Karesi Ekspresi Hakkında Tüm Bilgiler

Kalkış Şehir: İzmir
Varış Şehir: Balıkesir

Rota Uzunluğu: 240 Km
Yolculuk Süresi: 4 Saat 28 Dakika

Karesi Ekspresi Nedir?

Karesi Ekspresi; İzmir Balıkesir tren ekspreslerinden birsidir. Başlangıç noktası İzmir (Basmane), bitiş noktası ise Balıkesir’dir.  Uzun bir hat olmayan Karesi ortalama olarak 240 kilometredir. Yolculuk süresi yaklaşık olarak 4 saat 28 dakika olan Karesi Ekspresi, 1938 yılından beri İzmir Balıkesir arasında hizmet vermektedir.

Karesi Ekspresi Güzergâhı ve Geçtiği Şehirler

İzmir’in Basmane Garı’ndan başlayan Karesi Ekspresi, Balıkesir’e kadar uzanan bir hat izlemektedir. Karesi Ekspresi güzergâhı İzmir’den başlayarak Manisa –Akhisar rotasını izleyerek Balıkesir’e ulaşmaktadır.

Ekspres her gün düzenli olarak İzmir’den Balıkesir’e sefer düzenlemektedir. Karesi Ekspresi saati her gün aynı olup istisnai günler haricinde 17.15’ de İzmir(Basmane) Garı’ndan hareket etmektedir.

Karesi Ekspresi Sefer Saatleri

Gidiş:

Karesi Ekspresi İzmir’den hareket saati 17.15’tir. İzmir Balıkesir tren yolculuğu yaklaşık 240 kilometre sürecektir. Bu mesafe ortalama 4 saat 28 dakika sürmektedir. Haftanın her günü 17.15 saatinde İzmir’den Balıkesir’e tren bulabilirsiniz.

Dönüş:

Karesi Ekspresi İzmir dönüşü için aynı ekspres tren ile seyahat etmek mümkündür. Balıkesir’den Basmane Garı’na her gün sabah 05.30’da sefer bulunmaktadır. Karesi Ekspresi sefer süresi Balıkesir’den İzmir’e yaklaşık olarak 5 saat sürecektir.

İzmir → Balıkesir Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1 İzmir(Basmane) 17:15
2 Manisa 18:38
3 Akhisar 19:31
4 Balıkesir 21:43 (Varış)

Balıkesir → İzmir Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1 Balıkesir 05:30
2 Akhisar 07:47
3 Manisa 08:50
4 İzmir(Basmane) 10:24 (Varış)

 

Karesi Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

Karesi Ekspresi bilet işlemlerinizi gerçekleştirmek artık çok daha kolay! Yalnızca 3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. TCDD sayfasından gerekli alanları doldurup seyahat tarihinizi seçerek TCDD seferlerini listeleyebilirsiniz. Karesi Ekspresi bileti satın almak istiyorsanız ‘Nereden – Nereye’ alanını İzmir(Basmane) – Balıkesir şeklinde doldurmanız gereklidir. Tarihi de seçtikten sonra Karesi Ekspresi seferlerini listeleyebilirsiniz.

Karesi Ekspresi’ndeki Vagon Tipleri

Karesi Ekspresi’nde tek tip vagon bulunmaktadır. Karesi Ekspresi vagon tipi şu şekildedir:

  • 2+1 Pulman Vagon

Çoğu ekspreste en çok tercih edilen koltuk tipidir. Bu vagonda kendinizi yabancı hissetmezsiniz çünkü iç tasarımı şehirlerarası otobüslere benzemektedir. Koridorların bir tarafında tekli diğer tarafında ise çiftli koltuklar bulunmaktadır.

Karesi Ekspresi Görselleri

Turistik Olarak Karesi Ekspresi

Karesi Ekspresi ile seyahat etmek için en uygun zaman.

