İş Seyahatlerinde Tasarruf Etmenin 10 Yolu

Çeşitli şehirlerde şirketinizin şubesi varsa, uluslararası şirketlerle çalışıyorsanız ya da kendi kurduğunuz şirketi uluslararası platforma taşımak istiyorsanız yapacağınız iş seyahatleri, iş yaşantınızın değişmez bir parçası oluyor. Çoğu şirket iş seyahatine gönderdiği personelinin ücretlerini karşılıyor ancak tek bir bireye ait firmanız varsa ve seyahat için bir bütçe düzenlemesi yapamıyorsanız ister istemez seyahat ücretleri kendi cebinizden çıkıyor. Bu sebepten nasıl ailecek bir tatile çıkmadan önce belli başlı planlamalar yaparak tasarruf etmeyi amaçlıyorsanız, iş seyahatlerinde de belli noktalarda planlamalar yaparak tasarruf etme yoluna gidebilirsiniz. İşte iş seyahatinizde tasarruf etmeniz için bazı ipuçları…

Erkenden Karar Verin

Tatil için gitmeyi düşündüğünüz seyahatlerinizde olduğu gibi iş seyahatleriniz için de önceden neler yapmanız gerektiğine karar verin. Eğer rezervasyon yaptırmak için son dakikaya kadar beklerseniz zararlı çıkan taraf siz olursunuz. İstediğiniz otelde dilediğiniz gibi bir oda bile bulamayabilirsiniz ya da bulsanız bile daha yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden iş seyahatinizi de erkenden planlayın. Bu sayede iş seyahatlerinizde daha uygun fiyata konaklama imkânı yakalamış olursunuz.

is-seyahati

Yapacağınız Ekstra Harcamaları Kısıtlayın.

Normal bir gezi için yapacağınız ekstra harcamalarda bir sıkıntı görmeyebilirsiniz ancak iş seyahatine çıktığınız zaman ekstra harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekir. Planınız dışında olan bir yemek ya da otel için yapacağınız ekstra harcama iş seyahatinize ayırmış olduğunuz bütçeyi sıkıntıya sokabilir. Bu noktada planınızı önceden yapın. İş seyahatine çıkmadan önce bütçenizi ona göre ayarlayın. Bu şekilde davrandığınız takdirde iş seyahatlerinizde de tasarruf etmiş olursunuz.

Konaklama İmkânlarını Gözden Geçirin

İş seyahatlerinizde bile tasarruf etmeniz için nerede konaklayacağınızı önceden belirlemeniz oldukça önemli… Yani tercih edeceğiniz otelin iş görüşmesine gideceğiniz yere veya konferansa katılacağınız mekâna yakın olması ulaşım ve zaman konusunda tasarruf edebilmenizi sağlar. Bunun yanı sıra konaklayacağınız otelin tam ya da yarım pansiyon mu olduğuna da mutlaka dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yarım pansiyonda harcayacağınız ekstra ücretlerin size olan maliyeti daha çok para sarf etmenize neden olacaktır. Ayrıca otel için yaptığınız masrafların içerisinde, otelin size sunduğu diğer imkânları da göz önünde bulundurun ve bu imkânlardan faydalanmaya özen gösterin.

is-ve-seyahat

Araç Kiralamayı Tercih Edin

İster yurt içi ister yurt dışı seyahatlerinizde kendi aracınızı kullanmak yerine gittiğiniz ülkede araç kiralamayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde bir ulaşım yolunu tercih etmiş olmanızdaki asıl neden yakıt konusunda tasarruf etmenizi sağlamaktır. Böylece iş seyahatiniz için ayırdığınız bütçeyi daha etkili kullanabilirsiniz.

Toplu Taşımayı Tercih Edin

İş seyahatine gittiğiniz yerde araç kiralamayı düşünmüyorsanız toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu da sizin hem zaman hem de para açısından büyük oranda tasarruf etmenize yardımcı olur. Bu noktada toplu taşıma araçları ve kullanımlarıyla ilgili olarak herhangi bir bilgiye erişim sağlamak istediğiniz takdirde, konaklama için seçtiğiniz otelden konu ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Uzun Süreli Kalmayı Düşünün

İş seyahatine gittiğiniz süre zarfı içerisinde; örneğin 1 hafta için gittiyseniz 2-3 gün fazla kalmak mantık olarak ters gelebilir. Ancak iş seyahatinde bulunduğunuz süre içerisinde konferansa ya da sergiye katılmayı düşünüyorsanız daha uzun süreli kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde daha uygun fiyata daha uzun süreli konaklayabileceğiniz otel odalarına erişebilirsiniz.

ucak-bileti

 

Nakit Ödemeyin

İş seyahatlerinizde yaptığınız alışverişlerde şirketinizin adınıza çıkarmış olduğu kredi kartını kullanmayı tercih edin. Çünkü bu tür kredi kartları yaptığınız alışverişlerde puan biriktirme özelliği sağlar. Bu şekilde biriken puanlarınızı bir dahaki iş seyahatiniz için bilet almayı düşündüğünüzde kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra konaklama masraflarınızı karşılamak için de yine kartınızda biriken puanları kullanabilirsiniz. Bu sayede masraflarınızı karşılarken tasarruf etmiş olursunuz.

Otel Zincirlerinden Uzak Durun

İş seyahati için ister yurt içi ister yurt dışı olsun konaklayacağınız oteller arasına zincir otelleri almayın. Bu tür otellerin hizmet kalitesi ve konaklama olanakları dört dörtlük olsa da marka konumunda oldukları için fiyatları da yüksek olacaktır. Bu yüzden otel tercih ederken elbette hizmet kalitesi ve buna benzer özelliklerini göz önünde bulundurun. Ancak daha uygun fiyata aynı hizmeti verebilecek oteller olduğunu da unutmayın. Bu şekilde seyahatiniz için ayırdığınız paradan tasarruf etmiş olursunuz.

is-seyahati-ve-onerileri

Mobil Uygulamaları Kullanın

İş seyahatine çıktığınız zaman telefonunuz her daim sizin en büyük kurtarıcınızdır. Seyahatiniz esnasında zorda kaldığınız durumlarda telefonunuza indirdiğiniz birçok uygulama sayesinde uygun fiyatlı konaklama yerlerini, yemek yerlerini ve alışveriş imkânı sunan mağazaları bulabilme şansınız daha yüksek olur. Listeleme şansını yakaladıklarınız arasında seyahatiniz için ayırdığınız bütçeye en uygun olan yerler neresi ise görebilirsiniz. Bu sayede yüksek harcamalar yapacağınız yerlerden uzak durmuş olursunuz.

İnternette Farklı Alternatifler Kullanın

İş seyahatine gittiğiniz için internet kullanımına elbette ki ihtiyaç duyacaksınız. Ancak iş seyahatine gittiğiniz yerlerde internet için telefonunuza ekstra bir alım yapmamak adına bulunduğunuz mekânlarda bu olanağın ücretsiz olarak sunulup sunmadığını araştırın. Sürekli olarak bu imkândan faydalanabileceğinizi dile getirin. Çünkü her an iş ile alakalı ya da alakasız size gelen mail veya mesajları kontrol etmek durumunda olacaksınız. Böyle bir imkândan faydalanabildiğiniz takdirde iş seyahatiniz boyunca tasarruf etmiş olursunuz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.