Bavul Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Tatil için bavul hazırlama konusu, oldukça eğlenceli bir konudur. Tabi kuralına uygun oynadıktan sonra eğlenceli oluyor. Bu yüzden bu kuralları sizin için ideal bir şeklide organize ettik ve bavulunuzu en verimli şekilde nasıl hazırlayacağınızı maddeler ile anlatmaya çalıştık. İsterseniz zaman kaybetmeden anlatmaya başlayım. Şimdiden kolay gelsin dileklerimizi iletelim. Rezervasyonu yapılmış oteliniz ve uçuşlarınızdan sonra bavul hazırlama işi sizi tatilinizden alıkoyacak en son şey. Bildiğimiz üzere bavul toplamak biraz angarya iş gibidir, ama eğer uzman ipuçlarımızı öğrenirseniz, ortada endişe edeceğiniz hemen hemen pek bir şey kalmayacaktır.

Bavul Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bavulunuz İçin Bir Check Listesi Hazırlayın

    • Kulağınıza biraz sıkıcı gelse de, en stressiz yolculuk, etkili bir bagaj listesinden geçiyor. Öncelikle asıl gerekenler ile arzu ettiklerinizi birbirinden ayırın ve bavul kısıtlamaları hakkında kesinlikle gerçekçi olun.

İlk Yardım İçin Çanta Hazırlayın

      • Acil servis hazırlığından bahsetmiyoruz, demek istediğimiz şey sadece en gerekli haplar ve ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlarınız (örneğin reçete ile aldığınız düzenli ilaçlar). Kendi ülkenizde rahatsızlıklarınız için ilaçlarınızı kolayca alabilirsiniz ama gittiğiniz ülkede bu ilaçlar sadece reçeteyle veriliyor olabilir. Ve tabi ki bunlar alerji ve astım ilaçları için de geçerli, o yüzden ilaçlarımızı yanımızda götürmek önemli (tabi reçeteli ise kesinlikle yanınızda reçetenin olması gerekiyor).

bavullar

Uçak İçin Sunulan Sıvı Limitleri Çok Önemli

Bunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz ama hala bir direnme ve kafa karışıklığı mevcut, üstüne bir de birisi havaalanı güvenliğinden sıvı geçirmeye çalıştığında ki durumu düşünün. Birçok kişi için sıkıntı olmasına rağmen, Pan-Avrupa bagaj kısıtlamaları el çantasında taşınan tüm sıvıların sıvı başına 100 ml’ den fazla olamayacağını ve küçük çıkarılabilir şeffaf çantaya (uygun bir ücretle havaalanında elde edilebilir) sığması gerektiğini belirtiyor. Terör olaylarından dolayı (11 Eylül saldırıları) havalimanlarında inanılmaz haklar bulunuyor. Güvenlik görevlerinin üstünüzü araması konusundaki yetkileri de oldukça fazla. Bu yüzden sıvı kurallarına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer daha büyük bir sıvı taşıyorsanız, onu check-in yapılmış çantanıza yerleştirin (valizinizde bulunmasında sakınca yok –kurallar çerçevesinde tabi-).

İsminizi Etiket Yapın ve Valizinize Yapıştırın

    • Çoğu bavullar standart olarak isim etiketleriyle gelir, sizden veya havayolundan kaynaklı herhangi bir bavul kaybolma riskine karşı isimleri doldursanız iyi olur. Ek olarak valizinize isim, soy isim, mail adresi ve ev adresinizi eklemeyi unutmayın (valizler kaybolabilir, bunlar rutin şeylerdir, kısa sürede adresinize kargolanmaktadır genelde. Bu konuda bilgi almanızı tavsiye ediyoruz).

Bagaj Kısıtlamaları Çok Önemli Aman Dikkat

Eğer hava yolu şirketiniz “23 kg” diyorsa, limitiniz 23 kg’dır. Daha fazlası değil. Havaalanına gitmeden önce çantalarınızı tartın ve limit dahilinde olduğunuzdan emin olun, yoksa fazladan valiz parası ödemek zorunda kalacaksınız demektir. Hepimiz zaten dolmuş bavula fazladan pantolon yerleştirmeye çalışmışızdır, ama kısıtlamalar keyfi değil amaç hepimizin güvenliğini sağlamak olduğu için, bu kurallara dikkat etmek çok önemli.

