Havalimanlarında Nasıl Vakit Geçirilir?

Oldukça farklı bir durum olsa da, havalimanlarında vakit geçirme fikri gerçekten de önemli bir konudur. Çünkü uçuşunuza ne kadar süre kalırsa kalsın, bir şeklide beklemek zorunda kaldığınız zamanlar illa ki olacaktır. Bu yüzden bu tarz durumlarda yapmanız gereken şeylerin başında, vakit geçirebilmeniz için bir meşgale bulmanız gerekebilir. Örneğin kitap okumak, araştırma yapmak, kafede bir kahve içmek ve benzeri tarzda mekanlarda zaman geçirerek havalimanında ki boş vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Hatta bu tarz durumlarda, havalimanındaki kitapçılar da verimli bir seçenek sağlayacaktır sizin için. Geleneksel, yenilikçi ve estetik olarak karşınıza çıkarılan ve çalışma kapsamları bakımından oldukça büyük yenilikler üreten havalimanı kafeleri, bulunduğunuz şehrin geleneksel tatlarını ve noktalarını da bünyesinde barındırdığı için ön plana çıkarılan büyük seçenekler sunacaktır. Hemen hemen herkes için çeşitli tatlar ortaya çıkaran havalimanı kafeleri, vakit geçirmeniz için kullanacağınız mekanlardan sadece birisi. Bunların yanında çeşitli broşürleri okuyarak (havalimanlarında çoğu zaman tanıtımlar bulunur), bulunduğunuz yerin detaylarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca dergi satışı yapılan dükkanlardan, çizgi roman ve benzeri pek çok eser alabilir, bunların incelemesini ön plana çıkarabilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz şehre göre gittiğiniz havalimanında, çeşitli lokantalar, restoranlar olabilir. Oralardan yöresel yemeklerin tadına bakabilir, yeni incelemeler yaparak fikirler edinebilirsiniz. Zaman kaybetmeyin ve sizin için sunulan pek çok detayı incelemeye başlayın. Tabi bunların yanında kulaklığımı takıp müzik dinlemek  istiyorum derseniz, o da bir seçim olacaktır.

Havalimanlarında Nasıl Vakit Geçirilir?

Genellikle Rötar Sıkıntısı Yaşanıyorsa Bunlara Dikkat Edin

ucak-rotarBazen, zorlu hava koşulları ve hava trafiğinin yoğun olması durumunda, havalimanlarında rötarlar yaşanabilir. Hatta çoğunlukla büyük şehirlerde hava trafiğinden dolayı rötar yaşama durumu yüksektir. Bu tarz durumlarda dikkat ettiğimiz birbirinden farklı seçenek bulunurken, olası bir rötar durumunu takip edebileceğiniz ekranlar sizlere yol gösterecektir. Genellikle kafelerde bir kahve içerken, ücretsiz olarak sunulan internet seçeneklerini ön plana çıkarabilirsiniz. Bu sayede hem kafede yer alan internetten faydalanmış olursunuz (gerek tabletiniz için, gerek netbook için, gerek ise mobil cihazlarınız için oldukça elverişli bir çözüm olacaktır), hem de ortamın kalabalık hallerinden bir kahve ile sıyrılmış olursunuz.

Kendinize En Uygun Uçak Biletlerini Listeleyin »

Keyfe Keder Zamanlamalar

havaalani-cafeHavalimanındaysanız ve uçuşunuzun başlayacağı saati bekliyorsanız, vakit geçirmek için yapacağınız çeşitli seçenekler mevcut. Bunların başında kafeler, eğlence merkezleri (bazı havalimanlarında yer alan internet kafeler), çeşitli okuma salonları, güncel olarak gündemi takip edebileceğiniz televizyonlu mekanlar, internet sunan kafeler, ücretsiz internet desteği ile hizmet veren internet firmaları ve pek çok seçenek, havalimanlarında sizlere estetik bir bakış açısı sunacaktır. Bu sayede hem canınız sıkılmayacak, hem de havalimanlarında vakit geçirmek için çeşitli alternatifleriniz olacaktır. Bir kahve alarak, masanıza oturabilir ve internet üzerinden araştırma yapmaya devam edebilirsiniz. Ya da okuma yapıyorsanız, bir kahve alarak kitabınızın başına geçebilirsiniz. Bu sayede hem kitabınızı incelemiş olursunuz, hem de zamanın nasıl geçtiğini hatırlamazsınız bile. Bu denli bir konfora ve rahatlığa alışarak yapmak istediğiniz her türlü okumayı, incelemeyi ve araştırmayı yapabilirsiniz. Bu sayede uçuş saatinizi bekleyebilirsiniz. Ayrıca uçuşunuz rötar yaptıysa, bu rötarı beklemek için dahi bu mekanları tercih edebilirsiniz.

