İçinizdeki İzciyi Sevindirecek 10 Kamp Alanı

İzciler, birleşin! Doğa ile iç içe, yıldızların altında, tercihen teknolojiden uzak, ateşin etrafında oturup hikayeler anlatıp dinleyebileceğiniz bir tatil, çekici geldi mi? Eğer böyle bir tatile gitmek istiyorsanız, 2020 yılında 15 Şubat itibari ile kutlanan İzcilik Haftası için içinizdeki izciyi hoşnut edecek 10 kamp alanını listeledik.

Çubucak Orman Kampı, Marmaris, Muğla

Karavan veya çadır ile kamp yapabileceğiniz bir yer olan Çubucak Orman Kampı, Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından biri. Devlet işletmesi olduğu için uygun fiyatlara da sahip. Buraya alternatif ise birkaç kilometre uzaktaki İnbükü Orman Kampı. Doğa harikası bir yer olan Marmaris’te birbirinden güzel ve konforlu birçok kamp alanı bulunuyor.

Ada Campıng, Cunda Adası, Ayvalık

Türkiye’nin en popüler turistik bölgelerinden olan Cunda Adası, maalesef en çok tercih edilen zamanlarda bazen kalabalık olabiliyor. Ancak kamp alanları için durum böyle değil. Kalabalığın yoruculuğu olmadan bölgenin muhteşem plajlarına, manzaralarına ve doğasına ulaşabileceksiniz! Eğer kamp yapma hevesiniz var ama hazırlığınız yoksa bu bölge sizin isteklerinize yanıt veriyor, karavan ve çadır kampının yanı sıra ahşap ev tarzı odalarda da konaklayabiliyorsunuz.

Biletall.com’dan Ayvalık’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »
 

Borçka Karagöl, Artvin

Sizi popüler ve büyük şehirlere yakın olan rotalardan uzaklaştırıp biraz uzaklara götürüyoruz. Türkiye’nin en güzel doğalarından birine sahip olan Artvin, tabii ki kamp alanları ile bu listede yer almayı hak ediyor. Yemyeşil ormanlar ve tertemiz gölleri ile vakit geçirebileceğiniz en güzel doğalardan birine sahip olan Artvin’in en çok tercih edilen kamp noktası ise Borçka Karagöl. Göl çevresindeki restoran ve piknik alanı sebebiyle zaman zaman kalabalık olabilmesi gözünüzü korkutmasın, geceleri bu muhteşem manzaralar sadece size ait.

Rido Camp, Geyikbayırı, Antalya

Doğanın yanı sıra tırmanma sevdası olanlar için rota ise güney tarafta. Geyikbayırı ilçesinde yer alan kamp alanı Türkiye’nin en büyük tırmanış bahçesi. Kendi çadırınızı götürebilir, kamp alanındaki bungalov ya da çadırlarda kalabilirsiniz. Geyikbayırı’nda kalabileceğiniz diğer kamp alanları ise Jo-Si-To ve Climber’s Garden.

Gökçetepe, Keşan, Edirne

En güneye de gittik, en kuzeybatıya da. Sıra geldi kuzeybatıya. Gökçetepe Tabiat Parkı, kısa bir hafta sonu tatili için tercih edebileceğiniz bir rota. İstanbul’a yakın olması ile zaman zaman kalabalıklaşan bölgeye hafta içi gitme imkanınız varsa bu fırsatı kaçırmayın. Etrafınızda insanlar olmadan kafa dinleyebileceğiniz bu zamanlarda bölgeye aşık olacaksınız.

Kabatepe, Kumtepe Mevki, Çanakkale

Türkiye’nin en popüler kamp bölgelerinden biri de Çanakkale. Şehirde en çok tercih edilen kamp alanı ise Kabatepe sahillerinde bulunuyor. Orman, deniz ve kamp… Keyifli bir tatil sizi bekliyor.

Yenice Ormanları, Karabük

Bir diğer kamp noktamız, Karabük’te Eğriova Göleti çevresinde bulunuyor. Eğer doğa ile baş başa bir kamp hayali kuruyorsanız bu alan size göre çünkü burada herhangi bir tesis bulunmuyor. Doğanın tüm güzellikleri emrinize amade!

Torkul Gölü, Düzce

Doğa ile iç içe bir diğer kamp alanı ise Torkul Gölü çevresinde. Gölün üzerindeki sazlıklar ve nilüferler ile muhteşem manzaralar sunan göl, gerçek izcileri kampa çağırıyor. Etrafında tesis olmaması, telefonların çekmemesi, alışveriş yapabileceğiniz en yakın köyün 20 kilometre uzakta olması ile insanlardan uzak doğayla iç içe bir tatil için rota Torkul Gölü.

Kelebekler Vadisi, Fethiye

Türkiye’nin en iyi kamp alanlarını sayıp Kelebekler Vadisi’ni dışarıda bırakmak olmaz. Birbirinden güzel birçok bitki türüne hayat veren, birbirinden renkli kelebeklerle karşılaşabileceğiniz Kelebekler Vadisi, 450 metre yükseklikte bulunması ile dağların arasında muhteşem bir manzaraya sahip.

Biletall.com’dan Fethiye’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »
 

Aladağlar Camping Bungalow, Niğde

Geniş bir alanda yer alan Aladağlar Camping Bungalov, genellikle doğa yürüyüşçüleri ve kaya tırmanıcıları tarafından tercih edilmekte. Eğer doğa yürüyüşü ya da tırmanış öğrenmek istiyorsanız bölgedeki turlardan ve eğitimlerden faydalanabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.