Tatilde Alabileceğiniz Ürünler İçin Çantanızda Yer Açın

Duty free’ den alacaklarınız ya da hatıralık eşyalar olsun, evinize, tatile giderken götürdüğünüzden daha fazlasıyla geri döneceğiniz kesin.

cocuk-bagaji

Ayakkabılarınız İle Uğraşmayın

    • Bir bavulda bulunabilecek en büyük ve uğraştırıcı şey. Kaç çift ayakkabı alacağınız öncelikle tatilinizin uzunluğuna bağlı ama 1-2 haftalık bir kaçış için 3 çift ayakkabı gayet mantıklı ve önerilebilir. Ayakkabının hacmindense işlevi daha önemlidir, bu yüzden gerçekçi olup seyahatinizde her yerde rahat edebileceğiniz çok yönlü ayakkabılar getirin. Ayrıca ince topuklu ayakkabılar ile alakasız bir yerde eziyet çekmeyin. En büyük ayakkabınızı uçakta giyin hatta çoraplarınızı geri kalan ayakkabılarınızın içine yerleştirin.

Kozmetik ürünler, Çok az alın!

Bir çöl seyahatine gitmediğiniz sürece neredeyse dünya’nın her yerinde popüler marka şampuanları ve güneş losyonlarını bulabilirsiniz. Az kozmetik ürünü almanın bir başka faydası ise gideceğiniz yere ulaştığınızda, bavulunuzda her şeyi mahveden bilinmeyen, vıcık vıcık kozmetik ürün akma riskini de azaltmasıdır. “Ben özel yüz kremim olmadan yaşayamam” diyorsanız sadece yeterince alın, fazlasını değil. Böylece bavulunuzda gereksiz boşluk bırakmamı ve fazladan yere sahip olursunuz.

Eşyalarınızı Sarmaya Devam Edin

Bu ipucu tartışmaya açık ama bizce kıyafetleri sarmak, sıkıştırmanın en iyi yolu. Bu ipucu buruşuklukları ve rahatsız edici kırışıkları azaltmakla kalmaz ayrıca ihtiyaç duyacağınız fazladan alan da sağlar.

Değerli Eşyalarınız Çantanızda Olsun (Bu Çok Önemli)

Bu zamanda havayolu şirketlerinin bavul kaybetmesi pek olası değil ama neden risk alalım ki? Bu yüzden tedbiri elden bırakmayın ve bütün paranızı, lüks eşyalarınızı -kameranızdan elmas nişan yüzüğünüze kadar- el bavulunda taşıyın (sizin için de ekstra bir zahmet değil ise tabi).

Piriz Çeviriciler Çok Önemli

        • Eğer ihtiyacınız varsa, seyahatinizden önce satın alarak havaalanındaki aşırı fiyatlardan da kurtulmuş olursunuz.

bavul

Kıyafetlerinizi Genel Alın

Seyahatiniz için muzlu kıyafet almak isteyebilirsiniz ama gerçekten gerekli mi? Süslü kıyafete evet mi hayır mı, bavulunuzu, üstüne basarak sıkıştırıp sıkıştırmayacağınızı belirleyen bir soru. Her yerde giyilebilecek kıyafetler ve bir tane de güzel akşam dışarda giymek için kıyafet alın ama o acayip kıyafetleri bir süreliğine evde bırakın, ki bu sayede daha rahat bir seyahat için valizinizde gereksiz eşya ağırlığı ile uğraşmayın.

Hassas Eşyalara Karşı Hassas Detaylar

      • Eğer taşımanız gereken Çin porselenleri ya da cam eşyalarınız varsa, onları köpük koruyucuya sarmak ya da kıyafetlerin arasında bavulun en güvenli yeri olan ortaya koymak gittiğiniz yerde bir parça halinde bulmak için yardımcı olacaktır.

Bu maddeler size pek çok kolaylık sağlayacaktır değerli arkadaşlar. Şimdiden verimli ve huzurlu yolculuklar diliyoruz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.