İpek Yolu Güzergâhındaki Gezilecek Şehirler

İpek Yolu tarihi ve seyahati seven herkesi buluşturan bir gezi rotasıdır. Biz de sizler için bu yol güzergâhında olan şehirleri inceledik.

Çin (Şian)

Şian Çin’de Şensi bölgesinin başkentidir. Çin’in büyük tarihi başkentlerinden biridir. Ayrıca 3100 yıllık tarihiyle Çin’in en eski şehirlerindendir. Bu kadar büyük bir geçmişe sahip olduğu için gezilecek birçok yeri vardır. İçerisinde Xian surları vardır. Surlar 14 km uzunluğundadır. Terra Cotta Askerleri, Great Mosque, Drum Tower ve Bell Tower’da içerisinde bulunmaktadır.

Moğolistan (Karakurum)

Karakurum, Moğolistan’ın 13.yüzyıldaki başkentidir. Ve bu özelliğini 30 yıl korumuştur. İpek Yolu’nun geçtiği bölgede olduğu için tarihi açıdan önemlidir. İçerisinde Xsar Bulgas bulunmaktadır. Burası Uygur İmparatorluğunun başkentidir. Bilge Kağan anıtı, KharKhorum gibi eserler de burada bulunmaktadır.

Afganistan (Belh)

Afganistan kuzeyinde yer alan bir şehirdir. Belh şehri Afganistan’ın en eski şehridir. Bir zamanlar Horasan’ın en önemli şehirlerinden olan Belh, şimdi neredeyse enkaz halindedir. Türk kültürünün ve Türk halkının göründüğü bir yerleşim yeridir. Bu şehir Moğollar tarafından tamamen yok edilmiştir. Burası ayrıca Mevlana’nın doğduğu yerdir.

Özbekistan (Navoiy)

Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazanmış bir ülkedir. Özbekistan, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletlerinden biridir. Denize kıyısı yoktur. Ülkenin komşuları Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Afganistan ve Türkmenistan’dır.

Biletall.com’dan Özbekistan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Türkiye (Konya)

Konya, İç Anadolu Bölgesinde bulunmaktadır. Mevlana ile ünlenen tasavvuf şehridir. Her yıl Mevlana’dan dolayı binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır. İpek Yolu rotasının görülmesi gereken şehirlerindendir.

Mevlana Müzesi

Mevlana’nın Türk ve İslam kültüründe önemi büyüktür. Konya’da yer alan Mevlevi Dergâhı müze haline getirilmiştir. Gittiğinizde uğramanız gereken müzelerden biridir.

Karatay Medresesi – Çini Eserler Müzesi

Medrese, Selçuklu Döneminden kalmıştır. Yapımında çini ve taş kullanılmıştır.
Ayrıca şehirde Konya Arkeoloji Müzes, Konya Etnografya Müzeleri, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzeside bulunmaktadır. İpek Yolu rotasında olan bu merkezlere uğramanızı tavsiye ederiz.

Türkiye (İstanbul)

İstanbul,  Türkiye’de yer alan 81 ilden biridir. Ülkenin en kalabalık ve ekonomik, kültürel, turizm, sanat, bilim alanında en gelişmiş şehirlerinden biridir. İktisadi büyüklük bakımından dünyada 34. sıradadır. İstanbul kıtalararası bir şehirdir. Avrupa ve Asya olmak üzere iki bölümden oluşur. Avrupa bölümünde, Avrupa Yakası, Asya bölümünde ise Anadolu Yakası yer almaktadır. İstanbul’un içerisinde 39 şehir bulunmaktadır. Tarihi açıdan ziyaret edilecek birçok mekân vardır. Doğal güzellikleriyle gözlerinize hitap edecek birçok güzellik mevcuttur. İpek Yolu rotasındaki bu şehre mutlaka uğramalısınız.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

İtalya (Venedik)

Venedik için Dünya’nın en turistik şehri demek yanlış olmaz. Kent merkezi 118 adadan oluşmaktadır. Şehrin içinden geçen kanallar, herkesin mutlaka görmek isteyeceği güzelliklere sahiptir. Venedik’e yolu düşen herkes mutlaka gondol gezisi yapmalıdır. Ayrıca şehirde bulunan San Marco Meydanı da Venedik’in merkez noktasında bulunan meydandır. Meydan turistlerle ve sayısız güvercinlerle doludur.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.