Haziran Ayında Tatile Gidilebilecek En Uygun Yerler

Haziran ayı ülkemizde tatilin başlangıcı anlamına gelir. Okullar kapanır, bütün bir yılın yorgunluğunu geride bırakmak için tatil beldelerine akın edilir. Haziran baharın bitişi ve yazın başlangıcı olduğu için tatil için özellikle sahil bölgeleri tercih edilir. Ancak henüz tam sıcaklar gelmeden kültür turizmi yapmak için de en uygun mevsim Haziran ayıdır. Haziran ayında tatile gitmek için en uygun mekânlar;

SİDE

side-antalyaAntalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Side, modern turistlik tesisleri, antik çağlardan kalan kalıntıları ve ince kumlu plajları ile Haziran ayında tercih edilebilir tatil mekânlarından bir tanesidir. Her aradığınızı bulabileceğiniz bir deniz tatili ile birlikte, Roma ve Bizans döneminden kalan kalıntıları gezebilirsiniz. Ayrıca Side’ye 6 km kadar yakın mesafe bulunan Manavgat Şelalesi’ni ziyaret edebilir, gladyatör yarışlarının yapıldığı 1500 kişilik kapasiteli eski antik tiyatroyu görme imkânına sahip olabilirsiniz.

En Ucuz Side Otobüs Bileti Al >>

EĞİRDİR

egirdirHaziran ayında bir sahil şehrinde tatil yapmak isteyenler için en ideal mekân Eğirdir’dir. Türkiye’nin alternatif turizm cenneti olan Eğirdir’in 7 renkli gölü, Haziran ayında yelkenli sporu yapmak için son derece idealdir. Yelkenli sporu ve paraşüt atlayışı yapmak için Haziran ayında Eğirdir’i tercih edebilirsiniz. Göl kenarındaki otellerde kalıp, gölün ve ada turunun keyfini çıkarabilirsiniz.  Altın kum plajında yüzebilir, doğa harikası bu beldeyi gezebilirsiniz. Eğirdir’in yakınında yer alan Yazılı Kanyon’a gidebilir, doğa yürüyüşü yapıp, serin kanyon suyunda yüzebilirsiniz.

HALFETİ

halfetiTürkiye’nin doğusunda Fırat nehrinin kenarında yer alan Halfeti, Haziran ayında ziyaret etmek için son derece uygundur. Şanlıurfa’nın ilçesi olan Halfeti, kültür turizmi için tercih edilebilecek mekânlar arasında yer almaktadır. Tekne turları ile batık Halfeti şehrini gezebilir, Fırat nehrinin serinliğinde harika bir tatil yapma imkânı elde edersiniz.

BODRUM

bodrumHaziran ayında Ege kıyılarında tatil yapmak isteyenlerin vazgeçilmez mekânı Bodrum’dur. Ege Denizi’nin en güzel sahillerinin bulunduğu Bodrum’da Haziran ayında güneşin ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz.  Haziran ayında tenha olan Bodrum’da dilediğiniz kumsalda rahatça güneşlenebilir ve dilediğiniz sahilde yüzebilirsiniz.

En Ucuz Bodrum Otobüs Bileti Al >>

UZUNGÖL

uzun-golKaradeniz’de tatil yapmak için en güzel mevsim yaz ve bahar ayıdır. Yeşil ve mavinin tüm tonlarının yer aldığı Trabzon’un Uzungöl yaylalarında, Haziran ayında tatil yapmak son derece keyifli olacaktır. Eğer Haziran ayında doğa tatili yapmak isterseniz, Uzungöl sizin için en uygun tatil beldesi olacaktır.

KEMER

kemerAntalya’nın ilçesi olan Kemer, Haziran ayında tatil yapmak isteyenler için en güzel mekânlardan bir tanesidir. Birbirinden güzel koyların yer aldığı Kemer’de, dilediğiniz gibi yüzebilir, denizin, güneşin ve sahilin keyfini çıkarabilirsiniz.

FETHİYE

fethiyeMuğla’nın en güzel ilçelerinden olan Fethiye, doğal güzellikleri ile Haziran ayında tatil yapmak isteyenlerin seçtikleri beldeler arasındadır. Turizm açısından oldukça gelişmiş olan Fethiye’de Haziran ayında denize girmek ve güneşlenmek son derece idealdir. Fethiye’de antik çağlardan kalan kültürel güzellikleri görebilir, Ege’nin serin ve turkuaz sularında yüzebilirsiniz. Fethiye’de turlara katılıp, berrak koylarda dalış yapma şansını da elde edersiniz.

KUŞADASI

kusadasiAydın ilinde yer alan Kuşadası’nda Akdeniz iklimini yaşayıp, Ege denizinin serin sularında yüzmenin keyfini yaşayacağınız tatil mekânlarındandır. Türkiye’nin turizm cennetlerinden biri olan Kuşadası, Haziran ayında tatil yapmak isteyenlerin tercih edebileceği harika bir sahil beldesidir. Kuşadası’nda her bütçeye uygun otel ve pansiyonlar yer almaktadır. Deniz, güneş ve kumsalın tadını çıkarmak, bronz bir tene kavuşmak için Haziran ayında Kuşadası’nı tercih edebilirsiniz.

AĞVA

agvaHaziran ayında İstanbul yakınlarında tatil yapmak isteyenlerin vazgeçilmez mekânlarından bir tanesi de Ağva’dır. Ağva’nın yemyeşil ırmağı ve masmavi denizi, huzurlu bir tatilin kapılarını aralar. İstanbul’a yakın olması sebebi ile yaz ve kış aylarında her daim tercih edilen Ağva’da denizin tadını çıkarmak için en güzel ay Haziran’dır. Şirin bir tatil beldesi olan Ağva’da, denize girebilir, nehir kenarında bisiklet turu yapabilir, yeşillikler arasında zamanınızı huzurla geçirebilirsiniz.

ALTINOLUK

Çanakkale’nin en güzel tatil beldelerinden olan Altınoluk’ta tatil yapmak ayrıcalıktır. Haziran ayında tatil yapmak isteyenler için hem denizi, hem de dağları oldukça cazip bir beldedir. Huzur ve sağlık arayalar için Altınoluk’un havası son derece şifalıdır. Haziran ayında Altınoluk’ta son derece güzel bir tatil yapabilirsiniz.

En Ucuz Çanakkale Altınoluk Otobüs Bileti Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.