En Görkemli Yılbaşı Kutlamalarının Olduğu Yerler

Yeni yıla yavaş yavaş yaklaşırken, kutlama hazırlıklarına birçok yerde başlandı. Her sene dünyanın dört bir yanında yeni yıl, büyük kutlamalarla karşılanıyor. Bu kutlamaların en görkemli olanlarını sizler için derledik. Hadi başlayalım! (:

New York – ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin yılbaşı kutlama merkezi olan New York’ta her sene yüz binlerce insan bu özel günü beraber kutlamak için bir araya geliyor. Aralık ayında Times Meydanı’nda birbirinden ünlü şarkıcılar hayranlarıyla buluşuyor. Yılbaşı gecesi geldiğinde ise Times Meydanı’nın ünlü dev ekranlarındaki sayaçlarla beraber yüz binlerce kişi geri sayıma başlıyor ve bu geri sayım görkemli havai fişek gösterisiyle sona eriyor. Amerika uçak bileti ile bu görkemli kutlamaya şahit olabilirsiniz.

 Edinburg – İskoçya

Hogmanay Festivali’ni daha önce duymuş muydunuz? İskoçların yeni yıl festivali olan Hogmanay sırasında her sene İskoçlar Edinburgh’da bir araya geliyor ve geleneksel kutlamalarıyla yeni yılı karşılıyorlar. Yeni yıl arefesinde milyonlarca İskoç, Auld Lang Syne şarkısını söyleyerek sokaklarda parti veriyorlar. Yılbaşı akşamında ise İskoçya’da her türlü etkinlik bulmak mümkün. İskoçlar da yeni yılı geri sayımla ve havai fişeklerle kutlamayı seviyorlar.

Barselona – İspanya

Katalonya’nın başkenti olan Barselona da her sene görkemli kutlamalara şahit olmakta. Halkın bir kısmı bu özel geceyi ailesiyle birlikte evde geçirirken bir kısmı ise eğlence mekanlarında ve ortak alanlarda kutlamalar yaparak geçirmekte. Diğer ülkelerde olduğu gibi yeni yıla havai fişeklerle giriş yapan Barselona’da bir gelenek bulunmakta. Yeni yıla girerken çalan 12 gonk sesiyle birlikte 12 üzüm tanesi yedikleri takdirde yeni yılın onlara şans getireceğine inanıyorlar.

Biletall.com’dan En Ucuz Barselona Uçak Biletini Bul »

 Prag – Çek Cumhuriyeti

Yeni yıl gecesinde gencinden yaşlısına milyonlarca insan havai fişekleri izlemek için belirli meydanlarda bir araya geliyor.  Charles Köprüsü’nün yakınlarında bulunan Prag Nehri, insanların toplandığı popüler yerlerden biri. Burada insanlar bir yandan havai fişekleri, bir yandan da havai fişeklerin nehir üzerindeki yansımasını izleyerek giriyorlar yeni yıla.  Havai fişeklerin çoğunu ise insanlar kendileri patlatıyorlar.

Yılbaşında Aklında Neresi Varsa, Biletall.com’da Uçak Bileti Var >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.