Çok Lüks 4 Tren Yolculuğu Rotası

Dünyanın en keyifli yolculuk yöntemlerinden biri trenlerdir. Lüks yolculuk denilince insanların aklına her ne kadar cruise gemileri gelse de birçok cruise gemisi ile yapılan yolculukları geride bırakacak lüks tren yolculukları da bulunmaktadır. Özellikle karada seyahat etmeyi deniz yolculuklarına tercih eden, aynı zamanda da gemi yolculuğunda ki rahatlığı arayanlar için oldukça ideal. İşte tam burada Biletall ailesi olarak sizler için bu tren yolculuklarını araştırdık ve bir araya getirdik.

1. Venice-Simplon Orient Express

venice-simplon-orient

Orient Express ile ilgili en ilgi çekici özelliği bizim için İstanbul Sirkeci İstasyonu’ndan kalkıyor olması. Bununla beraber yüz kırk yıl önce çalışmaya başlamış bir hattan, 1920 yıllarından kalma vagon stili ile bizi bu zamanlardan alıp o şık, gösterişli 20’lere götürüyor. Kendini Fitzgerald’ın Muhteşem Gatsby’yi yazdığı cazibeli ve lüks dönemlerde hissetmek isteyenler için bire bir.

6 gün boyunca Bükreş, Budapeşte,  Viyana ve Venedik’i keşfederken zarif kompartımanlarda Fransız Gümüş takımlarla servis edilen öğle yemeklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Venedik Uçak Biletini Bul »

2. Royal Scotsman

royal-scotsman

İskoçya’yı bilinenin ötesinde keşfetmek isteyen gezginler ve hakkında yüzlerce efsane yazılmış mitolojik göllerde masalsı bir deneyim yaşamak isteyenler için harika bir öneri.

Perilerin yaşadığı ormanları, canavarlarıyla ünlü gölleri gezmeye Edinburgh’tan başlayabilirsiniz. Yedi günde tamamlanan Büyük İskoçya Turu boyunca feribotla İskoçya’nın puslu adalarını gezebilir ve Highlands’ın yabani güzelliğine kendinizi kaptırabilirsiniz.

Yalnızca 36 yolcu kapasiteli bu trenin sıra dışı özelliği ise bir açık hava gözlem treni olması. Nisan’dan Kasım’a kadar hizmet veren bu tren yolculuğu esnasında ise akşam yemeklerinden sonra treni ziyarete gelen ve eski İskoç efsanelerini anlatan yerlilerle keyifli bir sohbet sizi bekliyor.

3. Eastern and Orieantal Express

eastern-and-orieantal

Egzotik bir dünyayı keşfetmek isteyenler için Tayland  ve Malezya arasında mükemmel bir yolculuk. Altı gece – Yedi gün boyunca orkide tarlalarının arasında, altın tapınakları gezerken yerel çayları tadabilir ve vahşi çileklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Cameron Bölgesinge fillerle dolaşmak ve Kuala Lumpur – Penang adaları turu ise bu yolculuğun eşsiz detaylarından.

4. Golden Eagle – Trans Siberian Express

golden-eagle-trans-siberian

Batı ile Doğ’yu birbirine bağlayan bu tren yolu 10.000 km uzunluğu ile dünyanın en uzun tren yolu. Rus stepleri ve her tarafı tarih kokan Sibirya topraklarının soğuğunu içinize çekmeye hazır mısınız ? Kendini Rus edebiyatının soylu kahramanları gibi hissetmek isteyenler için Çaykovski eşliğinde mükemmel bir tren yolculuğu geliyor. Moskova, Volga Nehri, Kazan, Yekaterinburg, Irkutsk, Ulan Ude ve Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’un ardından Japon Denizinin kıyısında Vladivostok’da son bulan bu trende havyar ve Rus yemekleri size eşlik ediyor. Bu seyahati mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapabilirken eksi derecelerde yolculuk yapmak isteyen gezginler için şubat ayında da bir sefer mevcut.

Lüks olsun olmasın tren yolculuğu ile yapacağınız seyahatler şüphesiz sizin için hem farklı bir deneyim olacak hem de uzak rotalar için uçak veya otobüs karşısında rahatlığı ile açık ara önce bir alternatif olacaktır. Tren seyahatinin tadına bir kere vardığınızda bundan sonraki tüm yolculuklarınızı trenle yapmak isteyebilirsiniz. Çünkü tren ile sarsıntısız melodik bir yolculuk yaparken hem eskiye ufak bir dönüş yapabilir hem de etrafı seyredebiliyor olmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz. Bizim sizler için bulduğumuz alternatif seyahat rotaları bunlardı, ancak sizde araştırırsanız göreceksiniz ki bunun gibi birçok rotaya rastlamanız oldukça mümkün. Hatta safari denilince aklımaza hep koca koca 4x4ler gelirken bu algımızı değiştirecek Afrika rotaları bile bulabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.