Çocuklar ile Sayahat Edenlerin Yanına Alması Gereken 10 Gerekli Şey

Çocuklarınız ile tatile giderken, tatil planınızı onlara göre yapmanız gerekir. Tatile nereye gideceğinize karar verirken bile onların rahat etmesini ve mutlu olmasını sağlamanız gerekiyor. Onlar rahat ve mutlu olursa, sizin tatilinizde o derece keyifli geçer. Tatile çıkmadan öncesi günlerce süren valiz hazırlıklarınız olur. Eğer tatile çocuklarınız ile çıkıyorsanız, tatil hazırlıklarınızın daha düzgün ve planlı olması gerekir. Eğer yanınıza alacaklarınızı önceden belirleyip, yanınıza alırsanız, çocuklarınızın keyifli bir yolculuk yapmasını sağlarsınız.

Yolculuğa çıkmadan öncesi tüm varsayımları göz önünde bulundurmanız gerekir. Yolculuğa çıkmadan önce çocuğunuza ait bir valiz alın. Yolculukta çocuğunuzun kendine ait eşyalarının olacağı bir valiz, her zaman işlerinizi kolaylaştırır. Çocuğunuzun ihtiyacı olan eşyaları rahatlıkla bulmanıza yardımcı olur. Yolculuğunuz esnasında ailecek keyifli zaman geçirmek için yanınıza almanız gereken 10 eşya;

cocuklarla-seyahat

1. Yedek Kıyafetler

Çocuklarınızla yolculuk yaparken, yanınıza almanız gereken eşyaların arasında muhakkak yedek ve rahat kıyafetler olmalıdır. Çocuklar yolculuk esnasında dar ve ağır kıyafetlerle rahat edemezler. Ayrıca yol esnasında üzerlerini kirletebilecekleri durumlar söz konusu olabilir. Bu yüzden çocuklarınızın rahatlıkla üzerini değiştirip, giydirebileceğiniz kıyafetleri yolculuğunuzda yanınızda bulundurun.

2. Oyuncaklar

Çocuklarınızla yolculuk yaparken, muhakkak yanınıza çocuklarınızın sevdiği oyuncakları almanız gerekir. Yolculuk esnasında çocuklarınızın sıkılabileceğini göz önünde bulundurmanız lazımdır. Çocuklar uzun süre oturmaktan sıkılırlar, etrafa bakmaksa, çoğu zaman hassas midelerini alt üst edebilir. Yanınızda sevdiği bir oyuncak olursa, sıkıldığı zaman onunla meşgul olabilir. Yolculuklarda çocuklar sıkıldıkları zaman ağlamaya başlayabilirler. Çocuklar ağladığı zaman da onları susturmak güç olabilir. Bu yüzden yolculuk boyunca onların sıkılmamaları için olabildiğince çok oyuncağı yanınıza alın.

3. Su

Çocuklarınızla yolculuk yaparken muhakkak yanınıza su alın. Çocuğunuz yolculuk esnasında susar, ancak çok su içmemesine özen gösterin. Çünkü yolculuk boyunca sıkıldıkça su içmek isteyebilirler ve yolculuk sırasında çocuğunuzun tuvalet ihtiyacı için sürekli mola vermek zorunda kalabilirsiniz. Yanınıza alacağınız suyu şişe ya da biberonu eline vermek yerine küçük bir bardağa susuzluğunu giderecek kadar verebilirsiniz.

4. Sağlıklı Atıştırmaklar

cocuklar-icin-sandvic

Yolculuk esnasında çocuklarınızın karnı acıkır. Yolculuğun stres ve sıkıntısına açlık da eklenir. Bu yüzden muhakkak çocuklarınızla yolculuklarınızda yanınıza atıştırmalıklar almanız gerekir. Yanınıza alacağınız atıştırmalıklar çocuğunuzun açlığını bastıracak ama onun midesini bulandırmayacak yiyecekler olmalıdır. Evde hazırlayıp, yanınıza alacağınız sandviçler ya da kraker tarzı yiyecekler karnının doymasını sağlayacaktır. Çocuklarınızın yolculuk esnasında midesi rahat olursa, tüm yolculuğunuz da rahat olur.

5. İlaçlar

Çocuğunuzla yolculuk yaparken, her ihtimali göz önünde bulundurmak gerekir. Çocuğunuzun yolculukta rahatsızlanması, ateşlenmesi ve kusması gibi durumlara karşın yanınıza muhakkak ağrı kesici, ateş düşürücü şuruplar alın. Doktor tavsiyesine uygun olarak yanınıza alacağınız ilaçlar, çocuğunuz rahatsızlandığında rahatlıkla kullanabilmenizi sağlar. Böylece çocuğunuzun rahatsızlığı ilerlemeden önlem almış olursunuz.

6. Güneş Kremi

Çocuğunuzun yolculuk esnasında güneşten korunması için muhakkak yanınıza güneş kremi almanız gerekir. Gerek aracınızla gerekse, otobüs ile yolculuk yaparken, güneşin çocuğunuzun hassas tenini yakmaması için yanınıza güneş kremi almayı ihmal etmeyin. Bununla birlikte gözlerinin de güneşten korunması için yanınızda güneş gözlüğü bulundurun. Yolculukta güneş vurduğunda çocuğunuzun güneş gözlüğünü takmasını sağlayın.

7. Böceklerden Koruma Spreyi

sprey

Çocuklarla yolculuğa çıkmadan önce yanınıza almanız gerekenlerin arasına sinek ve böcek spreyi de koymanız gerekir. Yolculuk yaparken, çocuğunuzu sivrisineklerden korumak için sprey kullanmanız gerekebilir. Sinek kovucu sprey alırken dikkat etmeniz gereken şey, çocuğunuzun cildine zarar vermeyecek olan ürünü almaktır. Yolculuğa çıkmadan önce eczacınızdan alabilirsiniz.

8. Mendil

Çocuklarınızla yolculuk yaparken, yanınıza kâğıt havlu ve ıslak mendil almayı da unutmayın. Çocuklarınızın kirlenen ellerini silmek, yemek yerken ve oyun oynarken hijyenlerini sağlamak için bu oldukça önemlidir. Son derece pratik bir şekilde onların temizliğini sağlarsınız.

9. Yol Yastığı

cocuklar-icin-uyku-yastigi

Çocuklarınızla yolculuğa çıkarken yanınıza çocuğunuz uyumak istediği zaman başını yaslayabileceği bir yastık almayı da unutmayın. Çocuklar yolculukta uyumak isterken çoğu zaman rahat edemedikleri için uyuyamazlar. Uyuyamadıkça rahatsız olurlar ve yolculuk bir eziyete dönüşür. Onların rahat edebileceği bir yastık, rahatça uyumalarını sağlar.

10. Havlu

Çocuklarınızla yapacağınız yolculuklarda yanınıza havlu ve ter bezleri almayı da unutmayın. Çocuklarınız uyumak istediklerinde koltuğa sereceğiniz bir havlu ya da terledikleri zaman sırtına koyacağınız küçük ter bezleri hem çocuklarınızın rahat etmesini sağlar, hem de işlerinizi kolaylaştırır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.