En Önemli Mimari Akımları ve Ülkelerden En İyi Temsillerini Öğrenmek İster Misiniz?

Bazıları bir ülkeyi yemekleri için ziyaret eder, bazıları içecekleri, bazıları da en ünlü simgeleri için. Bu yazımız, ülkelerin sokaklarında dolaşmaktan, hatta kaybolmaktan hoşlanan ve güzelliği şehrin mimarisinde arayanlara!

St. Petersburg, Rusya – Rokoko

Rokoko hareketi, 18. yüzyılda Fransa’da, daha önceleri kullanılmış olan katı kurallara ve simetrik desenlere sahip Barok tarzı ile savaşmanın bir yolu olarak ortaya çıktı. Her iki hareket de zengin bir şekilde dekore edilmiş mimari stilleriyle bilinirken, Rokoko derinlikten çok güzelliği önemser. Tüm Avrupa’da kullanılan bu tarz, en çok St. Petersburg’un kadın yöneticileri tarafından benimsendi. En ünlü örneği ise Catherine Sarayı.

Roma, İtalya – Barok

Romalıların yenilikleri ne kadar sevdiği birçok kişi tarafından bilinen bir bilgi. Bu durumu, moda olmuş neredeyse tüm mimari stillerinin şehirde var olmasından görebiliriz. Klasik, Gotik, Rönesans, Romanesk… Ama en ünlüsü Barok! Şehir; görkemliliği, zenginliği ve ışıkla gölge kontrastı ile bilinen Barok stilinin en büyük merkezlerinden biridir. Barok’un dramatik tarzını görmek için Aziz Petrus Meydanı veya Trevi Çeşmesi’ni ziyaret etmelisiniz!

Biletall.com’dan İtalya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Brasília, Brezilya – Fütürizm

Juscelino Kubitschek, 1956’da Brezilya Devlet Başkanı olduğunda, ülkenin çorak merkezinde yeni bir başkent inşa etmek için bir plan yaptı ve böylece Brasilia doğdu. Kubitschek, projeye yardımcı olması için mimar Oscar Niemeyer’i görevlendirdi; birkaç ay içinde Niemeyer, yeni şehir için konut, ticari ve hükümet binaları tasarladı. Dinamik çizgilerle, beton ve cam gibi malzemelerin kullanılması ve keskin zıtlıklarla Modernizmin bir kolu olan Fütürizm, Brezilya’nın başkentine uyumlu ve şık bir görüntü kazandırıyor.

Atina, Yunanistan – Klasik

Atina’daki kalıntıları gezmek, Antik Yunan’a dönmek gibi. Bunda milattan önce 400’lü yıllardan kalma taşların ve eski sütunların katkısı büyük. Klasik mimarinin mükemmel örnekleri için Hephaestus Tapınağı, Olimpiya-Zeus Tapınağı veya ikonik Parthenon’u gezebilirsiniz.

Biletall.com’dan Atina’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Budapeşte, Macaristan – Art Nouveau

Art Nouveau, Budapeşte’de 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında moda oldu ve şehir günümüzde bu mimari tarzı görmek için en iyi yerlerden biri olmaya devam ediyor. Gresham Sarayı, Hotel Gellért, Uygulamalı Sanatlar Müzesi, Budapeşte Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi dahil olmak üzere, Tuna Nehri’nin iki tarafında da bu tarzı görebilirisiniz.

Miami, Florida – Art Deco

Bu listenin en ikonik yerlerinden biri olan Miami Beach’in Historic District bölgesi, Art Deco Historic District olarak da biliniyor ve en büyük Art Deco mimarisi koleksiyonunu oluşturuyor.1920’lerde ve 1930’larda Miami’yi ultra modern ve lüks bir turizm beldesine dönüştürmek için mimarlar, bugün şehirle özdeşleşmiş olan simetrik ve geometrik desenleri, çiçek ve hayvan motiflerini ve pastel renkleri şehrin görünüşüne ekledi.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.