Hesaplı Tatil İçin 6 Alternatif Destinasyon

Uygun tatil seçenekleri arayanlar, hem gidecekleri yerdeki konaklama ücretlerine hem de bilet fiyatlarına bakıyor. Hesaplı bir tatil yapmak isteyenler uçak biletinin pahalı olmasından yakınarak uzak yerleri tercih etmiyor. Fakat gidilecek yerdeki yaşam koşullarını iyi araştırarak uygun yerler belirlenebilir, böylece bilet fiyatını telafi ederek harika bir tatil geçirilebilir.

1. Hırvatistan

Eşsiz mimarisi, katedralleri, kiliseleri ve müzeleriyle Hırvatistan’ın başkenti Zagreb, her yıl yaklaşık 700 bin turistin ziyaret ettiği bir yer. Dalmaçya’nın başkenti olarak kabul edilen Split kenti ise, ülkenin en güzel kenti olarak kabul ediliyor. Her bütçeye uygun otelleri ve yazlıkları ile tatilcilerin tercih ettiği Split, ünlü Çan Kulesi ve Peristil Meydanı Riva ile dikkat çekiyor. Ülkenin bir başka turistik bölgesi olan Dubrovnik resort ve otellerle doludur. Antalya’ya benzetilen yerdeki dar sokaklardan denize ulaşmanın keyfi hiçbir şeye değişilemez. Ülkenin bir de adaları meşhurdur. Yaz tatili için en ideal yerlerden biri olan adalarda çeşitli deniz ürünleri ile hesaplı ve keyifli bir tatil geçirmek mümkündür.

2. Krakow – Polonya

Konaklamanın çok uygun olduğu şehirlerden biri olan Krakow’da ucuz ve kaliteli otel sayısı hayli fazladır. Otel yerine ev kiralamak isteyenler için de eski kent merkezinde pek çok kiralık yer mevcut. Polonya’daki en eski ve en büyük şehirlerden biri olan Krakow, ülkenin eski başkenti olduğu için bir nevi, Polonya’nın başkenti sayılıyor. Her yıl yaklaşık 7 milyon kişinin ziyaret ettiği bölgede en çok Wieclizka tuz madenleri ve soykırımın izlerini merak edenlerin uğradığı ünlü Auschwits kampı ilgi çekiyor.

3. Marakeş – Fas

Berberi dilinde “Tanrının Ülkesi” anlamına gelen Marakeş, Fas’ın en bilinen şehridir. Yerli halk, kızıl renkteki toprak nedeniyle şehri “Kızıl Şehir” olarak isimlendirir. Ekonomik bir tatil yapmak isteyenler için ucuz otel imkanlarının bulunduğu şehir, yürüyerek keşfedilebilir. Botanik bahçeleri, medreseler ve araç girmeyen ara sokaklar, görülmeye değer yerlerdir.

Biletall.com’dan En Ucuz Fas Uçak Biletini Bul »

4. Prag – Çek Cumhuriyeti

Mimarisi ve tarihiyle her dönem turistlerin yoğun ilgisini çeken Prag’da, Airnbn’deki uygun otellerde konaklayabilirsiniz. Prag’ın kalbi sayılan Old Town Meydanı, görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada gelir. Astronomik Saat Kules, Charles Köprüsü, Prag Kalesi ve Avrupa’nın en büyük Yahudi mezarlığının bulunduğu Yahudi Mahallesi, şehirdeki en ilginç yerlerdir.

5. Makedonya

Uygun fiyata yurt dışında eğlenmek isteyenler nüfusu 700 bin kişi olan Makedonya’da ekonomik bir tatil geçirebilirler. 1392 yılında Osmanlı’nın himayesine giren ülkede, tarihimizden kesitler görmek mümkündür. Mustafa Paşa Cami, Kurşunlu Han ve Davut Paşa Hamamı gibi yerler, ülkenin görülesi yerleridir. Atatürk’ün askeri lise eğitimini aldığı yer yine Makedonya sınırları içindeki Bitola kentindedir. Hesaplı bir tatil için Biletall.com’u ziyaret ederek Makedonya uçak biletinizi daha hesaplı şekilde satın alın.

6. Guatemala

Maya kültürünü keşfetmek isteyenlerin 10 dolara tek kişilik bir odada kalabileceği ucuz konaklama imkanları sunan Guatemala, tropikal iklimi nedeniyle Ormanlar Ülkesi olarak adlandırılır. Neolitik döneme kadar uzanan tarihi ile sayısız müzeye ve kültürel zenginliğe sahiptir. Ulusal Kültür Sarayı, Arkeoloji ve Etnoloji Müzesi ülkenin belli başlı tarihi yapılarıdır.

7. Vietnam

Yaşamanın oldukça ucuz olduğu Vietnam, sahip olduğu doğal güzellikleri, antik tapınakları, mezarları ve çöküntüleriyle turistlere harika bir tatil imkanı sunuyor. 2000 adası olduğu bilinen bölgede sahil şeridinde uzun yürüyüşler yapılabilir, Tonkin Körfezi’ndeki sivri kayalıkların arasından denize girilebilir. Farklı dinlerden farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bölgenin yemek kültürü de çok zengindir.

Biletall.com’dan En Ucuz Vietnam Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.