Bilet Açığa Nasıl Alınır? Açığa Alınan Bilet Nasıl Kullanılır?

Bilet alanların en çok sorduğu sorulardan birçoğunu bileti açığa almakla ilgili olanlar oluşturmaktadır. Biz de bilet açığa nasıl alınır, açığa alınan bilet nasıl kullanılır gibi sorularınıza direkt olarak cevap vererek Biletall Blog üzerinden paylaşmak istedik.

Bilet açığa nasıl alınır?

Otobüs Bileti:

  • Biletall.com üzerinden ‘Biletlerim’ menüsü seçilir. Açılan ekrana Pnr no ve yolcu soy isim ya da telefon numarası girilerek bilet görüntülenir. ‘Açığa al’ butonu ile bilet açığa alınır.

 

  • Metro Turizm, Nilüfer Turizm, Buzlu Turizm, Balıkesir Turizm, Bayramiç Seyahat, Alanyalılar Seyahat, Kale Seyahat ve Efeturbiletlerini açığa almak için ilgili firmanın çağrı merkezinden işlem yaptırılmalıdır.

 

Uçak Bileti:

  • Uçak biletini açığa almakiçin 0850 360 32 58 numaralı Biletall Çağrı Merkezinden ya da ilgili havayolunun çağrı merkezinden işlem yaptırılabilir.

 

Açığa Alınan Bilet Nasıl Kullanılabilir?

Otobüs Bileti:

  • Metro Turizm, Nilüfer Turizm, Buzlu Turizm, Balıkesir Turizm, Bayramiç Seyahat, Alanyalılar Seyahat, Kale Seyahat ve Efetur haricindeki firmalarda açığa alma işlemi direkt olarak yapılabilmektedir. Öte yandan açığa alınan bilet 90 gün içerisinde kullanılmalıdır.

 

  • Biletall.com üzerinden satın almak istenilen bilet seçildikten ve yolcu bilgileri girildikten sonra ödeme ekranında bulunan ‘Açık Param (Biletim) Var’ seçeneği kullanılmalıdır. Daha önce açığa alınan biletin Pnr no ve yolcu soy isim ya da telefon numarası girilerek ödeme yapılabilir. Yeni bilet tutarı ile açık bilet tutarı arasında fiyat farkı olduğu durumlarla karşılaşılabilir. Açık bilet tutarı yeni bilet tutarından daha düşük olması durumunda kalan tutar için kredi kartıyla ödeme yapılmalıdır. Açık biletin yeni biletten daha yüksek ücreti karşılaması durumunda ise kalan tutar, diğer bilet alımlarında kullanılabilir. Metro Turizm, Nilüfer Turizm, Buzlu Turizm, Balıkesir Turizm, Bayramiç Seyahat, Alanyalılar Seyahat, Kale Seyahat ve Efetur biletlerinde açık para ile işlem yapılamaz.

 

Uçak Bileti:

  • Açığa alınan uçak bileti için 0850 360 32 58 numaralı Biletall Çağrı Merkezinden ya da ilgili havayolunun çağrı merkezinden 1 yıl içerisinde kullanılmak üzere işlem yaptırılabilir.
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.