Fırat Ekspresi Hakkında Tüm Bilgiler

Kalkış Şehir: Adana
Varış Şehir: Elazığ

Rota Uzunluğu: 511 Km
Yolculuk Süresi: 9 Saat 30 Dakika

Fırat Ekspresi Nedir?

Fırat Ekspresi; başlangıcı Adana, bitiş noktası Elâzığ olan tren güzergâhıdır. Fırat Ekspresi tren bileti ile yolculuk yapan bir kişi Adana > Osmaniye > Malatya > Elâzığ’dan geçerek yaklaşık 9 buçuk saat süren yolculuk ile 511 kilometreyi geride bırakmış olacaktır.

Fırat Ekspresi tatil günleri öncesinde ve sonrasında yoğun olmaktadır. Tren bileti almak için acele etmekte fayda vardır.

Fazla uzun olmayan keyifli bir Fırat Ekspresi yolculuğu sırasında Anadolu topraklarını tanıma ve kartpostalları andıran bozkır manzaraları görmek mümkündür.

Fırat Ekspresi Güzergâhı ve Geçtiği Şehirler

Fırat Ekspresi, Akdeniz Bölgesi’nden Doğu Anadolu’ya doğru yol almaktadır. Fırat Ekspresi güzergâhı Adana’dan başlayarak Osmaniye – Malatya rotasını izleyerek Elâzığ’a ulaşmaktadır. Fırat Ekspresi 11 adet gar ve istasyonda durmaktadır bunlar şu şekildedir; Adana Tren İstasyonu – Kremithane Tren İstasyonu – İncirlik Tren Garı – Yakapinar Tren Garı – Ceyhan Tren Garı – Günyazı Tren İstasyonu – Toprakkale İstasyonu – Osmaniye Garı – Mamure İstasyonu – Yarbaşı İstasyonu – Bahçe İstasyonu.

Fırat Ekspresi her gün düzenli olarak Adana’dan Elâzığ’a sefer düzenlemektedir. Fırat Ekspresi her gün 8.35’te Adana Tren İstasyonu’ndan hareket etmektedir.

Fırat Ekspresi Sefer Saatleri

Gidiş:

Fırat Ekspresi Adana Tren İstasyonu’ndan 08.35’te kalkış yapacak ve 18.10’da Elâzığ Bahçe İstasyonu’na ulaşacaktır. Elâzığ’da güzel vakit geçirmenin birçok yolu vardır. Tarihi Harput Kalesi’ni ve Harput Ulu Camii’ni gezebilir veya Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarına ve 2008 yılından beri gerçekleştirilen Çayda Çıra Film Festivali’ne katılabilirsiniz.

Dönüş:

Fırat Ekspresi dönüşü için aynı ekspres tren ile seyahat edebilirsiniz. Elâzığ Bahçe İstasyonu’ndan Adana Tren İstasyonu’na her gün sabah 08.10’de sefer bulunmaktadır. Aynı şekilde yolculuk 9 buçuk saat sürmekte ve aynı rotayı izlemektedir.

Adana → Elâzığ Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1 Adana 08.35
2 Osmaniye 09.53
3 Gölbaşı 13.32
4 Malatya 15.57
5 Elâzığ 18.07(Varış)
Elâzığ → Adana Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1 Elâzığ 08.10
2 Malatya 10.46
3 Gölbaş 13.07
4 Osmaniye 16.31
5 Adana 17.46(Varış)

Fırat Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

Fırat Ekspresi bileti almak için elinizi çabuk tutmanız gerekebilir. Fırat Ekspresi tren bileti satın almak için TCDD sayfasından nereden nereye alanında Adana – Elâzığ seçimini yaptıktan sonra tarihi de seçip seferleri listeleyebilirsiniz.

Fırat Ekspresi’ndeki Vagon Tipleri

Fırat Ekspresi’nde tek tip vagon bulunmaktadır. Fırat Ekspresi vagon tipi şu şekildedir:

  • 2+1 Pulman Vagon

En kolay bilet bulunan vagon pulman vagonlarıdır. Bir sırada ikili, bir sırada tekli koltuklar olan vagon tipidir. Koltuklar ve koltuk diz mesafesi oldukça geniştir.

Fırat Ekspresi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Valiz için ayrı bölüm var mı?

Tren içerisinde valizler için ayrı bir bölüm bulunmamaktadır fakat koltuk üstlerinde baş üstü raflar vardır.

Tuvalet var mı?

Trenin her vagonunda tuvalet ve lavabo bulunmaktadır.

Fırat Ekspresi’nde evcil hayvan kabul ediliyor mu?

Evcil hayvan kabul ediliyor fakat %50 indirimli şekilde bilet almanız gerekmektedir.

Tren içi sıcaklığı nasıl?

Vagonların hepsinde sıcaklık yeterli derecededir.

Trende priz var mı?

