İstanbul’da Kalabalıktan Sıkılanlar ve Sosyal Mesafe Arayanlar İçin Günübirlik Kaçış Rotaları

2020 hepimiz için oldukça zor geçmekte. Kabalalıktan uzak ve sosyal mesafe ile birlikte doğaya karışmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en çok nüfusa sahip ili olan İstanbul’da yaşayanlar için de kalabalıktan uzaklaşmak kolay değil. Biletall olarak İstanbul’da kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler ve sosyal mesafe arayanlar için günübirlik kaçış rotalarını sizler için listeledik. Gelin bu listeye birlikte göz atalım!

Çatalca Çilingöz

İstanbul’da denize girebileceğiniz ender yerlerden biri Çatalca Çilingöz. Denizi ve plajıyla yaz tatili sevenlerin uğrak yeri olduğu gibi aynı zamanda kamp ve çeşitli doğa sporları için de çok uygun bir yer. Ayrıca ailenizle de hafta sonu gidip piknik yapabileceğiniz bir yer. İstanbul şehir merkezine 120 kilometre Çatalca’ya 60 kilometre mesafede günü bilirlik kaçışlar için oldukça uygun bir mekan.

Ağva

Ağva kalabalıktan sıkılanlar ve sosyal mesafe arayan İstanbulluların gözde yerlerinden. Çünkü Ağva’da gezilecek o kadar çok yer var ki. Ocaklı Kale, Hisar Tepe kale kalıntısı ve Sungurlu dağ değirmeni, Kilimli ve Kadırga koyları, Saklıgöl, Hacıllı Köyü’ndeki mağara ve şelaleler, Ağlayan kaya ve Gelin kayası, Hanım suyu çeşmesi ve Kabakgöz Köyü çeşmesi, Şile feneri, Onbir göller vadisi gibi yerler başlıca yerlerdir. Ayrıca termal otel ve spa merkezlerini de tercih edebilirsiniz. Sahil ve plaj tercih edenler için de Ağva Plajı, Karacaköy Plajı, Doğancılı Plajı, Kurfallı Altı Plajı, Sahilköy Plajı gibi birçok sahil ve plaj mevcuttur.

Sapanca Gölü & Maşukiye

Hem kışın hem yazın gezilebilecek, İstanbul’a oldukça yakın, doğaya karışabileceğiniz bir yer Sapanca Gölü ve Maşukiye. İstanbul’a yaklaşık 120 km, İzmit’e 20 km ve Bursa’ya 150 km mesafede bulunan konumu nedeniyle hafta sonu veya hafta içi günübirlik turlar düzenleyebileceğiniz yemyeşil doğasıyla sizi karşılayacak harika bir lokasyon.

Ormanya – Kocaeli

Kocaeli’nde yer alan Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise en büyük üçüncü doğal yaşam parkı olan Ormanya içinde barındırdığı hayvanat bahçesi ve renkli Hobbit evleri ile çevre illerin en çok tercih edilen günübirlik kaçış rotalarının başında gelmektedir. Birçok yabani ve evcil hayvanı içinde barındıran Ormanya aileniz ve sizin için oldukça heyecan verici olacaktır. Bolca güzel fotoğraflar çekebileceğiniz park, muhteşem yeşil alanlarıyla da size dört mevsim ayrı haz yaşatacaktır.

Bolu Abant

Özellikle çevresinde de birçok gezilebilecek yerler barındırdığı için oldukça tercih sebebi olan Bolu, kalabalıktan sıkılanların ve doğaya karışmak isteyenlerin en uğrak noktası olmuştur. Abant başta olmak üzere günübirlik kaçamaklarınızı uzatıp veya birkaç hafta artarda plan yapıp çevresindeki tüm doğal güzellikleri de gezmenizi tavsiye ederiz. Bu da size 1 aylık günübirlik planlı kaçış rotası oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Akçakoca – Düzce

Düzce iline bağlı Akçakoca oldukça uzun ve güzel bir sahile sahip olması nedeniyle günübirlik kaçışların yanı sıra oldukça güzel kamp alanları sunmaktadır. İstanbul’a 3 saat uzaklıkta olan Akçakoca için hafta sonunuzu ayırmanız daha sağlıklı olacaktır.

Fakıllı Mağarası – Düzce

Düzce’nin Akçakoca ilçesinin 8 km uzaklığında yer alan Fakıllı Mağarası. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından I. derece sit alanı olarak tescillenmiştir. Dolayısıyla gezilip görülecek yerler arasında önemli yer edinmektedir. Kaçış rotalarınıza eklemeniz tavsiye olunur.

Düzce – Çamlıpınar Göleti

Dipsizgöl Köyü’nde yer alan Dipsizgöl Çamlıpınar Göleti şehir merkezine 10 kilometre mesafede bulunmaktadır. Çok güzel kamp ve piknik alanı olması sebebiyle kalabalıktan sıkılanlar ve sosyal mesafe arayanlar için oldukça iyi bir tercih olacaktır.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

    • https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/duzce/gezilecekyer/akcakoca-fakilli-magarasi
    • https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/duzce/TurizmAktiviteleri/camlipinar-goleti
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.