Hafta Sonu Tatili İçin Gidilebilecek Şehirler

Hayatının büyük bir kısmını çalışarak geçiren insanların mesaisi her hafta içi sabah 9 akşam 6 veya sabah 8 akşam 5 şeklinde geçiyor. Bu yüzden de hafta sonları herkes için oldukça fazla önem arz ediyor. İki gün de olsa nasıl değerlendirebilirim çabasına giriliyor. Hafta sonları keyifli bir seyahat programı oluşturmak oldukça düşünülmesi gereken işlerden biridir. Biz de sizler için bu düşünce yoğunluğunu azaltmak ve seçeneklerinizi belirlemek için gidebileceğiniz şehirleri listeledik. İki gün de olsa ülkemizin gezebileceğiniz birçok şehri bulunmaktadır.

İzmir-Çeşme-Alaçatı

İzmir’in bütün ilçeleri neredeyse tatil için uygun diyebileceğimiz bir özelliktedir. Her ilçenin kendine has özelliğinin olması dışında neredeyse hepsinde denizin olması tatil için bulunmaz bir değerdir. Gerek yaz tatili gerekse hafta sonu bir kaçamak yapmanız için tercih edebileceğiniz şehirlerden biri olabilir. Özellikle ege bölgesinde yaşayanlar için oldukça avantajlı bir tatil diyebiliriz. Çeşme ve Alaçatı hem günübirlik konaklayabileceğiniz yerler açısından iyi olanaklar sunar hem de sizlere gün içinde veya iki günde şehri tamamen gezme imkanı verir. Hafta içinin yorgunluğunu atmanız için birebir diyebiliriz. Oldukça keyifli sokakları bulunan bu iki şehir sizlerde yürüyüş yapma isteği doğuracaktır. Eğer hafta sonunuzu değerlendirmek ve bulunduğunuz şehirden kaçmak istiyorsanız hem de İzmir yakınlarındaysanız tercihinizi Çeşme’den, Alaçatı’dan yana kullanabilirsiniz.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Bolu

Bolu ülkemizi neredeyse her mevsiminde gidilebilecek şehirlerinden biridir. Ancak kısa zamanlı tatil planları için oldukça elverişli olduğu bilinmektedir.  Hafta sonu tatilinizi ailenizle, sevdiklerinizle keyifli bir şekilde geçirmek için Bolu Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Sizlere sunulan konaklama imkânlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca iki gün için keyifli bir çadır tatili daha doğrusu kamp tatili yapabilirsiniz. Bolu bu yönüyle tam anlamıyla bir dinlenme şehri olabilir. Tatil planınızı yaparken bu şehri atlamayın derim.

Biletall.com’dan Bolu’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Çanakkale-Gökçeada-Bozcaada

Adaları gezmek veya orada konaklamak sizlere ayrı bir duygu tattıracaktır diyebiliriz. Çanakkale yakınlarında yaşıyorsanız mutlaka ada ziyareti yapmalısınız. Bunun için de hafta sonlarını değerlendirebilirsiniz. İki günlük hafta sonu tatilinizde hafta içi oluşan yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Adaların sizlerde o mükemmel tarihimizin duygularını yeniden kabartacağına emin olabilirsiniz. Ülkemizin hem tarihine hem de doğal güzelliklerine birebir şahitlik yapmak istiyorsanız Bozcaada ve Gökçeada sizin için oldukça uygundur.

Biletall.com’dan Çanakkale’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Muğla

Özellikle yazın tercih edilen şehirlerden biri olan Muğla sizlerin tercihine göre kış mevsiminde de gidilebilecek yerler arasındadır. Ege ve Akdeniz bölgesinde yaşıyorsanız ve Muğla’ya yakınsanız Muğla sizler için keyifli bir seyahat olabilir. Deniz kenarında zaman geçirmek sadece denize girmek değil de sahilde çay içip sevdiklerinizle keyifli anlar yaşamak bile büyük bir değişiklik olacaktır. Muğla’nın ilçelerinin güzelliği de ayrıca önemlidir. Yaz turizmine en çok katkı sağlayan yerlerden biri diyebiliriz. Özellikle Azmak Nehri’nde yapılan tekne turlarına mutlaka katılıp o keyifi tatmalısınız. Bir kere gidenin tekrar gitmek isteyeceği yerlerden biri olan Muğla, her türlü seyahat ve tatil için iyi bir seçenektir.

Biletall.com’dan Muğla’ya En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Diyarbakır-Mardin-Urfa

Doğunun vazgeçilmez şehirlerinden olan bu önemli şehirler gezmekle bitmeyecek güzelliklere sahiptir. Gezilecek yerleriyle olsun yemekleriyle, kahvesiyle olsun ayrı ayrı bir sürü güzelliğe sahip oldukları bilinmektedir. Eğer bu şehirlere yakınsanız ve gitme imkânınız varsa bu imkanınızı mutlaka değerlendirmelisiniz. Birkaç günlüğüne kafa dinlemeniz için mükemmel bir seçenek diyebiliriz. Sokaklarında yapacağınız yürüyüşler bile sizlere bütün yorgunluğunuzu attırabilir. Hafta sonunuzu keyifli bir şekilde geçirmek istiyorsanız ve bu şehirlere yakınsanız tercihinizi Urfa, Mardin ve Diyarbakır’dan yana kullanabilirsiniz.

Biletall.com’dan Mardin’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.