Kuşetli ve yataklı vagonlarda priz bulunmaktadır. Priz sayısı yetersiz kalabilmesi durumuna karşı yanınıza çoğaltıcı almanızı tavsiye ederiz.

Trende internet var mı?

Trende Wi-Fi bulunmamaktadır.

Trende sigara içiliyor mu?

Tren içerisinde sigara içmek yasaktır.

Fırat Ekspresi Görselleri

 

Turistik Olarak Fırat Ekspresi

Fırat Ekspresi ile seyahat etmek için en uygun zaman.

Fırat Ekspresi için en uygun zaman ilkbahar aylarıdır. Nedeni ise trende güzel manzaralara şahitlik edecek en doğru zaman olmasıdır. Ağaçlar yeşerip çiçek açarken seyahat etmek hoş olmaktadır. Ayrıyeten yaz aylarında Adana ili oldukça sıcak olmaktadır. Sıcaktan rahatsız olmamanız açısından seyahatlerinizi yaz gelmeden gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Adana’da görülmesi gereken yerler.

Adana’nın görülmesi gereken yerlerden bahsetmek gerekirse ilk sırada Keban Nehri gelmektedir. Keban Nehri Sabancı Merkez Camii ve Adana Merkez Parkı’nı kıyısında bulundurmaktadır. Hafta sonu ailecek vakit geçirmek isteyenler için doğru nokta Belemedik Vadisi olabilir. Ailecek piknik yapmaya oldukça elverişli olan vadi yeşiller içerinde kalmıştır. Bir sonraki durak ise Adana Sinema Müzesi. Özellikle Yeşilçam sevenlerin mutlaka uğraması gereken noktalardan birisidir. Sevdiklerinize hediyelik eşya alacaksınız Adana Kazancılar Çarşısını ziyaret edebilirsiniz. Burada şehri simgeleyen birçok hediyelik eşya alabileceğiniz dükkanlar bulunmaktadır.

Adana’da ne yenir?

Adana’da yemek seçeneği oldukça fazladır. Daha çok et yemekleri ile öne çıkan Adana’da en çok tüketilen ve bilen yemek Adana Kebabıdır. Adana Kebabı yemek için mekân aramanıza gerek yoktur. Önünüze gelen herhangi bir yerde yiyebilirsiniz. Çünkü tüm kebapçılar özenle yapmaktadır. Adana’da yiyebileceğiniz diğer bir lezzet ise sokak lezzetleri arasında bir numara olan ve özellikle geceleri tüketilen şırdan ve mumbar yemekleridir. İkisi de sakatat yemeğidir ve birbirinden lezzetlidir. Adana’da mutlaka bici bici yemelisiniz sadece Adana ve çevresinde yiyebileceğiniz bir çeşit tatlıdır. Dondurmaya benzese de ana maddesi nişasta ve buzdur.

Elazığ’da görülmesi gereken yerler.

Elazığ’ın simgesi olan Harput Kalesi görülmesi gereken yerler arasında ilk sıradadır. Kale içerisinde kafe ve restoranlar bulunmaktadır mükemmel Elazığ manzarası i eşliğinde bir şeyler yiyip içebilir tarihi kokusunu soluyabilirsiniz. Yaz aylarında seyahat edecek kişiler için ferahlatıcı noktalar arasında yer alan Hazar Gölü, piknik ve kamp yapmak için oldukça elverişli bir alandır. Çırçır şelalesi ise Keban Barajının etkisi ile oluşan dünyadaki en genç şelaledir. Yeşilliklerin arasında kalan şelale etrafında büyüleyici manzaranın eşliği ile yürüyüş yapmak ruhunuzu dinlendirecektir. Kış aylarında şehri ziyaret eden kişiler Hazar Baba Kayak Merkezine mutlaka uğramalı. Özellikle kış sporları ile ilgilenen kişiler için oldukça iddialı bir kayak merkezidir.

Elazığ’da ne yenir?

Her şehrin olduğu gibi Elazığ’ında yöresel yemekleri bulunmaktadır. Bunların başında bulgur ile yapılan bir çeşit köfte olan Harput köftesi gelmektedir. Daha önce toz şeker ile peyniri bir pidenin üzerinde gördünüz mü? Şeker ve peynir ana malzemeleri olan pide Elazığ’a has lezzetler arasındadır. Peynirli Ekmeği birçok mahalle fırınında bulmak mümkündür. Elazığ dışında zor karşılaşacağınız lezzetlerden birisi de Pestil Kavurmasıdır. Pestiller kibrit kutusu boyutunda kesilir tereyağı ile pişirilir. Üzerine dövülmüş ceviz serpiştirilerek servis edilir. Elazığ’ın hediyelik ve atıştırmalık lezzeti olan pekmez sucuğu olarak da bilinen Orcik, sevdiklerinize götürebileceğiniz yöresel hediyelerdendir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.