Her İnsanın Hayatı Boyunca En Az Bir Kere Deneyimlemesi Gereken Yerler

Dünya üzerinde milyonlarca insan, milyonlarca farklı kültür ve farklı doğa mevcut. Her köşesi farklı hikayeler ve deneyimlerle dolu. Bu sebeple öğrenebileceklerimizin sınırı yok. Bu yazıda dünya üzerindeki sınırsız deneyimlerden insan hayatı boyunca en az bir kere deneyimlemeniz gereken yerleri sıraladık.

Machu Picchu

Dünya harikalarından bir tanesi. Yürüyüş, 15 farklı ekosistem eşliğinde eski İnka zamanı ticaret yolunu izliyor. Ve yolun sonunda, Machu Picchu’nun eski İnka kalesi, çok eski zamanlardan beri ayakta kalan bu görkemli yer sizi bekliyor. Dünya harikası olmasının bir sebebi olmalı, değil mi?

Avustralya’da dalış

Avustralya en küçük ama belki de en çok doğal yaşam ile zengin kıta. Avustralya gezisi, vahşi yaşam ile karşılaşmanın ve onlarla iç içe barınmanın en mükemmel fırsatı. Bir şnorkel alın ve suya dalın. Hemen suyun kenarındayken manta ışınları, kaplumbağalar, balina ve köpekbalıkları ile karşılaşacaksınız. Nefes kesen bir tecrübe olacağına eminiz.

Biletall.com’dan En Ucuz Avustralya Uçak Biletini Bul »

Alaska

Alaska çeşitli vahşi yaşam ve parlayan buzullarla dolu mavi bir rüya gibi. Yürüyüş yapın, kayık ile buzulların arasında dolaşın, ikonik Denali ve Wrangell-St Elias milli parklarını ziyaret edin. Buzulların arasında gezindikçe  geyik, karibu, boz ayılar, deniz samuru, martı ve kambur balinalarla karşılaşın.

Dalmaçya Adaları

Game of Thrones dizisine kadar Hırvatistan’ın doğal güzellikleri bu kadar gözler önünde değildi. Ancak şimdi hayatınızda mutlaka deneyimlemeniz gereken yerler arasında. Masmavi sularda yüzmek, lezzetli Hırvat mutfağını tatmak için bolca fırsatınız olacaktır Dalmaçya Adaları’nda. Dalmaçya kıyılarında gezmek unutulmaz bir deneyim, harika bir tatil ve keşif yolculuğu olacaktır sizin için.

Kerala

Hindistan’ın okuma yazma oranı en yüksek, en gelişmiş yerlerinden Kerala mutlaka görmeniz gereken bir yer. Dünya üzerinde sadece burada yapılan “backwater” turu ile Hindistan doğasının sakinleştirici güzelliğinde yola çıkın. El değmemiş doğasını, mutlu insanlarını görün.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.