Karadeniz’in Görmeniz Gereken Mükemmel Yaylaları

Yeşilin savunucusu sahibi, yeşilin her tonunun içerisinde bulunduğu Karadeniz, bizlerin seyahat için vazgeçemediğimiz bölgelerinden biridir. Türkiye’nin daha doğrusu Karadeniz’in yaşama sevinci veren o mükemmel yaylalarına seyahate çıkmak isteyenlerin verdikleri kararlarda yardımcı olmak istedik. Bu mükemmel yaylaların seyahatler için oldukça elverişli olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaylalarda mutlaka zaman geçirmelisiniz. Ülkemizin seyahat edilecek keyifli noktaları için fikir almak isterseniz seyahat önerileri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Borçka-Karagöl Yaylası, Artvin

Sürekli dönemeçli yollarla karşılaşacağınız yerlerden biridir. Ancak bu duruma rağmen oldukça keyif verici bir yolculuk geçireceğinize eminiz. Yolun sonunun güzelliği sizi büyüleyecek.  Ayrıca bu seyahatleri turlarla da gerçekleştirebilirsiniz. Sizler için daha keyifli olabilir. Yayla içerisinde kamp kurabilirsiniz. Kamp ile yaylanın keyfini daha çok çıkaracağınıza eminiz. Karagöl ve çevresinde konaklama yapacaksanız eğer bu konaklama tercihiniz için yanınıza mat, çadır, kalın kıyafet, uyku tulumu getirmeniz sizler için faydalı olacaktır. Yayla tercihini buradan yana kullanıp keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Ayder Yaylası- Rize

Gitmeyenlerin bile dilinden düşüremediği bir yayla olarak bilinmektedir. Turizme sağladığı katkı, tercih sebebi olması onu oldukça ünlüleştirmiştir. Seyahatinizde bahar aylarını tercih edersiniz eğer Ayder’in tadına doyamazsınız. Sizlere çok keyifli anlar yaşatacağına bizler eminiz. Yayla içerisinde kaplıcalar yer almaktadır. Bu yüzden de tercih edilmesinde ki etki oldukça büyüktür. Bu tesislerde keyifle zaman geçirebilirsiniz. İlla tesislerde kalmak zorunda değilsiniz. Oteller, pansiyonlar, bungalovlar da sizlere keyifli hizmetler vermektedir. Çeşitli imkânlardan bu şekilde yararlanabilirsiniz. Ayder balı, mıhlaması, mısır ekmeği, tereyağı, kaymak gibi birçok lezzetli kahvaltı ürününün yer aldığı nefis kahvaltılar da sizleri etkileyecektir. Ayrıca yayla da trekking, kayak ve rafting gibi çeşitli aktivitelerden de yararlanabilirsiniz. Ayder yaylası sizlere son derece keyifli zaman geçirtecek güzelliktedir. Seyahat dönüşünde yanınızda meşhur Kafkas güllerinden, o mükemmel dağ çileklerinden veya yöresel lezzetlerden alıp, götürebilirsiniz.

Elevit Yaylası – Rize

 

Çamlıhemşin’de bir köy olarak bilinmektedir. Yolları daha düzgün olduğu için diğer yaylalara göre ulaşımı daha kolaydır. Bu yüzden de oldukça fazla tercih edilmektedir. Ayrıca aracınız yoksa buraya sizleri götüren minibüsler vardır. Bunları kullanabilirsiniz. Ancak konaklamanız için sadece bir tane pansiyon olması biraz sıkıntılı bir durum. Ama vakit geçirebileceğiniz yerler oldukça fazladır. Keyifli zamanlar geçireceğinize eminiz.

Gezen Yaylası- Bartın

Ardıç Yaylası ile kardeş olduğu bilinmektedir. Nefes kesici bir güzelliği vardır. Uzun bir tırmanıştan sonra mükemmel bir tabloyla karşı karşıya geleceksiniz. Keyifle burada piknik yapabilirsiniz. Güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca balık tutmayı sevenler için de oldukça elverişli bir Bartın Irmağı sizi karşılamaktadır. Aynı zamanda burada çeşitli şenlikler yer almaktadır. Halat çekme, güreş, futbol gibi keyifli etkinlikler yer almaktadır. Ok atışları için ayrı platformlar yer almaktadır. Fotoğraflamaya doyamayacağınız güzellikte bir yayla olduğunu söyleyebiliriz. Tüm renk tonları sizleri kendine hayran bırakacaktır. Keyifli zamanlar geçirmeniz için bu yaylayı tercih edip Karadeniz havasına doyabilirsiniz.

Kümbet Yaylası- Giresun

Giresun’un 52 km güneyinde yer almaktadır. 1710 metre rakımı vardır. Kümbet Yaylası, Karadeniz’de görmeniz gereken yaylaların başında yer almaktadır. Doğu Karadeniz’in en meşhur yaylalarından biri diyebiliriz. Su, elektrik ve telefon gibi sıkıntılar çekmeyeceksiniz. Ayrıca yayla çok büyük bir alana yayıldığı için içerisine birçok yaylayı da katmıştır. Melikli Obası ve Yavuz Kemal yaylası bu yaylanın içinde bulunmaktadır. Kümbet Yaylası’nı seyahat planınıza ekleyip, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

İçerikte kullanılan bazı materyallerin kaynakçaları:

  • https://www.kavitour.com/wp-content/uploads/2019/03/elevit-yaylasi-3.jpg
  • https://bartin.ktb.gov.tr/TR-69028/yaylalar.html
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.