorsanız, gideceğiniz yerin parasını yanınıza alın. Tatile çıkarken yanınızda yeteri kadar paranız olduğundan emin olun.

10. Sırt Çantası

Balayına giderken en çok ihtiyacınız olacak olan bir sırt çantasıdır. Çoğu zaman tüm eşyalarınızı koyabileceğiniz bir çantaya ihtiyaç duyarsınız. Valiz ya da el çantası taşımak yerine, özel eşyalarınızı koyabileceğiniz bir sırt çantası sizin işlerinizi kolaylaştırır.

gunes-kremi

11. Pudra ve Krem

Balayınızda yaralanma ya da tahriş olmaya karşı çantanızda krem ve pudra bulundurmayı ihmal etmeyin.

12. Ağrı Kesici İlaçlar ve Vitaminler

Yolculuğunuz esnasında yorgun düşebilir yahut rahatsızlanabilirsiniz. Size güç verecek vitamin ilaçlarını ve ağrı kesicileri çantanızın bir kenarına koyun. Balayınızda doktora ihtiyaç duymak zorunda kalmazsınız.

13. Bez Plaj Çantası

Balayına giderken yanınıza almanız gereken hafif ama büyük bir plaj çantasıdır. Artık iki kişisiniz ve deniz kenarına giderken yanınıza almanız gereken eşyalar da bir o kadar fazla olacaktır. Plaj çantanıza plaj havlunuzu da yerleştirin.

14. Hoş Kokulu Mumlar

Balayı tatilinizde otel odanızda zaman zaman yakabileceğiniz hoş kokulu bir mumu da valizinize koyun. Ortamın havasını değiştirirken aynı zamanda romantik bir hava katacaktır.

15. Saç Şekillendirici

Özellikle bayanlar balayında son derece bakımlı olmak ister. Bu yüzden valizinize saç şekillendirici koymanızda fayda var. Otelde bulunan kurutucuları kullanmak yerine saçlarınıza kendi maşa ya da saç düzleştiricinizle şekil verebilirsiniz.

sapka-ve-canta

16. Hafif Şapkalar

Güneşten korunmak için kullanabileceğiniz, kıyafetlerinize uygun şapkaları da balayı valizinize yerleştirmeyi unutmayın.

17. Gecelik ve Gece Elbiseleri

Balayı tatilinizde romantik anlar için giyeceğiniz gecelik ve gece kıyafetleriniz için de valizinizde yer açın.

18. Hoş Parfüm ve Kokular

Hoşlandığınız ve eşinizin hoşlandığı kokuları da yanınıza almayı unutmayın. Eğer balayına uçak ile yolculuk yapıyorsanız, parfümlerinizi el çantanız yerine valizinize yerleştirin. Küçük bir şişe kolonya da yanınızda bulundurun.

19. Makyaj Malzemeleri

Eşinizle çıkacağınız ilk tatilde bakımlı olmak için muhakkak yanınıza makyaj eşyalarınızı alın. Bununla birlikte tırnak makası, ayna, tarak, cımbız ve törpünüzü de valizinize yerleştirin.

20. Mp3 Çalar – Müzik Listesi

Balayınızda dinlemek için önceden hazırladığınız müzik listeniz olsun. Otel odanızda beraber dinleyip, dans etmek için yanınızda küçük bir mp3 çalar bulundurun.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.