Deniz Tutkunları İçin Seyahat Rotaları

Denizi ve denizde yolculuğu seven biriyseniz, Akdeniz’de liman liman gezmek ve denizde geçecek bir yolculuk da ilginizi çekecektir. Akdeniz üzerindeki çeşitli bölgeleri ve buralardaki kültürleri keşfetmek, gezginler için farklı ve güzel bir tecrübe olacaktır. Tam keyfinize göre bir yer bulursanız oralarda tatiliniz boyunca kalabilirsiniz. Gece hayatını sevenlerin Majorca, sahillerden çıkamayanların Santorini de kalmak isteyeceklerine şüphe yok.

Listemize bir göz atın ve nereye gitmek istediğinizi şimdiden seçin.

Santorini, Yunanistan

santoriniSantorini, volkanik bir adadır. Güzelliğinden dolayı Antik Yunan tanrılarının tatil yaptığı yer olarak da anlatılır. Ada gerçekten de bu iltifatı kaldıracak kadar güzeldir. Tepelerde yükselen beyaz evler otantiktir ve adayı tanımlayan bir unsurdur. Hava sene boyunca yumuşak ve Haziran’dan Ekim’e kadar da sıcaktır. Santorini, rahatlamak için mükemmel bir adadır.

Biletall.com’dan Yunanistan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Corsica, Fransa

corsicaCorsica’nın değişken tarihi , oldukça etkileyici bir manzaraya sahip olmasını sağlamıştır. Tarihsel birçok olaya tanık olan bu ada, bugün güzel sahili, dağlık manzarası ve yumuşak ikliminden dolayı gezginleri kendine çekmektedir.

Sardinya, İtalya

sardinyaAkdeniz’deki en büyük ikinci ada olan Sardinya, uzun bir kıyıya ve kumlu sahillere ev sahipliği yapıyor. Doğa değişken olduğundan dolayı at sürme, yelkencilik gibi etkinliklere fırsat sunuyor. Kışları kayak da yapabiliyorsunuz. Bu yüzden yılın her zamanında ziyaret edebileceğiniz nadir adalardan bir tanesi.

Menorca, İspanya

menorcaBalear Adaları’ndan bir tanesi olan Menorca, ufak olmasına karşın birbirinden göz alıcı yüz yirmi sahile sahiptir. Su kristal kadar berraktır ve yüzmek için mükemmeldir. Kano ve kayak oldukça yaygın etkinliklerdendir. Göz alıcı sahilleri dışında, geniş kuş ve çiçek çeşitliliğine sahiptir. Haziranın sonlarına doğru adadaysanız, adada yapılan festivale de katılabilirsiniz.

Majorca, İspanya

majorcaBinlerce turisti çeken ünlü İspanya adası Majorca, aktif gece hayatı ve kusursuz sahilleriyle tanınmaktadır. Chopin, Agatha Christie, George Sand gibi ünlü isimlerin de bu adada çalışıp, dinlendikleri bilinmektedir.

Dubrovnik, Hırvatistan

dubrovnikGezginlerin uğrak yeri olan Dubrovnik, tarihsel önemi sebebiyle UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Adada, teleferikle muhteşem mimariyi keşfedebilir, yaz festivallerine katılabilir, yelkencilik yapabilir ya da sahilde keyfinize bakabilirsiniz. Festivaller ilginizi çekiyorsa, adayı Mayıs ve Ekim ayları arasında ziyaret etmenizi öneririz.

Navagio Sahili, Yunanistan

navagioAklınızdan çıkmayacak cennet gibi bir sahil Navagio Sahili. Dik yamaçların çevrelediği tertemiz sahilde, yamaç paraşütü yapmak da oldukça yaygındır. Vromi Limanı’ndan tekne yolculuğuyla sahile ulaşıp, sahilde rahat ve huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Manarola, İtalya

manarolaResmedilmeye değecek kadar güzel olan Manarola, Cinque Terre bölgesindeki en muhteşem adalardan bir tanesidir. Bir çok romantik yürüyüş yoluna ve oldukça güzel manzalara ev sahipliği yapan bu köy, unutulmaz bir tatil yaşamak isteyen insanların vazgeçilmez noktalarından bir tanesi olacaktır.

Fransız Rivierası, Fransa

fransiz-rivierasiFransız Rivierası sadece tatil yapmak için gelinecek güzel bir yer olmasının yanında, tarihsel önemi açısından da ilgi çekicidir. Gezginler tek bir yerde konaklayabilir ya da kıyı boyunca her yeri keşfetmeyi tercih edebilirler. Sinemaseverlerin uğraması gereken Cannes bu rivierada yer almaktadır. Muhteşem sahilleri, heyecan dolu şehirleriyle , sessiz sakin bir tatil geçirmek istemeyen insanların uğraması gereken yerlerden bir tanesidir.

Biletall.com’dan Fransa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.