Doğu Ekspresi Alternatifi Arayanlar Buraya!

Son zamanlarda Doğu Ekspresi’nin artan popülerliğinin ardından dünyanın farklı yerlerindeki tren yolculuğu deneyimleri de merak edilmeye başlandı. Biz de dünya genelinde farklı özellikleriyle sizleri etkileyebilecek, lüks tren yolculuğu yapmak isteyenlerden, ilginç yolculuk deneyimleri yaşamak isteyenlere kadar birçok kişinin ilgisini çekebilecek 10 tren yolculuğunu listeledik.

Dünyanın Son Buharlı Treni: Jitong

Buharlı tren klasiği, artık karşımıza sadece istasyon caddelerinde veya tren müzelerinde çıkarken, dünyada hala çalışmakta olan sadece bir buharlı tren var. Çin’in kuzey kısmından, İç Moğolistan’a kadar giden son buharlı Jitong treni, trendekilere eşsiz bir yolculuğun kapılarını aralıyor.

Dünyanın En Hızlı Treni: Shinkansen

Uçak seyahatlerinde çok ciddi hızlarla karşılaşmak mümkünken trenlerde veya otobüslerde ulaşılabilen hız sınırları o kadar yüksek olmuyor ancak Japonya’daki Shinkansen treninin, karada giden en hızlı araç olduğunu söyleyebilmek mümkün. 581 km hıza ulaşan bu tren, dünyanın en hızlı treni olarak bilinmekte. Rotasından çok hızı, insanın büyüye kapılmasına neden oluyor. Japonya uçak biletinizi Biletall.com’dan alarak sizlerde dünyanın en hızlı treni ile Japonya’da seyahat edebilirsiniz.

Lüks Bir Tren Yolculuğu İçin; HiramBingham Ekspresi

Bilet fiyatlarının 750 dolar civarı olduğu bu trende Peru ile Machu Picchu arasında yapılan yolculuklar 3 saat sürmektedir. Trende canlı müzik gibi özellikler varken, en lüks trenler kategorisinde ilk sırada yer almaktadır.

Oyuncak Treni Denemeye Ne Dersiniz?

Oyuncak tren olarak bilinen Darjeling Limited treni, dünyanın en eski trenlerinden biri olarak bilinmektedir. Bu tren, Nepal ve Bhutan gibi asırlık hatlarda sefer yaparken, sefer yaptığı hatlar UNESCO Kültür Mirasları listesinde yer almaktadır.

Lüks ve Safari Eşliğinde Tren Yolculuğu

Dünyanın en lüks trenlerinden biri olan Pride of Africa treni, aynı zamanda en romantik trenlerinden biri olarak da kabul edilmektedir. Çöllerden tutun da vahşi yaşamın derinliklerine kadar sizi sürükleyecek olan bu tren, en eşsiz rotalardan birine sahip.

Sri Lanka Demiryolları

Trenleriyle ünlü Sri Lanka bölgesi, dünyanın en eski hatlarından biridir ve sömürgecilik faaliyetlerini sürdürmek için yapılmıştır. Rota boyunca, çay tarlaları, dağlar ve geniş arazilerin mistik havası, bambaşka âlemlere yolculuğa çıkmanıza neden olacaktır.

Flarm Ekspresi

Dünyanın hem en kısa hem de en büyüleyici tren yolculuklarından birini yapmanıza yardımcı olan Flarm Ekspresi, Norveç’in en çok turist çeken hizmetlerinden biri olarak bilinmektedir. Yol boyunca eşsiz güzellikler ve fiyortlar sizleri beklemektedir.

En Yavaş Tren: Glacier Ekspresi

Dünyanın en yavaş treni olarak bilinen Glacier Ekspresi, aslında yavaş olma özelliği sayesinde yolcularına büyük bir şans tanıyor. Nasıl mı? Rota boyunca, eşsiz vadiler, zirveler, şelaleler ve göllerden geçerken, bu manzaraları rahat bir şekilde fotoğraflayabiliyor ve manzaraların tadını çıkarabiliyorsunuz.

İki Haftalık Tren Yolculuğu

Toplamda 12 bin kilometrelik ve 14 günlük bir rotaya sahip olan Trans Sibirya treni, Moskova’dan başlayarak, Valdivostok’ta sona ermektedir. Birçok orman, nehir, plato ve eşsiz güzelliklere ulaşmanızı sağlayan bu tren, rota bakımından uzun olmasına karşın, vermiş olduğu keyifle bu dezavantajını kapatıyor. Ayrıca trenin bitiş noktasında Çin’e aktarma yapabileceğiniz bir rota seçeneği de bulunuyor.

TheGhan

Eşsiz bir doğa serüvenine çıkmak ve unutamayacağınız bir tren yolculuğu yapmak istiyorsanız, TheGhan treninin tam olarak size hitap ettiğini söylemek isteriz. Avustralya kıtasının birçok noktasını görme fırsatını sizlere sunan bu tren, 3 bin kilometrelik yolcuğun ne ara bittiğini anlamamanıza neden olacaktır.

1 Comment

  1. BiletallBlog

    İlginç bir filmdi. Ne oldu ne olacak çok düşündüren bir film. İyi takip etmek gerekiyor. Sürükleyiciydi ama

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.