Bebeğinizle Seyahate Çıkarken 5 İpucu

Bebeklerle seyahate çıkmak deyim yerindeyse annelerin kabusudur. Yaz ayları geldiğinde bebekli aileler tatile giderken nasıl bir yolculuk geçireceklerini düşünüp dururlar. Bir de ilk bebekse daha önceden tecrübesiz olduklarından, bu durum hakkında çok fazla endişeye kapılırlar. Fakat dikkat edeceğiniz birkaç püf nokta ile tatilde ve yolculukta hiçbir sorun yaşamadan rahatça istediğiniz tatili gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle çantanızda olması gereken eşyalarla başlayalım. Bu listedekilerin her biri çok önemli ve muhakkak bulunması gerekiyor:

  • Bebeğin yedek giysileri,
  • Bebeğin en sevdiği oyuncağı,
  • Islak mendil, bebek bezi ve pişik kremi gibi temel eşyalar,
  • Önlük (tek kullanımlık olanlar kullanılabilir)
  • Kalın olmayan bir battaniye ve minik bir yastık,
  • Kaşık,
  • Ek gıda kullanmaya başladıysa, kavanoz mamalar.

Bu çantayı eğer araba ile yolculuk yapacaksanız bagaja koymamalısınız. Her zaman ulaşabileceğiniz bir yerde ve arabanın içinde bir yerlerde olmalı. Eğer uçak ile seyahat ediyorsanız ise kabinin içine sokmalısınız. Uçak ile seyahat esnasında, özellikle yurt dışı uçuşlarında bebekli annelere tanınan önceliği kullanmalısınız. Aksi taktirde bebeğiniz de sizinle beraber o uzun kuyrukları beklemek zorunda kalabilir ve bu hiç hoşuna gitmez. Uçaklar için bir tavsiye daha, bebekler için özel hizmetleri olan firmalar var. Mümkünse onları tercih etmeye özen gösterin. Bu çantada uçağa özel burun tıkanması ihtimaline karşı serum fizyolojik damla bulundurmanızda fayda var.

1. Tere Dikkat!

Özellikle sıcak yaz günlerinde bebekler çok fazla terleyebilir. Bu ter asla ve asla üzerlerinde kurumamalıdır. Bilhassa kış günlerinde dışarısı çok soğuk olmasına rağmen otobüsün içerisi terlenebilecek derecede sıcak olabilir. Bunun için özellikle molalara çıkmadan evvel mutlaka bebeğin kıyafetlerini ve atletini değiştirmeniz gerekmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »

2. Yolculuk Saati

Eğer kendi arabanız ile seyahat ediyorsanız yolculuğu genel olarak çocuğunuzun uyku saatlerine göre planlamanız, hem bebek hem de yolculuğunuz açısından sağlıklı olacaktır. Özellikle seyahat öncesi, rutini bozacak veya bebeği huzursuz edecek memeyi bıraktırma ve tuvalet eğitimi gibi eğitimler yaptırılmamalı. Bu planınızı seyahat sonrasına ertelemeniz daha akıllıca olacaktır. Yola çıkmadan önce her arabada bulunması zorunlu olan ilk yardım çantasını mutlaka kontrol edin ve eksiklerini tamamlayın.

3. Bebek Koltuğu

Biliyorsunuz ki bebekler kendileri için dizayn edilmiş olan ve arka koltuğa monte edilen bebek koltuklarında oturmalı. Siz de mutlaka yanında olmalısınız yani ön koltukta değil. Aynı zamanda arabaya alabileceğiniz güneşlikler, bebeklerinizi gündüz yolculuklarında güneşten, gece yolculuklarında ise diğer arabaların farlarından koruyarak rahat bir uyku çekmesine yardımcı olacaktır. Eğer uyumuyorsa mutlaka renkli ilgi çekici kitaplar ve oyuncaklarla vakit geçirebilmelisin. Asla ve asla DVD’ler ve çizgi filmeler tavsiye edilmiyor.

4. Mola

Eğer kendi arabanız ile seyahat ediyorsanız mutlaka sık sık mola verin. Otobüs yolculuklarında ise mutlaka molalarda bebeğinizi hareket ettirin ve hava aldırın. Eğer yürüme çağındaysa bırakın yürüsün. Alt değiştirme ve beslenme ihtiyaçlarını da mutlaka hareket halinde değil molalarda karşılamalısınız.

5. Beklemekten Kaçının

Aslında bu tavsiye biraz uçaklara özel olacak. Uçak iniş yaptığında bekleyin. Uçaktan en son çıkacak kişi olabilirsiniz bunda bir sakınca yok. Çünkü orası bebeğiniz açısından bagaj için inip beklemenizden daha konforlu bir yerde beklemeniz anlamına geliyor. Uçak yolculuğu hakkında birkaç tavsiye daha, bebeğinizin kulaklarının tıkanmaması için iniş ve kalkışlarda mutlaka emzirin. Eğer bu çağda değilse bir şeyler yedirin. Ya ön koltuklardan ya da koridor tarafından yer ayarlayın. Eğer uçak tam dolu değil ve bütçeniz de uygunsa yanı boş olan koltukları tercih edebilirsiniz. Çocuk için menü siparişinizi 24 saat önceden verebilirsiniz ama siz yine de yanınıza yiyecek bir şeyler alın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.