Kamp Çadırı Nasıl Kurulur? Çadır Kurulum Rehberi

Akşam olduğunda hava kararacak, rüzgar gelecek ve siz kamptasınız.. Umarız kamp çadırı nasıl kurulur biliyor olmalısınız. Kampa gitmeden önce, kamp alanında zorlanmamak ve size zaman kaybettiren çabalardan kaçınmak için bir hazırlık yapmalısınız. Çadırınızı kuracağınız doğru yeri bulmanız, parçaları nasıl bir araya getireceğinizi ve çadırınıza nasıl bakım yapacağınızı hazırladığımız rehberden öğrenin ve kamp deneyiminizi daha keyifli bir hale getirin.

Kamp Çadırı Kurulacak Alanı Belirleme

  1. Uygun bir kamp yeri bulun. Çadırınızı bir araya getirebileceğiniz genişlikte bir açık alan seçin. Kamusal alanda ya da bir milli parkta iseniz belirlenmiş bir kamp alanında olduğunuzdan emin olun. Özel mülklerde bulunmadığınızdan ve bölgedeki kamp yasalarına uyduğunuzdan emin olun.

 

  1. Kamp alanında düz bir yer bulun. Taşları, dalları ve diğer döküntüleri sökün. Çam ağaçlarıyla kaplı bir bölgedeyseniz ince çam ağacı iğneleri ayıklayın. Bunlar çadırınızı delebilir. Çadırı yerdeki çukurlara koymaktan kaçının. Yağmur yağması durumunda bu çukurda su birikecektir. Su geçirmez bir çadırınız olsa bile bu sorun yaşatacaktır. İdeal zemin düz ya da çevresinden birkaç cm yüksekte kurulur.

 

  1. Rüzgarın yönüne dikkat edin. Çadırın kapısını rüzgar almayan bölgede konumlandırın. Böylece çadırınız kapıdan hava almayacak, içinin hava dolmasıyla köşelerdeki kazıklara fazla baskı yapmayacaktır. Ağaçlara yaklaşmak esintinin şiddetini biraz azaltır. Kurumuş dere yataklarında kamp kurmaktan kaçının çünkü öngöremeyeceğiniz bir sel felaketi yaşanabilir.

 

  1. Güneşin nereden doğacağını belirleyin. Sabah saatlerinde güneş size doğru vurursa iyi bir şekilde uyanamazsanız. Yaz mevsiminde çadır fırın gibi sıcak olabilir; eğer çadırınızı sabah güneşinin altına kurarsanız terli bir şekilde uyanacağınız anlamına gelir. İdeal çadır yerleşiminde sabah gölgesi aranmalıdır.

 

  1. Kampınızı uygun bir şekilde düzenleyin. Uyku alanını pişirme ve tuvalet alanlarından uzak tutun. Kampınızda bir ateşiniz varsa çadırın üzerine kıvılcım gelmemesi için biraz uzak bir konumda tutun. Gece uyumadan önce ateşinizi söndürdüğünüzden emin olun.

 

 

Kamp Çadırı Kurulumu

 

  1. Çadırınızı kurmadan önce yere muşamba serin. Çadırı kurarken sizi nemden koruyacak şekilde zemin ile taban arasına bir bariyer yerleştirmek önemlidir. Minderin herhangi bir bölümünün çadırın dışına çıkmasını istemiyorsanız boyutunu daha küçük tutun. Aksi takdirde yağmur yağması durumunda altına su toplanacaktır. Uzun kenarları içeri doğru katlayarak çadırın altına sokun.

 

  1. Çadırın tüm bileşenlerini bir araya getirin. Çoğu modern çadırda hafif naylon, çadır köşeleri ve kazıklar bulunurken eski ordu tipi çadırlarda genellikle daha karmaşık köşeler ve kumaş kaplamalar bulunur. En azından çadırın kendisine ve direklerine ihtiyacınız olacak ve bunları birleştirmenin yöntemi genel olarak aynıdır.

 

  1. Çadırı muşambanın üzerine koyun. Çadırın alt tarafını bulun ve o tarafı havaya bakacak şekilde tutun. Pencerelerini ve kapısını karşı karşıya gelecek şekilde ayarlayın. Duvarları düzleştirin ve dikkatinizi köşelere çevirin.

