Düşük Bütçeli Bir Seyahat Rotası İçin 5 Altın Öneri

Tatil, günümüzde artık bir lüks olmaktan çıktı. Her insan yıl içerisindeki yorgunluğunu, stresini azaltmak için ailecek ya da bireysel olarak tatile çıkmak istiyor. Tatilin ihtiyaç olduğu bu dönemde planlar daha çok bütçeye göre yapılıyor. Bu yazımız içerisinde düşük bütçeli seyahatler gerçekleştirmek isteyen kişilere 5 altın öneride bulunmaya çalışacağız. Bu önerileri dikkate almak sizlere ekonomik bir tatilin kapısını aralayacaktır.

Tur İmkanları vs. Butik Otel Seçimi

Düşük bütçeli bir seyahate çıkacaksanız tur firmalarından destek alabilirsiniz. Tur firmaları genel olarak sizin de özel olarak belirtmeniz doğrultusunda en ekonomik seçenekler üzerinden tatil yapmanızı sağlar. Ulaşım, konaklama gibi sorunları çözen tur firmaları aynı zamanda sizlere güzel bir gezi programı da oluşturabilirler. Tur şirketleri ile çalışmak istemezseniz kendi rotanızı kendiniz oluşturmanız gerekecek. Gideceğiniz şehir ya da bölgeye göre butik otelde kalabilir, kendi gezi planınızı kendiniz özgür bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Ülke Seçimi

Ekonomik bir tatil yapmak istiyorsanız ülke seçiminin çok önemli olduğunu bilmelisiniz. Bazen yurt dışı tatiller yurt içi tatillerden daha ekonomik olabilmektedir. Ancak yurt dışı tatil konusunda da dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.  Tercihlerinizi vize istemeyen ülkelerden yana kullanmanız gerekecektir. Vize basit gibi görünebilir ama yapılan masrafları bir hayli tutabilmektedir. Başlangıç için vize istemeyen fakat yaşam kalitesi ve kullandığınız para birimine göre alım gücü yüksek olan ülkelerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

En Ucuz Biletler Biletall.com’da »

Yeme & İçme

Ekonomik bir tatile çıktığınız için masrafları büyük ölçüde azaltmanız gerekiyor. Tatil süreniz boyunca sürekli popüler ve ünlü restorandan yemek yemek oldukça pahalıya gelecektir. Yeme & içme konusunda ya yerel restoranlardan destek alabilir ya da malzemeleri dışarıdan alıp kendi hazırladığınız yemeklerden tüketebilirsiniz. Alt tarafı bir yemek deyip geçmeyin, tatil bütçenizin yarısından fazlasını yemekler alıp götürebilir.

Alışveriş

Düşük bütçeli bir seyahat rotasında alışverişe de yer vermek gerekiyor. Tatile çıkmadan önce kendinize bir alışveriş bütçesi ayırmanız gerekiyor. Bu bütçeyi kıyafet, süs eşyaları, hatıra eşyaları ve elektronik olmak üzere ihtiyaçlara göre sınıflandırmanızı öneririz. Aksi halde ilk girdiğiniz dükkânda tüm paranızı harcayıp çıkabilirsiniz. Ekonomik bir tatilde plan tüm günü rahatlıkla kurtarabilir.

Müzeler

Tatiliniz boyunca bulunduğunuz ülke ve şehri daha yakından tanımak isteyeceksiniz. Müzeler bir ülkeyi yakından tanıyabileceğiniz en iyi yerlerdir. Ancak müzelere giriş için ödenen ücretlerin oldukça yüksek olduğunu göreceksiniz. Özellikle Avrupa ülkelerinden birine gittiğinizde en küçük bir müzenin bile 10 Euro civarı giriş bedeli talep ettiğini görmek sizi üzebilir. Bu nedenle müze tercihlerinizi olabildiğince ücretsiz müzelerden yana kullanın. Bazı ülkelerde ayın ilk günü ile son pazar günü tüm müzelere giriş ücretsiz oluyor. Bu tür kampanyalar bulunup bulunmadığına bakarak da gezinizi planlayabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.