Karesi Ekspresi için unutulmaz manzaralara şahit olmak fotoğraflar çekmek istiyorsanız doğru tarih bahar aylarıdır. Ağaçlar çiçek açmaya başladığında güzel manzaralara şahit olabilirsiniz. Karesi Ekspresi seyahatinizde birçok kez ırmak üzerinden geçeceksiniz bu noktalarda güzel manzaraları arkanıza alarak ânı ölümsüzleştirebilirsiniz.

İzmir’de görülmesi gereken yerler.

Ege Bölgesi’nin incilerinden birisi olan İzmir’e Karesi Ekspresi ile geldiğiniz zaman görmeniz ve zaman geçirmeniz gereken başlıca yerlerden bahsetmek gerekirse ilk sırada kesinlikle İzmir Konak Meydanı gelir. Konak Meydanı turistik yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Saat Kulesi ve Kemeraltı Çarşısı meydanın hemen yanı başında bulunmaktadır. Meydana gelmişken buraları da ziyaret etmeyi unutmayın. Ardından Kordon Sahil ’de güneşin batışını izlerken közde kahve içebilirsiniz. Eğer huzur bulmak istiyor ve doğal ortamlarda bulunmayı seviyorsanız sizlere iki mekân önerimiz olacak. Birincisi İzmir Karagöl Tabiat Parkı’dır. Bu tabiat parkı adeta oksijen deposudur. Ormanın içerisinde yer alan gölün etrafında piknik alanları bulunmakta. Hafta sonu aktiviteleri için biçilmiş kaftandır. İkincisi ise İzmir Kuş Cenneti’dir. Turistlerin oldukça ilgisini çeken alanda 200 çeşitten fazla kuş yaşamamaktadır. Yıl içerisinde de binlerce kuşun göç esnasındaki durakları arasında yer almaktadır.

İzmir’de ne yenir?

İzmir kahvaltılarının olmazsa olmazları arasında boyoz gelmektedir. Boyoz şehir içerisinde rahatlıkla bulabilirsiniz. İzmir’e özgü olan bir diğer lezzet ise bomba diye adlandırılmış içi çikolata dolgulu kurabiyedir. İzmir kıyı şehri olduğundan dolayı her çeşit deniz ürününü bulmak mümkündür. Atıştırmalıkları da yemekleri kadar meşhur olan İzmir’de kol böreği, İzmir tulumu ve lokma tatlısını mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

Balıkesir’de görülmesi gereken yerler.

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turist alan Balıkesir, yaz turizmi için birçok mekân imkânı sunmaktadır. Yaz aylarında serin bir yerler arıyorsanız doğru adres Kaz Dağı olabilir. Çadırınızı ve diğer ekipmanlarınızı yanınıza alıp Kaz Dağı’nda kamp yapabilirsiniz. Ege Denizi’nin en büyük 4. Adası olan Cunda Adası Balıkesir’de görülmesi gereken yerler arasında gelmektedir. İlk günkü saflığı ile korunmakta olan bu adada denize girebilir piknik yapabilir ve restoranlarda bir şeyler yiyebilirsiniz. Saydıklarımız gibi birçok turistik bölgeye ev sahipliği yapmaktadır.

Balıkesir’de ne yenir?

Balıkesir iline ait olan höşmerim tatlısını mutlaka deneyin. Türkiye’nin en güzel höşmerim tatlısını Balıkesir’de yiyeceğinize emin olabilirsiniz. Herkesin bildiği gibi şerbetli tatlılara Balıkesir’de sıklıkla karşımıza çıkar. Mafiş tatlısı da şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Lokma tatlısına benzemektedir tek farkı soğuk servis edilmektedir. Türkiye’nin çoğu ilinin kendine has mantısı bulunmaktadır. Balıkesir’inde kendine özgü mantı yemeği bulunmaktadır. Diğer mantılardan ayıran şey içinde kıyma yoktur. Üzerine nohut ve tavuk dökülerek servis edilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.