 

  1. Çadır köşelerini birbirine bağlayın. Çadır tipinize bağlı olarak halatlarla bağlanabilirler ya da önceden numaralandırılmış olabilirler. Bu tip çadırları kendiniz bağlamanız gerekir. Çadır köşelerini bir araya getirin.

 

  1. Çadırdaki karşılık gelen kanıtlara çadır direklerini yerleştirin. Çoğu çadırda temel çerçeveyi oluşturacak bir X oluşturmak üzere birbirini kesen iki çadır direği olacaktır. Direkleri çadıra sığdırmak için direği çadırın üstündeki küçük kanatlardan geçirin veya çadırın üstüne plastik klipsler takın. Çadırınız için yazılmış talimatları okuyun ve köşelerin nasıl birleştirilmesi gerektiğini öğrenin. Çoğu çadırın köşe birleşimi farklı şekilde tasarlanmıştır.

 

  1. Çadırı kaldırın. Bu biraz eşgüdümlü çalışma gerektirir, bu nedenle bu bölüm için bir yardımcınız olması yararlı olacaktır. Her iki direği de bağlantı noktasından geçirdikten sonra bükerek sağlamlaştırın. Bazı çadırların biraz gevşetilmeye ihtiyacı vardır. Köşeleri kare oluşturacak şekilde ayırın ve köşelerin sağlam durmasına dikkat edin.

 

  1. Çadırı yere yatırın. Minder üzerinde çadır kare şeklini aldığında metal kazıkları köşelerdeki zeminlerin altındaki kanatlar boyunca oturtun ve sağlamlaştırın. Kayalık veya özellikle sert bir zeminde iseniz küçük bir çekiç kullanabilirsiniz. Bazı çadır kazıklarının eğilmesi oldukça kolaydır, bu yüzden bunu yaparken dikkatli olmanız gerekir.

 

  1. Varsa yağmurluğu da ekleyin. Bazı çadırlar ek bir yağmur koruyucu ile birlikte gelir. Temel olarak çadırı kaplayan başka bir malzemeden üretilmiştir. Bazılarının çadır köşelerine karşılık gelmesi ve diğerlerinden daha ayrıntılı bir yapıları olması nedeniyle çadırınızla birlikte verilen talimatları okuyun.

 

Kamp Çadırının Paketlenmesi ve Bakımı

 

  1. Çadırınızı paketlemeden önce güneşte kurutun. Kamp yaparken yağmur yağmışsa güneş altında kurutmak önemlidir. Aksi takdirde bir sonraki kampınızda çadırın bozulmuş olduğunu görebilirsiniz.

 

  1. Her bir parçayı ayrı ayrı paketleyin. Çadırınızla birlikte paketlenmesi gereken bir eşya çantanız varsa onu en sona bırakın. Çadırınızı katlarken her parçayı ayrı ayrı değerlendirin ve çadırın kendisiyle yağmurluğu uzunlamasına katlayın, mümkün olduğunca sıkı tutun ve her birini çuvalın içine yerleştirin..

 

  1. Çadırları her seferinde aynı şekilde katlamayın. Bu çadırda kırışmalara neden olmaz, aksine kumaşta zayıf noktaların oluşmasını engelleyecektir. Çadırınızı sıkı bir şekilde katlayın ancak keskin kırışıkları düzeltmek için çaba sarfetmeyin. Bir dahaki sefere dolgun ancak kırışmış bir çadıra sahip olmak zamanla deliklerin oluşacağı bir çadıra sahip olmaktan daha iyidir.

 

  1. En son kazık ve direkleri ekleyin. Çantada yağmurluk ve çadır bulunduğunda köşeleri ve kazıkları dikkatli bir şekilde yanlara koyun. Muhtemelen orada çok sıkı olacak, bu nedenle dikkatli davranın ve çadırın kenarındaki köşeleri söktüğünüzden emin olun.

 

  1. Çadırınızı düzenli olarak havalandırın. Bazen kamp gezileri arasında bir süre olabilir. Bu sürede çadırınızı açabilir, bahçede yayabilir ve havalandırabilirsiniz. Çadırınızı çıkarın, sallayın ve tekrar farklı bir pozisyonda geri koyun.

Kamp çadırı kurulumu ile alakalı aşağıdaki örnek videoyu izleyebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.