Havalimanlarına Çeşitli Alternatifler

            Havalimanlarına çeşitli alternatifler sunan mekanlar, genellikle içeride yer almaktadır. Çeşitli konularda asgari olarak ihtiyaçlarınızı görecek pek çok mekanın bulunduğu noktaları, havalimanlarında bulabilirsiniz. Bunların arasında ufak başlıklar atmamız gerekirse şu şekilde gidebiliriz:

  • Kitap, Gazete, Dergi

En klasik ve en bilinen vakit geçirme biçimleri arasında yer alan kitap, gazete ve dergi okuma kültürü, çoğu zaman bizim için bir gereklilik halini alıyor. Valizinizi hazırlarken kitaplarınızı unutmayın ve bu konuda ekstra bir liste bile hazırlamaya çalışın. Kitabınızı el bagajınıza koyarak, işleminizi pratik bir şekle sokabilirsiniz. Günlük gazete ve dergiler ile de gününüzü geçirebilirsiniz. Başka ülkelerin gazetelerini, dergilerini de bulabileceğiniz havalimanları, sizler için pek çok ayrıntı ve çözüm yaratacağı için dikkatinizi çekebilecek pek çok alternatif bulabileceksiniz. Elektronik kitap (e – ink teknolojisi) sayesinde yüzlerce kitabı aynı anda yanınızda taşıyabilirsiniz. Bu da sizin için özel bir çözüm oluşturacaktır.

 

  • Filmi İzleme Seçenekleri

Uzun süreli uçuşlarınız için havalimanında bekleme süreniz uzun ise, bu tarz işlerde karşımıza çıkan film izleme alternatifi bize büyük heyecanlar sunabilir. Yolculuğa çıkmadan evvel mutlaka şarjınızı doldurun ve uçuş durumundan önce havalimanında film izleyebilmek için yeterli şarjınız olsun. Filmin tam ortasında tükenen şarj, sizin için de bir hayal kırıklığı oluşturabilir. Tabi bunun için de alternatifler var. Havalimanında yer alan kafelerden birine oturarak, hem internet çözümü bulmuş olursunuz, hem de elektrik sorununuz olmaz. Bu sayede bilgisayarınızı da rahatlıkla şarj etmiş olursunuz. Eğer bir izleme listeniz var ise, bunu havalimanlarında rahatlıkla ön plana çıkarabilirsiniz. İnternetiniz hazır ise, bir kafeden elektrik sorununu da çözdüyseniz, kolaylıkla film izleyebilirsiniz.

 

  • Teknoloji İle İlgili Temizlik

Günlük yaşantımızda oldukça zaman alan işlerin başında temizlik geliyor. Bu temizlik işlemi çoğu zaman can sıkıcı olsa da, havalimanlarında bu tarz işlerinizi de rahatlıkla yapabilirsiniz. Örneğin telefonunuzu temizleme, silme gibi işlemleri yapmakla kalmayıp, gereksiz dosyalarınızı, whatsupp fotoğraflarınızı, ya da gereksiz maillerinizi silebileceğiniz şekilde bir temizlik yapabilirsiniz. Havalimanında vakit geçirmek için etkili yöntemlerin başında gelen bu seçenekleri kullanabilirsiniz kolaylıkla.

 

  • Oyun Oynamak

Eğer havalimanında iseniz ve uçağınızın kalkması için süre varsa, yapacağınız işlemlerin arasında oyun oynamak da olabilir. Oyun meraklıları için özel olarak üretilen ve zaman harcama konusunda büyük bir başarıya sahip olan bilgisayar ve telefon oyunlarıyla kolaylıkla zaman geçirebilirsiniz. Powerbank adaptörler kullanarak yolculuğunuz için ekstra bir şarj desteği sağlayabilirsiniz. Bunların yanında isterseniz arkanıza yaslanıp, kulaklığınızı takıp, uçakları izleyebilirsiniz. Bu sayede hem seyahat konusunda yeni düşünceler biriktirebilirsiniz, hem de aklınıza gelecek fikirleri listeleyebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.