Bungee Jumping Nedir? Nerede Yapılır?

Günümüzde pek çok spor ve adrenalin tutkunu çeşitli sporlar yapmaktadır. Ancak bu sporların aralarından bazıları adrenalin hormonunu gerçekten yüksek seviyelerde salgılatacak kadar heyecan verici sporlardır. Örneğin, bungee jumping insana çok yüksek seviyede bir heyecan yaşatacak ve adrenalin tutkunlarına aradıkları heyecanı sağlayan bir etkinliktir. Bungee jumping yüksek bir yerden, esnek halatlara bağı olarak yapılan atlayışlara verilen addır. Serbest bir düşüşün ardından esnek halatların etkisiyle yavaşlar ve tekrar yukarı doğru çekilirsiniz. 1979 yılında bazı Oxford Üniversitesi Tehlikeli Sporlar Kulübü üyelerinin Clifton köprüsünden halatlara bağlı olarak atlamasından doğmuştur. Bu gençler bu hareketlerinden sonra tutuklanmışlardır ancak ardından atlayışlarına devam ederek bu etkinliğin yayılmasına büyük katkıda bulunmuşlardır.

Bungee-Jumping

Bungee Jumping esnasında kişi yükseklik korkularıyla bir mücadele içine girer. Bağlı olduğunuzu bilseniz de o yüksekliklerden atlamak gerçekten büyük heyecanlar yaşatabilecek bir aktivitedir. Ancak güvenlik önlemleri alındığında neredeyse tamamen tehlikesiz bir spordur. Belli kriterlere uymayan insanların bungee jumping yapmaması daha uygun olacaktır. Kalp ve tansiyon sorunu olanların bungee jumping yapması kalp krizlerine veya damarlarda yırtıklar oluşmasına sebep olabilir. Çünkü kalp atışlarınız o esnada normalin çok daha üstüne çıkacaktır. Ayrıca gebelerinde bungee jumping yapması çok sakıncalıdır. Hem yaşayacağınız heyecan gebeliğiniz için iyi değildir, hem de sallantılar bebeğinize iyi gelmeyebilir. Ayrıca üst kilo sınırlarına da dikkat edilmeli ve halatların güvenlik sınırının üzerine çıkılmamalıdır. Bunun dışında endişelenilmesi gereken herhangi bir şey yoktur. Bungee jumping kazaları çok nadiren görülür. Lateksten üretilmiş halatlar oldukça dayanıklıdır.

Bu etkinliği yapmak için pek çok güvenli bölge bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları;

1. Çeşme Ayayorgi Koyu

Çeşme’de bulunan bu mükemmel koyda harika bir deniz ve sahille karşılaşacaksınız. Bunların yanında bungee jumping yapma imkânınız da bulunmaktadır. Hep güzel bir yaz tatili ve doğal güzelliklerle iç içe olmak istiyor, hem de bungee jumping heyecanını yaşamak istiyorsanız burası mükemmel bir yer. Ayrıca hareketli bir gece hayatının olduğunu da hatırlatalım.

2. Kazlıçeşme

İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme’de de atlayış yapmak mümkün. Bu alan aslında bir miting alanı ancak bir bungee jumping kulesi de mevcut. Şehirden uzaklaşamadığınız zamanlarda da buraya gelip heyecan yaşayabilirsiniz. Atlayış fiyatı 150 TL’dir.

3. Ölüdeniz

Ülkemizin çok sevilen ve turist akınına uğrayan bölgelerinden birisi de Muğla’ya bağlı Ölüdeniz. Bu yerin mükemmel coğrafyasının tadını çıkarırken bungee jumping yaparak heyecan da yaşayabilirsiniz. Kulenin yüksekliği 35 metredir.

Biletall.com’dan En Ucuz Ölüdeniz Otobüs Biletini Bul »

4. Kilyos

İstanbul’da yaşayanlar için bir başka güzel seçenek de Kilyos. Hafta sonlarınızı geçirmek için müthiş bir tercih. Ayrıca bungee jumping yaparak heyecan dolu dakikalar da yaşayabilirsiniz.

5. Antalya

Ülkemizin bir başka tatil cenneti olan Antalya’da da bungee jumping yapmak mümkün. Lara beach’i ziyaret ederek denizin tadını çıkarabilir ve bungee jumping heyecanını yaşayabilirsiniz.

Bungee-jump

Ülkemizin dışında da bungee jumping yapmak için çok güzel yerler var. Şimdi Dünyanın en meşhur bungee jumping mekânlarında bahsedelim;

1. Nevis ve Kawarau Köprüsü

Yeni Zelanda’nın 2 bölgesi bungee jumping yapmak isteyen maceraseverlerin ilgisini çekiyor. Kawarau köprüsü bunlardan birisi. 43 metre yüksekliğindeki bu köprünün altından bir nehir akıyor. Bir diğeri ise Nevis. Burada dağların tepelerine uzana bir yolculuk yapıyorsunuz ve tam 134 metre yüksekten bungee jumping yapma imkânına sahip oluyorsunuz.

2. Verzasca Barajı

İsviçre’de bulunan Verzasca Barajında tam 220 metreden atlayış yapabiliyorsunuz. Burası gerçek adrenalin bağımlıları için bir yer.

3. Avrupa Köprüsü

Avusturya’daki Avrupa köprüsünden bahsetmeden de geçmeyelim. Bu köprü Wipp vadisinin üzerinde, yaklaşık 600 metre uzunluğunda ve yerden yüksekli 200 metreye yakın bir köprü. Hem mükemmel bir manzarası var, hem de oldukça heyecanlı bir bungee jumping deneyimi sunuyor.

Bungee jumping macera severlerin tutkunu olduğu modern çağımızın bir etkinliği. Şehrin sıkıntılı ve rutin hayatından kaçmak isteyen adrenalin tutkunları için muhteşem bir deneyim. Güvenlik önlemleri alındığında rahatlıkla yapabileceğiniz ve yaptıktan sonra da hayata bakış açınızı değiştirecek bir deneyim. Ancak bungee jumping yaptıktan sonra şehir hayatı ve rutinler sizin için daha sıkıcı hale gelebilir. Ne de olsa o heyecan sizi kendine bağımlı hale getirecektir. Neyse ki ülkemizde pek çok yerde bungee jumping kuleleri ve atlayış noktaları var. Şehirden uzaklaşması zor olanlar için şehir yakınında bulunan atlayış noktaları mevcut. Buralara giderek bir günlüğüne şehir hayatından kaçabilirsiniz. Ayrıca pek çok tatil bölgemizde de bungee jumping noktaları bulunuyor. Buraları ziyaret ederek heyecanı tekrar yaşayabilirsiniz.

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Bungee jumping i çok seviyorum

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.