Çocuklarınızın Mutlaka Kazanması Gereken 5 Seyahat Alışkanlığı

Çocukların belli başlı alışkanlıkları küçük yaştan itibaren kazanmaları gerektiğini herkes bilir. Çünkü çocuklar çevrelerinde neler yaşandığını ya da yapıldığını görürse, kendine ve hayatına ona göre bir çeki düzen vermeye başlar. Edindikleri alışkanlıklar da bu sayede kazanılır. Özellikle fiziksel ve zihinsel gelişimlerini önemli ölçüde etkileyecek olan seyahat alışkanlığı ise kazanmaları gereken bu alışkanlıklar arasında yer alır.Peki, çocukların kazanmaları gereken seyahat alışkanlıkları nelerdir? İşte, çocukların mutlaka kazanması gereken 5 seyahat alışkanlığı…

Çocuklarınızın Mutlaka Kazanması Gereken 5 Seyahat Alışkanlığı

1. Küçük Bir Çanta

Yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerinizde çocuklarınızı yanlarına küçük bir el çantası almaları konusunda ikna edin. Özellikle bu çantanın içinde kimlikleri, eğer yurt dışı seyahatindeyseler pasaportları, bir miktar da nakit paraları, kaldığınız otelin kartı ve hangi aile büyükleriyle yolculuğa çıktılarsa o kişilerin telefon numaralarını içeren bir kâğıt olmalıdır. Çünkü herhangi bir yerde dolaşırken ailelerinden ayrı kaldıklarında ve onlara ulaşamadıkları durumlarda yanlarında bulundurdukları bu evraklar oldukça işe yarayacaktır. Sahip oldukları kişisel evrakları el bagajlarında, bilgisayar çantalarında ya da valizlerinde taşıyabilirler ancak bu büyüklükteki çantaları sürekli olarak yanlarında bulundurmaları mümkün değildir. Bu sebepten küçük bir çanta yardımıyla bu evrakları taşımaları daha doğru olacaktır.

aile-seyahati

2. Valiz Hazırlama

Bir sırt ya da el çantasının yanı sıra seyahat boyunca ihtiyaç duyacağı her şeyi hazırlamak için valiz hazırlamayı da öğrenmesi gerekir. Bu nedenle çocuğunuzla birlikte yapacağınız bir sonraki seyahatte kendi valizini hazırlama sorumluluğunu ona devredin. Yanına gerek duymayacağı eşyaları almaması konusunda bilgi vererek ufak tefek uyarılarda bulunmanız daha iyi olacaktır. Çünkü ilerleyen zamanlarda kendiyle baş başa kaldığında valizine ne koyması gerektiği konusunda size danışmadan hazırlık yapabilmelidir. Ama mutlaka yine eşya alma konusunda belli başlı uyarılarınızı ondan esirgememeniz gerekir. İster yurt içinde isterseniz de yurt dışında bir yere tatile gidiyor olun, yanlarına mutlaka şemsiye, yağmurluk ve su geçirmez ayakkabı gibi belli eşyaları almaları gerektiğini hatırlatmayı unutmayın. Çünkü bir anda hava değişebilir ve çocuğunuzun ıslanıp hasta olmasını istemezsiniz. Ayrıca hazırlayacağı valize kişisel bakım eşyalarını da eksiksiz bir şekilde koymalarını önermeniz de etkili olacaktır.

3. Yabancı Dil Öğrenme

Yabancı dil öğrenmek her zaman önemlidir ancak özellikle yurt dışına seyahate gitmeyi düşünüyorsanız çocuğunuzu mutlaka yabancı bir dil öğrenmeye teşvik etmeniz gerekir. Genç beyinler oldukları için yabancı dili öğrenmeleri daha hızlı ve kolay olacaktır. Teknik terimlere aşina olmasa bile aklına gelen basit kelimelerle anlatılmak istenilen durumu kolayca ifade edebilecektir. Aynı zamanda yeni bir dil öğrenmenin yeni insanları tanımayı beraberinde getirdiğini ve sosyal bir ortama dâhil olmak için özgüven getirisi olduğunu da unutmamak gerekir. Bu sebeplerden, seyahat ettiği ülkenin dilini hiç bilmiyor olsa da özgüvenini yitirmeden gayret etmeyi ve insanlarla iletişim kurmayı alışkanlık haline getirmesini sağlayın.

seyahat

4. Gidilecek Yerler Hakkında Önceden Bilgi Edinme

Evinize bir Dünya haritası alın ve ailenizle birlikte en çok nereye gitmek istediğinizi belirleyin. Ardından gitmeye karar verdiğiniz ülke ve şehirle ilgili olarak çocuklarınızın da ilgisini çekebilecek şekilde küçük oyunlar yaratmaya çalışın. Bu küçük oyunlarla gidilecek olan yere ait bilgilerin daha kolay pekişmesine yardımcı olursunuz. Bu şekilde diğer ülkeler ve şehirler hakkında da öğrenilmesi gereken bilgileri eğlenceli bir yöntemle öğretmiş hem de çocuklarınızın farklı yerler görme isteğini de ortaya çıkarmış olursunuz.

5. Yeni Lezzetlere Açık Olma

Herkes her yemeği sevecek diye bir kural yok ancak farklı bir yere seyahate gitmek; özellikle de o ülkeye, o şehre ya da o yöreye ait yemekleri tatmak demektir. Ülkelerin ve şehirlerin yemek kültürleri kendileri ile ilgili ciddi ipuçları barındırır. Bu sebepten mümkün olduğu kadar gittiğiniz yerde çocuklarınıza oraya özel yemekleri ve tatlıları yedirmeyi unutmayın. Bu, özellikle damak zevklerinin gelişmesi için de önemli bir adım olacaktır. Belki çocuğunuz ileriki hayatında bir gurme olmayı tercih edecektir. Kim bilir 🙂

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.