Bu Yaz Döneminde Çocuklarınız İle Birlikte Keyifli Vakit Geçirebileceğiniz 5 Etkinlik

2020 yaz dönemi birçok kişi için önceki yazlara kıyasla olumsuz geçmektedir. Koronavirüs nedeni ile hem sağlığını koruma amaçlı hem de birçok yerin kapalı olmasından dolayı evlerine kapanan insanlar, neredeyse tüm günlerini evlerinde geçirmektedir. Oysa pandemi bizlere gerçek hayatın dışarıda olduğunu ve doğanın, açık havanın insanlık için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu yaz tatile gidemiyor olsanız veya tatiliniz önceki yazlara göre daha kısa sürmüş olsa bile, çocuklarınız ile beraber yapabileceğiniz daha birçok etkinlik ve aktivite bulunuyor. Gelin bu önerilerimizi sırası ile sizlere aktaralım.

Müze Gezileri

Bu yaz döneminde çocuklarınız ile birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz en güzel etkinliklerden biri müze gezileridir. Kontrollü sosyal hayat ile beraber açılan müzeler, bu dönemde oldukça sakin olmaktadır. Hazır bu fırsat ayağınıza kadar gelmişken kesinlikle değerlendirmenizi öneriyoruz. Çocuklarınızı alarak şehrinizde veya yakın şehirlerde bulunan tüm müzeleri gezin. Onlara müzelerde bulunan eserleri anlatın, rehber eşliğinde detaylı olarak dinleme yapın. Müze kültürünü erken yaşta çocuklara aşılamak yapacağınız en iyi şey olacaktır. Ayrıca Müzekart çıkardığınızda birçok müze ve ören yerine ücretsiz veya indirimli olarak giriş yapabileceksiniz.

Trekking

2020 yazı aslında bizlere önceki yaşamımızda gerçekleştirdiğimiz ve ne yazık ki kanıksadığımız birçok hatalı tutumumuzu göstermiştir. Kapalı mekanlarda içi boş bir yaşam sürdüğümüzü bize hatırlatan Koronavirüs, doğaya olan hasretimizi kat ve kat arttırmıştır. Bir süre evde kapalı kalan insanlar, pademi sürecinin hafiflemesi ve normalleşme süreci ile beraber kendisini doğaya, yürüyüşe adamıştır. Bu yaz ne yapacağım diye düşünmeyin! Çocuklarınız ile beraber keyifli vakit geçirmek istiyorsanız trekking yapabilirsiniz. Dağ bayır demeden gezmek hem eğlence hem de çocuklarınızın hayatı daha yakından tanımalarına imkan sağlar. Vakit kaybetmeden yaşadığınız yere yakın trekking rotalarını araştırmaya koyulun.

Paten Kayma & Bisiklet Sürme

Bu yaz döneminde koronavirüs nedeni ile kapalı alanlarda yapılan hemen hemen tüm spor aktivitelerinin iptal edildiğini görüyoruz. Kapalı alanlarda yaptığınız spor ve diğer aktivitelerin iptal olması sizi asla eve bağımlı hale getirmesin. Bu dönemde hayata daha sıkı tutunmalı, dışarıda yapılabilecek kontrollü etkinliklerin arayışına girmelisiniz. Ailenizle, çocuklarınız ile beraber kendinizi sokağa atıp bisiklet veya paten kaymanın tadını mutlaka çıkarmalısınız. Özellikle bisiklet sürmek bu yıl yapabileceğiniz en güzel spor aktivitelerinden birisidir. Sizin ve çocuklarınızın hem fiziksel hem de mental sağlığını korumak için birebir!

Açık Hava Piknikleri

Bu yaz döneminde çocuklarla yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisi de açık hava piknikleri olacaktır. Hemen hemen her şehirde büyük, geniş, içerisinde aktivite yapılabilecek piknik alanları bulunuyor. Sabah saatlerinde geleceğiniz piknik alanlarında çocuklarınız ile beraber eğlenceli oyunlar düzenleyebilir, yürüyüş parkurlarında spor yapma fırsatına sahip olabilirsiniz. Kontrollü bir şekilde yapacağınız mangal günün en iyi ödüllerinden birisi olacaktır.

Dalış (Scuba Diving)

Bu yaz döneminde çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz etkinliklerde Dalış da yer alıyor. Fethiye Akvaryum Koyu, Çeşme Fener Adası, Bodrum Delikli Mağara, Kalkan Sakarya Batığı, Saroz Minnoş Adası başta olmak üzere tüm Akdeniz ve Ege kıyılarında dalış yapabilirsiniz. Daha önce hiç dalış yapmamış olabilirsiniz, dalış ekibi sizlere dalış öncesinde ufak bir ders vererek su altında neler yapacağınızı anlatacaktır. Aldığınız eğitimler sonucunda 5 metreye kadar dalabilecek, su altını keşfedebileceksiniz. Dalış, çocukların en çok ilgi gösterdiği su sporları arasında gösteriliyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.