Dalyan’ın En Güzel Plajları

Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlıdır. Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleşiminde yer almaktadır. Ayrıca Fethiye ve Marmaris arasında kalmasından dolayı da oldukça fazla tercih edilmektedir. Konumu ziyarete oldukça açıktır. Yemyeşil ormanları ve masmavi deniziyle tatil severlerin tercih sebebidir. Atmosferi oldukça ilgi çekici bir merkezdir. Şehrin nüfusu yaz aylarında oldukça fazla artmaktadır. Muğla’ya gittiğiniz zaman neden Dalyan’ı tercih etmeliyim sorusunun cevabını sizler için Dalyan Plajlarını ve koylarını araştırarak verdik.

Kargıcak Koyu

Dalyan merkeze uzaklığı yaklaşık 15 km civarındadır. Koy genel olarak pek fazla kişi tarafından bilinmemektedir. Yerli halk tarafından burası Kara Salih olarak bilinmektedir. Ulaşımınızı ya tekneyle ya da özel aracınızla sağlayabilirsiniz. Tekne turları düzenlenmemektedir. Kiralayacağınız teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma araçları maalesef ki koya ulaşım sağlamamaktadır. Yol konusunda sizlere iç açıcı bir şey söyleyemiyoruz ancak o yolları çekmeye değer bir güzellik olduğuna emin olabilirsiniz. Denizinin tertemizliği sizlere bütün yorgunluğunuzu attıracaktır. Bu yemyeşil alanda keyifli yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz. İçerisinde yer alan tesisten ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sessiz ve kimsesiz bir tatil geçirmek istiyorsanız, tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

İztuzu Plajı

Plaj yaklaşık 4,5 km’lik bir uzunluğa sahiptir. Plaj içerisinde Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtaları olmasından dolayı bir diğer ismi de ‘’Kaplumbağa Plajı’’ olarak bilinmektedir. Plaja ulaşımınızı teknelerle veya karayolu ile sağlayabilirsiniz. Plaj kumsalının orta kısmı neredeyse el değmemiş bir yapıya sahiptir. Kumlarının altın sarısı rengi sizleri büyüleyecek güzelliktedir. Plaj 2008 senesinde Avrupa’nın en iyi açık alanı olarak seçilmiş ve ödül almıştır. Ayrıca 2011 senesinde ise Avrupa’nın en iyi plajı seçilmiştir. Caretta Carettalar’ın rahatsız olmaması için plaj içinde gürültü yapmak ve ışık kullanmak yasaktır. Bu yüzden plaj erken saatlerde kapatılmaktadır. Eğer caretta carettalara ilginiz varsa ilk gitmeniz gereken yer burası diyebiliriz.

Ekincik Koyu

Köyceğiz’in Ekincik Köyü’nde yer almaktadır. Buranın en önemli ve en çok ziyaret edilme sebeplerinden biri de tekne turlarının duraklarından biri olmasıdır. Bu yüzden ziyaretçilerin mutlaka bakmak istediği ve tercih ettiği yerlerden biri olmaktadır. Burada da bir önceki plajda olduğu gibi Caretta Carettalar yer almaktadır. Ayrıca çok sayıda zeytin ve çam ağaçları bulunmaktadır. Ağaçlar buraya eşsiz bir güzellik katar. Hem karadan hem de denizden sağlanan ulaşım ile daha çok tercih sebebi olmaktadır. Günübirlik ziyaret edip tesislerde konaklayabilirsiniz. Ayrıca piknik yapıp keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Piknik alanları sizleri oldukça fazla etkileyebilir.

Aşı Koyu

Dalyan’a uzaklığının yaklaşık 20-25 km olduğu bilinmektedir. Kalabalıktan uzak sessiz bir zaman geçirmek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Doğayla iç içe olmak istiyorsanız burası tam sizin için ayarlanmış diyebiliriz. Deniz içerisinde bulunan iskele sayesinde istediğiniz yerden denize girebilirsiniz. Bu sizler için oldukça büyük bir fırsat. Denizinin berraklığı ve sığlığı tercih edilme sebeplerinden biridir. Ayrıca koy içerisinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir tesis yer almaktadır. Piknik yapıp keyifli zamanlar da geçirebilirsiniz. Özellikle dalış yapmak isteyenlerin tercih edebileceği denize sahiptir. Sahip olduğu su altı dünyası oldukça etkileyici diyebiliriz.

Turtle Beach

İztuzu Plajı’nın devamında bulunmaktadır. Muhteşem bir manzaraya sahiptir. Keyifli bir tatil yapabilmek için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Oldukça sessiz bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Kumunun altın sarısı rengi sizleri büyüleyecek bir güzelliğe sahiptir. Yapacağınız yürüyüşlerinin sonunun gelmeyeceğinin garantisini verebiliriz. Oldukça keyif alarak yürüyüş yapıp nefis havayı tadabilirsiniz. Yaz tatilinizi Muğla’da geçirecekseniz tercihinizi buradan yana kullanabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.